Bouwtekening aanbouw of uitbouw laten maken 
 
Het bouwen van een uitbouw of aanbouw aan een woning kan zorgen voor een verhoogd wooncomfort. Er kan een extra woonruimte worden gecreëerd, de woonkamer kan worden vergroot of je kan een luxe woonkeuken realiseren. Een vertrouwde woning kan met een strategisch en technisch goed ontworpen aanbouw of uitbouw worden getransformeerd tot de woning waar u altijd al van heeft gedroomd. U wilt voorkomen dat uw droomplannen niet uitkomen door onverwachte hoge bouwkosten of dat er niet gebouwd wordt volgens uw verwachtingen. Door het laten maken van aanbouw of uitbouw bouwtekeningen voorkomt u deze zaken. Vooraf krijgt u al inzicht in uw droomplannen met behulp van hoogwaardige 3D bouwtekeningen van Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Bouwtekening van aanbouw of uitbouw laten maken door bouwkundig tekenbureau

Door een aanbouw of uitbouw bouwtekening te laten maken, heeft u als opdrachtgever direct een contractstuk voorhanden die u kunt gebruiken met de aannemer die het bouwproject gaat realiseren. De aannemer kan een nauwkeurige calculatie maken van de bouwkosten, waardoor u als opdrachtgever minder risico loopt op mogelijke faalkosten. Als opdrachtgever is het prettig om van te voren al inzicht te krijgen in het eindresultaat. Van Alfen Ingenieurs stelt hoogwaardige 3D bouwtekeningen van aanbouwen en uitbouwen op. Mocht iets niet bevallen, geen probleem, dan passen we de tekening voor u aan. Net zo lang tot u als opdrachtgever tevreden bent. Zo leveren wij een positieve bijdrage aan uw droomhuis. U loopt hierdoor achteraf of tijdens de uitvoering geen risico dat het bouwwerk niet bevalt.
 
 
bouwtekeningen-tilburg

Aanbouw woonhuis te Tilburg

Welke bouwtekeningen ontvang ik van mijn aanbouw of uitbouw?

Het opstellen van bouwtechnische tekeningen van een aanbouw of uitbouw is meer dan enkel een schetsmatige plattegrond van de nieuwe situatie. Op de bouwtekeningen van een aanbouw of uitbouw staan de volgende type bouwtechnische tekeningen:
 • Plattegronden bestaande en nieuwe situatie;
 • Gevelaanzichten bestaande en nieuwe situatie;
 • Doorsnede bestaande en nieuwe situatie;
 • Situatietekening;
 • Constructietekeningen;
 • Detailtekeningen;
 • 3D Visualisaties.
 •  
   

  Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een aanbouw of uitbouw?

  Op de website van Omgevingsloket online doorloopt u een vragenlijst, waarna u bericht ontvangt of u wel of geen omgevingsvergunning nodig heeft voor het bouwen van een aanbouw of uitbouw. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen. Over het algemeen is het bouwen van een aanbouw van één bouwlaag aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij. Dit komt omdat deze locatie meestal binnen het 'achtererfgebied' valt.

  Belangrijke factoren om na te gaan of het bouwen van een aanbouw of uitbouw vergunningsplicht is, zijn:
 • Hoe is het achtererfgebied georiënteerd?
 • Wat zijn de afmetingen en hoogte van de aanbouw of uitbouw?
 • Waar wordt de aanbouw of uitbouw gebouwd?
 • Hoe ziet het ontwerp van de aanbouw of uitbouw er uit?

 • De bouwmethode van een aanbouw of uitbouw wordt veel uitgevoerd in houtskeletbouw of in een traditionele bouwmethode met metselwerk en/of lijmwerk. Beide bouwmethodes dienen bouwkundig op een andere wijze ontworpen en bouwtechnisch uitgedacht te worden. Ook wordt er kritisch gekeken of het ontwerp in het straatbeeld past, waardoor bouwmaterialen en ontwerpkeuzes zoals een houten aanbouw of een aanbouw met platdak of hellend dak, helder en verantwoord aangetoond dienen te worden.
   
   

  Kosten bouwtekeningen aanbouw

  Wat kost het laten maken van aanbouw bouwtekeningen? Van Alfen Ingenieurs staat voor kwaliteit. Je ontvangt van ons hoogwaardige bouwtekeningen van je nieuwe aanbouw met 3D visualisaties. U krijgt hiermee vooraf al inzicht hoe uw droomhuis eruit komt te zien. Doordat wij een effectieve en efficiënte werkwijze hanteren tijdens het maken van bouwtekeningen, kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden. Kwaliteit hoeft niet altijd een grote last te zijn voor je portemonnee. Doordat u Van Alfen Ingenieurs bouwtekeningen laat opstellen, houd u meer budget over voor je uw aanbouw! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekening aanbouw laten maken?

  Heeft u bouw- of verbouwplannen? En wil u een bouwtekening van een aanbouw laten maken? Of twijfelt u nog en wil u meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy van Alfen. Hij denkt graag met u mee en geeft u een vrijblijvend advies. Heeft u vragen over aanbouw bouwtekeningen? Bekijk hier dan of uw vraag er tussen staat.