Bouwkundige keuring in Ede 
 
Na lang zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden in de regio Ede! Of misschien wel in één van de omliggende plaatsen als Wageningen, Bennekom, Veenendaal, De Klomp, Rhenen, Kesteren, Wekerom, Lunteren, Barneveld, Harskamp of Otterlo. Maar heb je wel een goed beeld van de technische staat van het woonhuis? Als kopende partij heb je namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat jijzelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van jouw droomhuis om achteraf niet in een vervelende discussie terecht te komen met de vorige eigenaar Een bouwkundige keuring, ook wel aankoopkeuring of verkoopkeuring, biedt hierin een oplossing!
 
 

Wat is een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

Een onafhankelijke bouwkundige keuring voorkomt dat je na de aankoop van de woning in de regio Ede voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan bouwkundige of installatietechnische gebreken die risico's vormen voor je eigen gezondheid, veiligheid of portemonnee. Onze inspecteurs zetten een woning op zijn kop. Wij bekijken alles, zo ver het visueel waarneembaar is. Van dak tot kruipruimte en van gevel tot meterkast. Onze bevindingen rapporteren wij helder en duidelijk in een bouwkundig rapport. Een keuring wordt ook wel gedefinieerd als een woningkeuring, bouwtechnische keuring, aankoopkeuring of verkoopkeuring.
 
 
 
 

Hoe gaat een bouwkundig keuring van een woning in de regio Ede in zijn werk?

Een bouwkundige keuring wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Om eenduidigheid en kwaliteit te waarborgen voeren wij een bouwkundige keuring uit conform de NEN 2767-methodiek.

Voorafgaand aan de keuring in de regio Ede zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van het te keuren bouwwerk. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels, daken, terreinafscheidingen en opstallen te betrekken bij de keuring. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd.

Na de fysieke keuring zal de inspecteur op kantoor zijn bevindingen uitwerken tot een bouwkundig rapport. Wij streven er naar om het bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen na de keuringsdatum op te leveren aan onze opdrachtgever.
 
 

Type bouwkundige keuringen in de regio Ede

Van Alfen Ingenieurs biedt haar opdrachtgevers de mogelijkheid om te kiezen uit drie type bouwkundige keuringen. Een NHG-keuring, Basiskeuring en Topkeuring.

Indien je als koper verplicht wordt om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, omdat de NHG dit eist, kan je kiezen voor een NHG-keuring in de regio Ede. Je ontvangt dan een beknopt tekstueel bouwkundig rapport met enkele de hoognodige informatie. Bij een Basiskeuring en Topkeuring ontvang je standaard een NHG-bijlage, waardoor beide rapportages voldoen aan de richtlijnen van de NHG.

Met een Basiskeuring in de regio Ede ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport van de technische staat van de woning. Het rapport bevat een uitgebreide informatie over de aanwezige bouwdelen en installaties, aanwezige gebreken, herstelmaatregelen en herstelkosten. Tevens bevat het rapport een uitgebreide fotorapportage.

Een Topkeuring is een aanvulling op de Basiskeuring. Tijdens de keuring in de regio Ede wordt gekeken naar mogelijke opties om de woning te verbeteren. Ook zal er tijdens de bouwtechnische keuring gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen om een nog beter beeld te krijgen van de technische staat van de woning, denk aan: vochtmeting in houten constructies, relatieve luchtvochtigheidsmeting in kruipruimte en CO-meting bij gasinstallaties.
 
 

Wat kost een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

Wat kost een bouwkundige keuring in de regio Ede? Wij bieden onze opdrachtgevers een drietal pakketten aan. Zo kan een opdrachtgever een pakket kiezen die past bij zijn wensen en verwachtingen van een bouwkundige keuring. Ieder pakket levert de noodzakelijke bouwtechnische informatie die benodigd is om als koper een weloverwogen besluit te maken. Met een pluskeuring worden aanvullende metingen verricht, waarmee meer inzage wordt verkregen in de bouwkundige staat van de woning in de regio Ede. Gebreken als een vochtige kruipruimte worden hiermee eenvoudig opgespoord. Zou je ook willen weten hoe de thermische buitenschil verduurzaamd kan worden? Kies dan voor een topkeuring. Naast de type bouwkundige keuring is ook het aantal m2 bruto vloeroppervlakte (bvo) bepalend voor de bouwtechnische keuring kosten. Onze prijzen zijn gebaseerd op een bvo tot en met 150 m2. Vanaf 151 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 bvo.Accounts

Free Trial

SSL

SSL

Storage

Storage

Domains

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

BASISKEURING


€ 345,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen t/m 150 m2 bruto vloeroppervlakte (bvo). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 bvo.

