Bouwkundige keuring Arnhem

Uitgevoerd Door Bouwkundig Ingenieurs | Adviseurs

Bouwkundige keuring Arnhem aanvragen?

Gecertificeerde bouwkundig adviseurs in Arnhem

Na lang zoeken heeft u dan eindelijk uw droomhuis gevonden in Arnhem! Maar leeft u niet op een roze wolk, waardoor u geen goed beeld heeft van de technische staat van het woonhuis? Als kopende partij heeft u namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat u zelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van uw droomhuis in Arnhem.  U voorkomt hiermee om achteraf in vervelende discussies terecht te komen met de vorige eigenaar. Een bouwtechnische keuring door een bouwkundig adviesbureau biedt hierin een oplossing! Van Alfen beschikt over ervaren bouwkundig ingenieurs die gecertificeerd zijn in het register van Sertum als erkend vastgoed deskundige.

Kosten bouwkundige keuring Arnhem

Bouwkundige keuring

385,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal

Bouwkundige keuring + Modernisering

445,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal
 • Verbeteropties + investeringskosten modernisering

Bouwkundige keuring + Verduurzaming

485,-
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw bouwkundig rapport
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal
 • Verbeteropties + investeringskosten modernisering
 • Verbeteropties + investeringskosten verduurzaming
Let op: genoemde bedragen zijn incl. btw en gelden voor woningen met een gebruiksoppervlakte t/m 150 m2. Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 gebruiksoppervlakte.

Bouwkundig rapport Arnhem

bouwkundige-keuring-van-alfen

Hoe gaat een bouwkundige keuring van een woning in Arnhem in zijn werk?

Een bouwkundige keuring in Arnhem wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Onze inspecties worden vastgelegd in een NTA 8060 rapportage en voldoet aan de NHG eisen.

Bouwkundige keuring van bouwdelen en installaties

Voorafgaand aan de bouwtechnische keuring in Arnhem zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van de woning. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels en daken te betrekken binnen de woninginspectie. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd. Na de fysieke bouwtechnische keuring zal de inspecteur op kantoor een bouwkundig rapport opstellen.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring van een woning in Arnhem?

Op locatie nemen wij alle tijd om de bouwkundige keuring in Arnhem uit te voeren. Ook al heeft onze bouwkundig adviseur meer tijd benodigd dan vooraf was gecalculeerd. Dit is een belangrijk aspect waarmee wij ons onderscheiden in de markt!

Kwaliteit boven kwantiteit

Onze bouwkundig adviseur verlaat de woning in Arnhem pas als ieder element zorgvuldig en volledig is geïnspecteerd. Dit typeert onze filosofie en daarom leveren wij kwaliteit. Kwaliteit gaat te allen tijde boven kwantiteit. Met een eengezinswoning zijn wij al gauw 1,5 – 2,0 uur bezig op locatie. Hoe ruimer de omvang, hoe meer tijd de inspectie in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we voor u een tijdsinschatting van de duur van een bouwtechnische keuring.

Wij streven ernaar een bouwkundige keuring op korte termijn in te plannen en het bouwkundig rapport binnen 3 werkdagen na uitvoering op te leveren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

Bouwkundige aankoopkeuring Arnhem

Onze bouwkundig ingenieurs zijn aanvullend gecertificeerd als integraal bouwkundig inspecteur & adviseur. Dit houdt in dat zij gespecialiseerd zijn om de technische staat van gebouwen eenduidig en objectief vast te leggen. 

Objectief én eenduidig bouwkundig rapport van een woning in Arnhem

Doordat wij beschikken over ervaren ingenieurs zijn wij in staat om een bouwkundig keuring van iedere type woning uit te voeren. Van een nieuwbouw tussenwoning tot een oude boerderij en van villa tot appartement. Wij zijn niet alleen actief in Arnhem, maar ook in de omliggende plaatsen zoals Oosterbeek, Doorwerth, Renkum, Heelsum, Duiven, Westervoort, Huissen, Elst en Nijmegen.

Waarom zijn er verschillende type bouwkundige keuringen?

Een bouwkundige keuring is er voor bedoeld om, middels een visuele inspectie, inzage te geven in de bestaande technische toestand van een woning. Met een visuele inspectie is het echter niet altijd mogelijk om alle gebreken te constateren. Wij voeren geen destructief onderzoek uit, maar gebruiken wel eenvoudige hulpmiddelen om gebreken op te sporen. Denk hierbij aan een vochtmeter en een relatieve luchtvochtigheidsmeter.

Een bouwkundig rapport moet voldoen aan het verwachtingspatroon van een koper

Wij bieden verschillende type bouwkundige inspecties in Arnhem aan. Zo kunt u zelf kiezen welke onderdelen terug moeten komen in het bouwkundig rapport. De basis is de bouwtechnische staat. Aanvullend kunt u kiezen voor modernisering van sanitair en keuken(s), en verduurzamingsadvies.

Recent uitgevoerde bouwkundige keuringen in regio Arnhem

Met veel enthousiasme presenteren wij u een aantal bouwkundige keuringen die wij hebben mogen uitvoeren. Wij zijn vooral actief in Arnhem, Elst, Duiven, Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp, Heelsum en Renkum.

Bouwkundige keuring in Arnhem door onafhankelijk bouwkundig adviesbureau Van Alfen

1. Via ons contactformulier kunt u een bouwkundige keuring in Arnhem aanvragen.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de inspectie van de woning in Arnhem.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van de woning, zoals bouwtekeningen en aangeleverde stukken van de makelaar.
4. Een woning keuring neemt ca. 1,5 à 2,0 uur tijd in beslag van een eengezinswoning tot 150 m2.
5. Na de bouwtechnische keuring stelt onze bouwkundig adviseur het bouwkundig rapport op.
6. Zodra het bouwkundig rapport gereed is, leveren wij het rapport digitaal op in pdf-document.

Direct een bouwkundige keuring in Arnhem aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een bouwkundige keuring aanvragen van uw (toekomstige) woning in Arnhem. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren bouwkundig adviseurs in om een kritisch en deskundig bouwkundig rapport op te stellen. Onze bouwkundig adviseurs zijn geregistreerd als erkend deskundige in het register van Sertum.

Wij gaan direct aan de slag voor u!