Bouwkundige inspectie en MJOP van VvE complexen 
 
Het uitvoeren van kwalitatief goed onderhoud verlengt de restlevensduur van bouwdelen en installatiedelen. Maar hoe bepaal je nou het juiste (technische) vervangingsmoment of het juiste moment van onderhoud aan een gebouw? De ene deskundige zal zeggen dat de bitumineuze dakbedekking nog wel 5 jaar mee kan en de andere deskundige staat erop dat de dakbedekking direct vervangen moet worden. In de NEN 2767 is de methodiek vastgelegd om op een objectieve en eenduidige wijze de conditie van gebouwen te bepalen. De methodiek voorkomt dat de technische staat bepaald wordt door ongewenste emotionele keuzes. Van Alfen Ingenieurs voert vastgoedinspecties NEN 2767 uit voor woningcorporaties, Vereniging van Eigenaren (VvE), gemeentes, stichtingen, investeerders, zorginstellingen en particulieren.
 
 

Wat is een conditiemeting NEN 2767 van VvE complexen?

Een conditiemeting NEN 2767 van gebouwen maakt het mogelijk om de technische staat van vastgoed objectief en eenduidig vast te leggen. De inspectiemethodiek kan worden toegepast op bouwkundige en installatietechnische elementen. Tijdens de zintuiglijke inspectie legt een gecertificeerd inspecteur alle technische gebreken vast. De conditie van de elementen wordt vervolgens berekend op basis van de ernst, intensiteit en de omvang van de waargenomen gebreken tijdens de inspectie.
 
 
 
 

Conditiemeting NEN 2767 is de basis voor een betrouwbaar MJOP voor VvE's

De kwaliteit van het inspectierapport NEN 2767 is van grote invloed op het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Indien condities foutief worden berekend door de vastgoed inspecteur NEN 2767, zal de vastgoedeigenaar een onbetrouwbaar MJOP ontvangen. De gemeten conditie zegt namelijk iets over de theoretische restlevensduur van een element. Voor vastgoedorganisaties die risicogestuurd beheer en onderhoud toepassen, is het van belang dat een inspecteur het aspect en het risicoprofiel van een gebrek kent. Om kwaliteit te waarborgen zet Van Alfen Ingenieurs gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs NEN 2767 / RVB BOEI in, met jarenlange praktijkervaring.
 
 

Inventarisatie van gebouwen

Een belangrijk aandachtspunt is dat de NEN 2767 methodiek het detailniveau van een inventarisatie niet normeert. Het is daarom belangrijk dat je als vastgoedorganisatie de inventarisatie goed afbakent op basis van het onderhoudsbeleid. Een buitenwandopening als één element? Of uitgesplitst in kozijnen, deuren, ramen, beglazing en raamdorpelstenen? Het is één van de vele voorbeelden. Van Alfen Ingenieurs ondersteunt je graag in dit proces. Met een goede inventarisatie wordt tenslotte de basis voor het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) gelegd.
 
 

Onafhankelijke vastgoedinspectie NEN 2767 van VvE complexen

Wist je al dat beide gebroeders Van Alfen cum-laude, als bouwkundig ingenieur, zijn afgestudeerd op de NEN 2767 methodiek? Van Alfen Ingenieurs heeft daarom niet alleen veel praktijkervaring in huis, maar ook veel theoretische kennis. Onze ingenieurs zijn daarnaast ook aanvullend gecertificeerd als integraal inspecteur & adviseur vastgoed NEN 2767 / RVB-BOEI.

Hoe ziet een inspectierapport NEN 2767 van Van Alfen Ingenieurs eruit?
 • Algemene gebouwinformatie;
 • Overzicht van bouwkundige elementen;
 • Overzicht van installatietechnische elementen;
 • Uitgebreide toelichting per element;
 • Overzicht van gemeten conditie per element;
 • Onderbouwing van gemeten conditie per element;
 • Uitgebreide toelichting op geconstateerde gebreken.
 •  
   

  Conditiemeting NEN 2767 laten uitvoeren van een VvE complex?

  Wil je weten hoe je gebouw er technisch voor staat? Of ben je op zoek naar een onafhankelijke vastgoeddeskundige voor een second opinion? Neem gerust contact op met Jamo. Hij denkt graag met je mee en geeft je een vrijblijvend advies.
   
   

  Jamo van Alfen

  Eigenaar Van Alfen Ingenieurs
  0317 - 35 81 94
  j.van.alfen@vaingenieurs.nl