Bouwkundige keuring voor woningen

Door Bouwkundig Ingenieurs | Adviseurs

Eenvoudig en snel een bouwkundige keuring aanvragen

Gecertificeerde bouwkundig adviseurs

Na lang zoeken heeft u dan eindelijk uw droomhuis gevonden! Maar leeft u niet op een roze wolk, waardoor u geen goed beeld heeft van de technische staat van het woonhuis? Als kopende partij heeft u namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat u zelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van uw droomhuis.  U voorkomt hiermee om achteraf in vervelende discussies terecht te komen met de vorige eigenaar. Een bouwtechnische keuring door een bouwkundig adviesbureau biedt hierin een oplossing! Van Alfen beschikt over ervaren bouwkundig ingenieurs die gecertificeerd zijn als erkend vastgoed deskundige.

Kosten bouwkundige keuring woning

Bouwkundige keuring

425,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal

Bouwkundige keuring + Modernisering

460,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaalopties
 • Verbeteropties + investeringskosten modernisering

Bouwkundige keuring + Verduurzaming

595,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaalopties
 • Verbeteropties + investeringskosten modernisering
 • Verbeteropties + investeringskosten verduurzaming
Let op: genoemde bedragen zijn incl. btw en gelden voor woningen met een vloeroppervlakte t/m 150 m2. Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van 0,75 cent per extra m2.

Wat is een bouwkundige keuring van een woning?

bouwkundige-keuring-van-alfen

Hoe gaat een bouwkundige keuring van een woning in zijn werk?

Een bouwkundige keuring wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Onze inspecties worden vastgelegd in een NTA 8060 rapportage en voldoet aan de NHG eisen.

Bouwkundige keuring van bouwdelen en installaties

Voorafgaand aan de bouwtechnische keuring zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van de woning. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels en daken te betrekken binnen de woninginspectie. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd. Na de fysieke bouwtechnische keuring zal de inspecteur op kantoor een bouwkundig rapport opstellen.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring van een woning?

Op locatie nemen wij alle tijd om de bouwkundige keuring uit te voeren. Ook al heeft onze bouwkundig adviseur meer tijd benodigd dan vooraf was gecalculeerd. Dit is een belangrijk aspect waarmee wij ons onderscheiden in de markt!

Kwaliteit boven kwantiteit

Onze bouwkundig adviseur verlaat een woning pas als ieder element zorgvuldig en volledig is geïnspecteerd. Dit typeert onze filosofie en daarom leveren wij kwaliteit. Kwaliteit gaat te allen tijde boven kwantiteit. Met een eengezinswoning zijn wij al gauw 1,5 – 2,0 uur bezig op locatie. Hoe ruimer de omvang, hoe meer tijd de inspectie in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we voor u een tijdsinschatting van de duur van een bouwtechnische keuring.

Wij streven ernaar een bouwkundige keuring op korte termijn in te plannen en het bouwkundig rapport binnen 3 werkdagen na uitvoering op te leveren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

Van Alfen Ingenieurs
5.0
Gebaseerd op 90 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Bouwkundige aankoopkeuring woning

Onze bouwkundig ingenieurs zijn aanvullend gecertificeerd als integraal bouwkundig inspecteur & adviseur. Dit houdt in dat zij gespecialiseerd zijn om de technische staat van gebouwen eenduidig en objectief vast te leggen. 

Objectief én eenduidig bouwkundig rapport van een woning

Doordat wij beschikken over ervaren ingenieurs zijn wij in staat om een bouwkundig keuring van iedere type woning uit te voeren. Van een nieuwbouw tussenwoning tot een oude boerderij en van villa tot appartement. Wij zijn voornamelijk actief in de plaatsen Arnhem, Elst, Nijmegen, Oosterbeek, Doorwerth, Wolfheze, Heveadorp, Heelsum, Renkum, Wageningen en Ede.

Waarom zijn er verschillende type bouwkundige keuringen?

Een bouwkundige keuring is er voor bedoeld om, middels een visuele inspectie, inzage te geven in de bestaande technische toestand van een woning. Met een visuele inspectie is het echter niet altijd mogelijk om alle gebreken te constateren. Wij voeren geen destructief onderzoek uit, maar gebruiken wel eenvoudige hulpmiddelen om gebreken op te sporen. Denk hierbij aan een vochtmeter en een relatieve luchtvochtigheidsmeter.

Een bouwkundige keuring moet voldoen aan het verwachtingspatroon van een koper

Wij bieden verschillende type bouwkundige inspecties aan. Zo kunt u zelf kiezen welke onderdelen terug moeten komen in het bouwkundig rapport. De basis is de bouwtechnische staat. Aanvullend kunt u kiezen voor modernisering van sanitair en keuken(s), en verduurzamingsadvies.

Recente uitgevoerde bouwkundige keuringen

Met veel enthousiasme presenteren wij u een aantal bouwkundige keuringen die wij hebben mogen uitvoeren.

Bouwkundige keuring door onafhankelijk
bouwkundig adviesbureau Van Alfen

1. Via ons contactformulier kunt u een bouwkundige keuring aanvragen.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de inspectie van de woning.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van de woning, zoals bouwtekeningen en aangeleverde stukken van de makelaar.
4. Een woning keuring neemt ca. 1,5 à 2,0 uur tijd in beslag van een eengezinswoning tot 150 m2.
5. Na de bouwtechnische keuring stelt onze bouwkundig adviseur het bouwkundig rapport op.
6. Zodra het bouwkundig rapport gereed is, leveren wij het rapport digitaal op in pdf-document.

Vragen over bouwtechnische keuringen

Diverse vragen over bouwkundige keuringen zijn ons al eens gesteld. Deze vragen hebben wij voor u op een rij gezet, met de bijbehorende antwoorden. Bekijk op onze FAQ pagina of uw vraag over bouwkundige keuringen voor woningen ertussen staat.

Direct een bouwkundige keuring aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een bouwkundige keuring aanvragen van uw (toekomstige) woning. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren bouwkundig adviseurs in om een kritisch en deskundig bouwkundig rapport op te stellen. Onze bouwkundig adviseurs zijn geregistreerd als erkend deskundige in het register van Sertum.

Wij gaan direct aan de slag voor u!