Bouwtekening laten maken 
 
Heb je (ver)bouwplannen? Dan zal je jezelf wellicht afvragen: “Heb ik wel of geen bouwkundige tekeningen nodig voor mijn bouwplannen?”. Een bouwtekening laten maken van een aanbouw, uitbouw, opbouw, dakkapel of een nieuwbouw woning? Het opstellen van bouwtekeningen is een verplicht onderdeel bij een omgevingsvergunningaanvraag. Indien je een vergunning nodig hebt, dan zal je moeten beschikken over bouwkundige tekeningen. Als bouwkundig tekenbureau zijn wij gespecialiseerd in het maken van 3D bouwtekeningen.
 
 

Bouwtekening laten maken door bouwkundig tekenbureau Van Alfen

Bouwtekeningen laten maken is essentieel voor vele bouw en verbouwprojecten. Op basis van goede bouwtekeningen en constructietekeningen wordt het bouwproces tot in detail uitgedacht en uitgewerkt. Hiermee wordt inzicht gegeven in de bouwkundige uitgangspunten van een bouwwerk. De opdrachtgever wordt betrokken bij elke beslissing binnen het bouwproces en de uitvoerende bouwspecialisten weten hoe zij het bouwwerk succesvol kunnen realiseren.

Bouwtekeningen leveren een grote bijdrage aan een succesvol bouwproject
Bouwtekeningen dienen, naast het geven van inzichten in de verschillende facetten van het bouwproces, ook samen met het bouwkundig bestek als contract tussen de opdrachtgever en de (onder)aannemers. Bij gebrek aan goede bouwkundige tekeningen kan de opdrachtgever geen perspectief worden geboden over het uiteindelijke resultaat en bestaat de kans dat de aannemer een onwenselijk / ondeugdelijk ontwerp oplevert. Zo bestaat het risico dat afmetingen niet kloppen of dat het esthetisch niet het beeld oplevert wat de opdrachtgever voor ogen had. Door bouwtekeningen te laten maken worden deze risico's optimaal beheerst! Een bouwtekening levert maatwerk dat tot stand komt middels een intensieve samenwerking tussen de bouwkundig tekenaar van het bouwkundig tekenbureau en de opdrachtgever.
 
 

Bouwtekeningen door Van Alfen Ingenieurs

 
 

Heb ik een vergunning nodig voor een aanbouw, uitbouw, opbouw of bijbouw?

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken of je bouwplannen vergunningplichtig zijn. Op de website van Omgevingsloket online doorloop je een vragenlijst, waarna je bericht ontvangt of je wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen.

Ben je vergunningplichtig? Neem dan contact op met Boy. Hij komt graag bij je langs om de bouwplannen te bespreken. Je kan eventueel alvast bestaande bouwtekeningen opvragen bij de gemeente. De bestaande tekeningen dienen als onderlegger voor de nieuwe bouwtekeningen.

Mocht je niet vergunningplichtig zijn, dan adviseren wij je alsnog om bouwtekeningen op te laten stellen door een bouwkundig tekenbureau als Van Alfen Ingenieurs. Waarom?
 • Als bouwkundig tekenbureau zijn wij gespecialiseerd in het maken van 3D bouwtekeningen. Je krijgt hiermee inzicht in je ontwerpideeën, waardoor je het ontwerp nog kunt bijschaven en finetunen.
 • Bouwtekeningen borgen de kwaliteit van de uitvoering. In de bouw communiceren we liever met visualisaties.
 • Je staat juridisch sterker bij eventuele bouwfouten.
 •  
   

  Bestaande bouwtekeningen opvragen bij de gemeente

  Om tijd en geld te besparen is het handig om bij de gemeente alvast de bestaande bouwtekeningen op te vragen van de woning. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de betreffende gemeente, zodat je in het gemeentehuis kopieën kunt maken van de bestaande bouwtekeningen. Vaak kosteloos. Indien er bouwtechnische tekeningen aanwezig zijn én van voldoende kwaliteit, stuur je de bestaande tekeningen door naar het bouwkundig tekenbureau, zodat zij de bouwtekeningen kunnen digitaliseren. Van Alfen Ingenieurs doet dit in een 3D-model. Het voordeel is dat er in deze situatie geen locatiebezoek hoeft plaats te vinden om de maten van de bestaande woning op te meten. De bestaande tekeningen worden gebruikt als onderlegger voor de nieuwe bouwtekeningen.
   
   

  Kosten bouwtekeningen

  Wat kost het laten maken van bouwtekeningen? Een indicatie hiervan is wel zo prettig. Van Alfen Ingenieurs onderscheid zich in de markt door bouwtekeningen op een efficiënte en effectieve werkwijze op te stellen. Wij zijn hierdoor in staat om scherpe tarieven te hanteren, zodat onze opdrachtgevers meer budget overhouden om te investeren in het nieuwe bouwwerk! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekening laten maken door bouwkundig tekenbureau?

  Heb je bouw- of verbouwplannen? En wil je een bouwtekening laten maken door een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau? Van Alfen Ingenieurs is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige 3D bouwtekeningen. Neem gerust contact op met Boy. Hij denkt graag met je mee en geeft je een vrijblijvend advies. Heb je vragen over bouwtekeningen? Bekijk hier of jouw vraag er tussen staat.