Bouwtekening dakkapel laten maken 
 
Ben je toe aan meer gebruiksoppervlakte op de verdieping of zolder van jouw woning, maar wil je geen grote verbouwing? Dan biedt een dakkapel een uitkomst. Een dakkapel plaatsen is maatwerk en in sommige gevallen vergunningplichtig. Een dakkapel veranderd het esthetisch aanzien van je woning. Zeker als het gaat om een dakkapel aan de voorzijde van het huis. Wel of geen vergunning nodig; het is verstandig om altijd een bouwtekening met 3D visualisaties te laten opstellen door een bouwkundig tekenbureau van een nieuwe dakkapel. Je krijgt hiermee direct inzicht in het eindresultaat. Dit geeft je de ruimte en mogelijkheden om tijdig wijzigingen door te voeren in je bouwplannen.
 
 

Bouwtekening dakkapel laten maken door bouwkundig tekenbureau

Het kiezen van een bouwkundig tekenbureau voor het opstellen van bouwtekeningen van je nieuwe dakkapel, zorgt er voor dat je als opdrachtgever totaal ontzorgt wordt. Het ontwerpproces en het bouwtechnisch uitwerken van de onderlinge aansluitingen van de bestaande bouw op nieuwbouw wordt voor u gedaan. Ook krijgt u bij Van Alfen Ingenieurs standaard vier 3D visualisaties aangeleverd van de nieuwe situatie. In een vroeg stadium krijg je al een helder totaalbeeld van het eindresultaat. Indien je een vergunning nodig hebt voor het maken van een dakkapel, vereist de gemeente bouwtekeningen. Het betreft dan professionele dakkapel bouwtekeningen c.q. dakkapel constructietekeningen.
 
 

Een dakkapel levert een positieve bijdrage aan het wooncomfort

Het plaatsen van een dakkapel levert meer daglicht en ventilatiecapaciteit op, wat er voor zorgt dat de ruimte een hogere comfortlevel bereikt. Dit kan erg gewenst zijn als je functie van de ruimte wilt veranderen. Vaak hebben oudere woningen een 'lege' zolderruimte waar de CV-ketel staat. De ruimte kan erg functioneel worden door er één of meerdere slaapkamers van te maken. Met een dakkapel wordt de ruimte een stuk behaaglijker om in te verblijven en kun je tevens de gebruiksoppervlakte van de ruimte meer optimaal benutten. Met de dakkapel bouwtekeningen legt u voorafgaand aan de realisatie alle bouwkundige specificaties vast. Precieze afmetingen, isolatiediktes, materialen en kozijntypes worden uitgedacht en bouwkundig verantwoord ontworpen. Door bij Van Alfen Ingenieurs uw dakkapel bouwtekeningen te laten opstellen komt u nooit voor onnodige verrassingen te staan.
 
 

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?

Op de website van Omgevingsloket online doorloop je een vragenlijst, waarna je bericht ontvangt of je wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen. Over het algemeen is het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij. Indien de zijgevel en voorgevel van je woning grenzen aan de openbare weg of aan openbaar groen, dan heb je een vergunning nodig.

Een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:
 • Hoe is het achtererfgebied georiënteerd?
 • Wat zijn de afmetingen en hoogte van de dakkapel?
 • Waar wordt de dakkapel gebouwd?
 • Hoe ziet het ontwerp van de dakkapel er uit?

 • Een dakkapel wordt doorgaans uitgevoerd in houtskeletbouw of prefab bekleed met kunststof. Beide bouwmethodes dienen bouwkundig op een andere wijze ontworpen en bouwtechnisch uitgedacht te worden. Ook wordt er kritisch gekeken of het ontwerp in het straatbeeld past, waardoor bouwmaterialen en ontwerpkeuzes zoals een dakkapel bekleed met zink of riet, of een dakkapel met platdak of een hellend dak, helder en verantwoord aangetoond dienen te worden.
   
   

  Kosten bouwtekeningen dakkapel

  Wat kost het laten maken van dakkapel bouwtekeningen? Van Alfen Ingenieurs staat voor kwaliteit. Je ontvangt van ons hoogwaardige bouwtekeningen van je nieuwe dakkapel met 3D visualisaties. Je krijgt hiermee vooraf al inzicht hoe jouw droomhuis eruit komt te zien. Doordat wij een effectieve en efficiënte werkwijze hanteren tijdens het maken van bouwtekeningen, kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. Kwaliteit hoeft niet altijd een grote last te zijn voor je portemonnee. Doordat je Van Alfen Ingenieurs bouwtekeningen laat opstellen, houd je meer budget over voor je nieuwe dakkapel! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekeningen dakkapel laten maken?

  Wil op je verdieping meer ruimte creëren? En wil je een dakkapel bouwtekening laten maken? Of twijfel je nog en wil je meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy van Alfen. Hij denkt graag met je mee en geeft je een vrijblijvend advies. Heb je vragen over bouwtekeningen? Bekijk hier dan of jouw vraag er tussen staat.