Bestaande gebouwen digitaliseren | 3D visualisaties 
 
Heeft u er genoeg van om voortdurend op zoek te moeten naar oude tekeningen in het archief? Of om telkens weer een bouwkundig adviesbureau in te schakelen om een gebouw te laten inventariseren? Dan is een bouwkundig 3D model de oplossing. Alle informatie op één plaats. Bouwtekeningen in 2D en 3D, maatvoering, materialisatie en hoeveelheden. De bestaande vastgoedportefeuille digitaliseren naar een integraal bouwkundig model is innovatief en dé toekomst voor het beheren van vastgoed.
 
 

Wat is 3D Modeling (BIM)?

Met een 3D Model (BIM) wordt een virtueel bouwkundig model gebouwd. Dit kan van een bestaand gebouw of voor een nieuw te bouwen bouwwerk. In een tekensoftware wordt het model opgebouwd in 2D en 3D. Het biedt nog veel meer dan dat. Het bevat alle relevante bouwdata voor meetstaten en andere analysedoeleinden. 3D Model gaat ook verder dan een 3D visualisatie. Met een 3D visualisatie wordt een woonkamer eenvoudig getekend door een aantal verticale vlakken te tekenen als muren met daarop een liggend vlak als verdiepingsvloer. Met een 3D model wordt er bouwkundige informatie toegekend aan de betreffende vlakken: type materiaal, de wandopbouw, de aansluitingen, het aantal vierkante meter, bouwfysische eigenschappen. Een 3D model gaat dus veel verder dan traditionele 2D bouwtekeningen. Je hebt namelijk alle benodigde informatie in één model! Een groot voordeel voor alle betrokken partijen binnen het bouwproces.
 
 
 
 

3D model voor (vastgoed)organisaties en particulieren

Het digitaliseren van vastgoed biedt een uitkomst voor grootschalige en kleinschalige vastgoedeigenaren. Ook voor particulieren biedt het een uitkomst. Door het creëren van heldere en transparante bouwtekeningen biedt Van Alfen Ingenieurs een dataprofiel die tot op de millimeter controleerbaar is. Zo kan er ook nooit discussie ontstaan over het aantal m2 schilderwerk in een offerte van een schildersbedrijf. Alle data ligt vast en is eenvoudig te raadplegen en over te dragen aan diverse specialisten.
 
 

Innovatief. De toekomst. Vastgoedbeheer 2.0.

Volledige en actuele bouwkundige tekeningen van het vastgoed kent vele voordelen voor de vastgoedeigenaar. Bij toekomstige verbouwingen of renovaties aan het vastgoed bent u op deze wijze bijvoorbeeld al in het bezit van bouwkundige tekeningen die al voldoen, of met enkele aanpassingen, voldoen voor het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Een bouwkundig 3D Model biedt nog meer voordelen:
 • MJOP's worden zeer nauwkeurig. Hoeveelheden zijn bekend en hoeven niet door een externe partij te worden bepaald.
 • Kostenbesparing bij een inspectieproces NEN 2767 en MJOP. Inventarisaties zijn verleden tijd. Bij een nulmeting NEN 2767 en MJOP, neemt de inventarisatie vaak meer dan 50% van de tijd in beslag.
 • Het inspectieproces (conditiemeting) NEN 2767 wordt versneld.
 • Het 3D model biedt inzicht in alle relevante gebouwinformatie.
 • U bespaart kosten bij verbouwingen en mutaties in de toekomst. Wijzigingen kunnen eenvoudig in het 3D model worden aangebracht.
 •  
   

  Bestaande gebouwen digitaliseren?

  Gaat u voor vastgoedbeheer 2.0? Of heeft u bestaande bouwtekeningen van uw woning nodig? Of twijfelt u nog en wil u meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy van Alfen. Hij denkt graag met u mee en geeft u een vrijblijvend advies.