Uitvoering door Sertum gecertificeerde IIV & IAV

Visuele inspectie van bouwdelen en installaties

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Uitgebreide fotorapportage van elementen en gebreken

Uitgebreide toelichting op elementen en gebreken
PLUSKEURING

(meest gekozen)

€ 375,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen t/m 150 m2 bruto vloeroppervlakte (bvo). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 bvo.

Uitvoering door Sertum gecertificeerde IIV & IAV

Visuele inspectie van bouwdelen en installaties

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Uitgebreide fotorapportage van elementen en gebreken

Uitgebreide toelichting op elementen en gebreken

Verbeteropties / modernisering 

(renovatie toilet, douche, badkamer en/of keuken)

Aanvullende metingen tijdens inspectie (houtvocht, relatieve luchtvochtigheid en CO-meting)


TOPKEURING


€ 425,-


*genoemd bedrag is incl. btw en geldt voor alle woningen t/m 150 m2 bruto vloeroppervlakte (bvo). Voor woningen groter dan 150 m2 geldt een meerprijs van € 50,- per 50 m2 bvo.


Uitvoering door Sertum gecertificeerde IIV & IAV

Visuele inspectie van bouwdelen en installaties

Raming van directe kosten (<1,0 jaar)

Raming van kosten op termijn (1,0 - 5,0 jaar)

Bouwkundig rapport voldoet aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Uitgebreide fotorapportage van elementen en gebreken

Uitgebreide toelichting op elementen en gebreken

Verbeteropties / modernisering 

(renovatie toilet, douche, badkamer en/of keuken)

Aanvullende metingen tijdens inspectie (houtvocht, relatieve luchtvochtigheid en CO-meting)


Verduurzamingsopties thermische buitenschil (indicatief)


 
 

Hoelang duurt een bouwkundige keuring van een woning in de regio Ede?

Van Alfen Ingenieurs onderscheid zich in de markt door een bouwtechnische keuring serieus te nemen en niet te zien als productiewerk. Op locatie nemen wij alle tijd om de bouwkundige keuring uit te voeren in de regio Ede / Wageningen. Onze bouwkundig inspecteur verlaat een woning pas als ieder element zorgvuldig en volledig is geïnspecteerd. Ook al kost het onze inspecteur meer tijd op locatie dan vooraf was ingepland. Dit typeert onze filosofie en daarom leveren wij kwaliteit. Kwaliteit gaat te allen tijde boven kwantiteit. Met een eengezinswoning zijn wij daarom al gauw 1,5 - 2,0 uur bezig op locatie in de regio Ede / Wageningen. Je kunt je voorstellen dat een boerderij met stallen meer tijd in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we een tijdsinschatting van de duur van een bouwtechnische keuring.
 
 

Hierom kies je voor Van Alfen Ingenieurs voor een bouwtechnische keuring in de regio Ede

 • Uitvoering door bouwkundig ingenieurs die aanvullend gecertificeerd zijn als integraal vastgoed inspecteur & adviseur..
 • Geregistreerd in het register van Sertum; instituut onderhoudskundigen vastgoed.
 • Bouwkundige keuring in dezelfde week van de aanvraag uitgevoerd.
 • Bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen in huis.
 • Effectief en efficiënt, en daarom altijd een scherpe prijs.
 • Keuze uit verschillende type keuringen.
 • Rapportages voldoen aan NHG-richtlijnen.
 •  
   
  Sertum
   
   

  Bouwkundige keuring in Ede nodig?

  Je droomhuis gevonden in Ede of in één van de omliggende plaatsen Wageningen, Bennekom, Veenendaal, De Klomp, Rhenen, Kesteren, Wekerom, Lunteren, Barneveld, Harskamp of Otterlo? Of wil je jouw woning in de regio Ede verkopen? Neem dan contact op met Jamo. Van Alfen Ingenieurs komt snel langs in de regio Ede om een onafhankelijke bouwkundige keuring uit te voeren. Dit doen we grondig, objectief, eenduidig en doordacht!
   
   

  Jamo van Alfen

  Eigenaar Van Alfen Ingenieurs
  0317 - 35 81 94
  j.van.alfen@vaingenieurs.nl