Bouwkundige keuring in Ede 
 
Na lang zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden in de regio Ede! Of misschien wel in één van de omliggende plaatsen als Wageningen, Bennekom, Veenendaal, De Klomp, Rhenen, Kesteren, Wekerom, Lunteren, Barneveld, Harskamp of Otterlo. Maar heb je wel een goed beeld van de technische staat van het woonhuis? Als kopende partij heb je namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat jijzelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van jouw droomhuis om achteraf niet in een vervelende discussie terecht te komen met de vorige eigenaar Een bouwkundige keuring, ook wel aankoopkeuring of verkoopkeuring, biedt hierin een oplossing!
 
 

Wat is een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

Een onafhankelijke bouwkundige keuring voorkomt dat je na de aankoop van de woning in de regio Ede voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan bouwkundige of installatietechnische gebreken die risico's vormen voor je eigen gezondheid, veiligheid of portemonnee. Onze inspecteurs zetten een woning op zijn kop. Wij bekijken alles, zo ver het visueel waarneembaar is. Van dak tot kruipruimte en van gevel tot meterkast. Onze bevindingen rapporteren wij helder en duidelijk in een bouwkundig rapport. Een keuring wordt ook wel gedefinieerd als een woningkeuring, bouwtechnische keuring, aankoopkeuring of verkoopkeuring.
 
 
 
 

Hoe gaat een bouwkundig keuring van een woning in de regio Ede in zijn werk?

Een bouwkundige keuring wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Om eenduidigheid en kwaliteit te waarborgen voeren wij een bouwkundige keuring uit conform de NEN 2767-methodiek.

Voorafgaand aan de keuring in de regio Ede zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van het te keuren bouwwerk. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels, daken, terreinafscheidingen en opstallen te betrekken bij de keuring. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd.

Na de fysieke keuring zal de inspecteur op kantoor zijn bevindingen uitwerken tot een bouwkundig rapport. Wij streven er naar om het bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen na de keuringsdatum op te leveren aan onze opdrachtgever.
 
 

Type bouwkundige keuringen in de regio Ede

Van Alfen Ingenieurs biedt haar opdrachtgevers de mogelijkheid om te kiezen uit drie type bouwkundige keuringen. Een NHG-keuring, Basiskeuring en Topkeuring.

Indien je als koper verplicht wordt om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, omdat de NHG dit eist, kan je kiezen voor een NHG-keuring in de regio Ede. Je ontvangt dan een beknopt tekstueel bouwkundig rapport met enkele de hoognodige informatie. Bij een Basiskeuring en Topkeuring ontvang je standaard een NHG-bijlage, waardoor beide rapportages voldoen aan de richtlijnen van de NHG.

Met een Basiskeuring in de regio Ede ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport van de technische staat van de woning. Het rapport bevat een uitgebreide informatie over de aanwezige bouwdelen en installaties, aanwezige gebreken, herstelmaatregelen en herstelkosten. Tevens bevat het rapport een uitgebreide fotorapportage.

Een Topkeuring is een aanvulling op de Basiskeuring. Tijdens de keuring in de regio Ede wordt gekeken naar mogelijke opties om de woning te verbeteren. Ook zal er tijdens de bouwtechnische keuring gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen om een nog beter beeld te krijgen van de technische staat van de woning, denk aan: vochtmeting in houten constructies, relatieve luchtvochtigheidsmeting in kruipruimte en CO-meting bij gasinstallaties.
 
 

Wat kost een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

Wat kost een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede? De prijs hangt in eerste instantie af naar welk type keuring je op zoek bent. De kosten voor een Topkeuring zijn hoger dan een NHG keuring in de regio Ede, omdat er meer elementen geïnspecteerd worden én aanvullende metingen aan de woning worden verricht. Je ontvangt hierdoor wel alle noodzakelijke bouwkundige informatie van de woning, in de vorm van een uitgebreid bouwkundig rapport met fotorapportage. Naast de type keuring is ook het aantal m2 gebruiksoppervlakte bepalend voor de bouwtechnische keuring kosten. Onze prijzen zijn gebaseerd op een gebruiksoppervlakte tot en met 150 m2. Vanaf 151 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 100 m2 gebruiksoppervlakte.Accounts

Free Trial

SSL

SSL

Storage

Storage

Domains

Sub-domains

Sub-domains

NHG KEURING

€ 285,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen tot 151 m2 gebruiksoppervlakte (GO). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 100 m2 GO.


Uitvoering door ervaren ingenieurs met een aanvullende certificering als integraal vastgoed inspecteur & adviseur 

Visuele inspectie van bouwdelen

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

BASISKEURING

€ 365,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen tot 151 m2 gebruiksoppervlakte (GO). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 100 m2 GO.

Uitvoering door ervaren ingenieurs met een aanvullende certificering als integraal vastgoed inspecteur & adviseur

Visuele inspectie van bouwdelen en installaties

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Uitgebreide fotorapportage van elementen en gebreken

Uitgebreide toelichting op elementen en gebrekenTOPKEURING

€ 415,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen tot 151 m2 gebruiksoppervlakte (GO). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 100 m2 GO.

Uitvoering door ervaren ingenieurs met een aanvullende certificering als integraal vastgoed inspecteur & adviseur

Visuele inspectie van bouwdelen en installaties

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Uitgebreide fotorapportage van elementen en gebreken

Uitgebreide toelichting op elementen en gebreken

Verbeteropties (renovatie toilet, douche, badkamer en/of keuken)

Aanvullende metingen tijdens inspectie (houtvocht, relatieve luchtvochtigheid en CO-meting)

 
 

Hoelang duurt een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

De duur van een keuring is sterk afhankelijk van de grootte van de woning in de regio Ede. Op locatie nemen wij alle tijd om de keuring zo goed en volledig mogelijk uit te voeren Met een eengezinswoning zij wij daarom al gauw 1,5 uur bezig op locatie. Je kan je voorstellen dat een boerderij met stallen meer tijd in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we een tijdsinschatting.
 
 

Hierom kies je voor Van Alfen Ingenieurs voor een bouwtechnische keuring in de regio Ede

 • Uitvoering door bouwkundig ingenieurs die aanvullend gecertificeerd zijn als integraal vastgoed inspecteur & adviseur..
 • Geregistreerd in het register van Sertum; instituut onderhoudskundigen vastgoed.
 • Bouwkundige keuring in dezelfde week van de aanvraag uitgevoerd.
 • Bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen in huis.
 • Effectief en efficiënt, en daarom altijd een scherpe prijs.
 • Keuze uit verschillende type keuringen.
 • Rapportages voldoen aan NHG-richtlijnen.
 •  
   
  Sertum
   
   

  Bouwkundige keuring in Ede nodig?

  Je droomhuis gevonden in Ede of in één van de omliggende plaatsen Wageningen, Bennekom, Veenendaal, De Klomp, Rhenen, Kesteren, Wekerom, Lunteren, Barneveld, Harskamp of Otterlo? Of wil je jouw woning in de regio Ede verkopen? Neem dan contact op met Jamo. Van Alfen Ingenieurs komt snel langs in de regio Ede om een onafhankelijke bouwkundige keuring uit te voeren. Dit doen we grondig, objectief, eenduidig en doordacht!
   
   

  Jamo van Alfen

  Eigenaar Van Alfen Ingenieurs
  0317 - 35 81 94
  j.van.alfen@vaingenieurs.nl