Bouwkundige keuring Ede

Uitgevoerd Door Bouwkundig Ingenieurs | Adviseurs

Bouwkundige keuring Ede aanvragen?

Afspraak maken

Gecertificeerde bouwkundig adviseurs in Ede

Na lang zoeken heeft u dan eindelijk uw droomhuis gevonden in Ede! Maar leeft u niet op een roze wolk, waardoor u geen goed beeld heeft van de technische staat van het woonhuis? Als kopende partij heeft u namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat u zelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van uw droomhuis in Ede.  U voorkomt hiermee om achteraf in vervelende discussies terecht te komen met de vorige eigenaar. Een bouwtechnische keuring door een bouwkundig adviesbureau biedt hierin een oplossing! Van Alfen beschikt over ervaren bouwkundig ingenieurs die gecertificeerd zijn in het register van Sertum als erkend vastgoed deskundige.

Kosten bouwkundige keuring Ede

Basiskeuring

345,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw bouwkundig rapport
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst bouwkundig rapport
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal

Pluskeuring

375,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw bouwkundig rapport
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst bouwkundig rapport
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal
 • Verbeteropties/modernisering sanitair en keuken
 • Aanvullend metingen tijdens keuring (CO, RL en vocht)

Topkeuring

425,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw bouwkundig rapport
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst bouwkundig rapport
 • Uitvoering door een bouwkundig ingenieur
 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties
 • Raming van kosten direct en op termijn
 • Uitgebreide rapportage van gebreken en herstelopties, incl. beeldmateriaal
 • Verbeteropties/modernisering sanitair en keuken
 • Aanvullend metingen tijdens keuring (CO, RL en vocht)
 • Indicatieve bouwkundige verduurzamingsopties
Let op: genoemde bedragen zijn incl. btw en gelden voor woningen met een gebruiksoppervlakte t/m 150 m2. Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 gebruiksoppervlakte.

Bouwkundige keuring van een woning in Ede

bouwkundige-keuring-van-alfen

Hoe gaat een bouwkundige keuring van een woning in Ede in zijn werk?

Een bouwkundige keuring in Ede wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Om eenduidigheid en kwaliteit te waarborgen voeren wij een bouwkundige keuring uit conform de NEN 2767-methodiek.

Voorafgaand aan de bouwtechnische keuring zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van de woning in Ede. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels, daken, terreinafscheidingen en opstallen te betrekken binnen de woninginspectie. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd. Na de fysieke bouwtechnische keuring zal de inspecteur op kantoor een bouwkundig rapport opstellen.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring van een woning in Ede?

Van Alfen Ingenieurs onderscheid zich in de markt door een bouwtechnische keuring serieus te nemen en niet te zien als productiewerk. Op locatie in Ede nemen wij alle tijd om de bouwkundige keuring uit te voeren. Onze bouwkundig inspecteur verlaat een woning pas als ieder element zorgvuldig en volledig is geïnspecteerd. Ook al kost het onze inspecteur meer tijd op locatie dan vooraf was ingepland. Dit typeert onze filosofie en daarom leveren wij kwaliteit. Kwaliteit gaat te allen tijde boven kwantiteit. Met een eengezinswoning zijn wij al gauw 1,5 – 2,0 uur bezig op locatie. U kunt zich voorstellen dat een boerderij met stallen meer tijd in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we voor u een tijdsinschatting van de duur van een bouwtechnische keuring.

Wij streven ernaar een bouwkundige keuring op korte termijn in te plannen en het bouwkundig rapport binnen 3 werkdagen na uitvoering op te leveren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

Bouwkundige keuring woning in Ede volgens NEN 2767

Onze bouwkundig ingenieurs zijn aanvullend gecertificeerd als integraal bouwkundig inspecteur & adviseur. Dit houdt in dat zij gespecialiseerd zijn om bouwkundige inspecties van gebouwen uit te voeren volgens de NEN 2767- en RVB BOEI-methodiek. Wij voeren een bouwkundige keuring uit volgens de NEN 2767 methodiek. In deze methodiek is vastgelegd hoe de technische staat van een gebouw op een objectieve en eenduidige wijze kan worden beoordeeld. Doordat wij beschikken over ervaren ingenieurs zijn wij in staat om een bouwkundig keuring van iedere type woning uit te voeren. Van tussenwoning tot boerderij en van villa tot appartement. Wij zijn voornamelijk actief in regio Ede en omliggende plaatsen, zoals Wageningen, Bennekom, Heelsum, Renkum, Wolfheze, Oosterbeek, Doorwerth en Heveadorp.

Waarom zijn er verschillende type bouwkundige keuringen in Ede?

Voor een bouwkundig aankoopkeuring of verkoopkeuring bestaan geen uitvoeringsrichtlijnen. Wij passen daarom de NEN 2767 methodiek toe om uniformiteit en eenduidigheid van de keuring te waarborgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te voldoen aan de wensen en het verwachtingspatroon van onze opdrachtgever. Door een drietal pakketten aan te bieden, krijgt u zelf de mogelijk om te kiezen welke bouwkundige keuring het beste bij uw wensen past. Indien u geen aanvullende metingen en indicatieve bouwkundige verduurzamingsopties wenst, kies dan zeker niet voor het meest uitgebreide pakket. Hiermee bespaart u tevens kosten. Indien u een compleet beeld wilt ontvangen van de bouwkundige staat dan is het meest uitgebreide pakket voor de hand liggend. Zo zal onze bouwkundig adviseur bijvoorbeeld een RL-meting uitvoeren in de kruipruimte om vast te stellen of de ruimte voldoende geventileerd wordt. Indien u twijfelt over welk pakket u wenst, neem dan vooral contact met ons op. Samen bekijken wat voor u de beste optie is!

Recent uitgevoerde bouwkundige keuringen in regio Ede

Met veel enthousiasme presenteren wij u een aantal bouwkundige keuringen die wij hebben mogen uitvoeren. Wij zijn vooral actief in Ede, Wageningen, Bennekom, Heelsum, Renkum, Wolfheze, Oosterbeek, Doorwerth en Heveadorp.

Bouwkundige keuring in Ede door onafhankelijk bouwkundig adviesbureau Van Alfen

1. Via ons contactformulier kunt u een bouwkundige keuring in Ede aanvragen.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de fysieke keuring van de woning in Ede.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van de woning, zoals bouwtekeningen en aangeleverde stukken van de makelaar.
4. Een woning keuring in Ede neemt ca. 1,5 à 2,0 uur tijd in beslag van een eengezinswoning tot 150 m2.
5. Na de keuring stelt onze bouwkundig adviseur op kantoor het bouwkundig rapport op.
6. Het bouwkundig rapport leveren wij aan u op middels een pdf-document.
7. Na de oplevering van het bouwkundig rapport plannen wij een kosteloos telefonisch consult met u in, om al uw vragen te beantwoorden.
8. Zodra het telefonisch consult is uitgevoerd is de bouwkundige keuring definitief opgeleverd.
9. Ook na de definitieve oplevering staan wij altijd voor u klaar op bouwkundig gebied!

Direct een bouwkundige keuring in Ede aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een bouwkundige keuring aanvragen van uw (toekomstige) woning in Ede. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren bouwkundig adviseurs in om een kritisch en deskundig bouwkundig rapport op te stellen. Onze bouwkundig adviseurs zijn geregistreerd als erkend deskundige in het register van Sertum.

Afspraak maken

Wij gaan direct aan de slag voor u!