Bouwtekening garage laten maken 
 
Last van een kleverige auto tijdens warme dagen? Ben je het beu om in de winter steeds je auto te moeten krabben? Of wil je gewoon een veilige plek voor je auto? Dan zal je ongetwijfeld al eens hebben nagedacht om een garage te bouwen. Van Alfen Ingenieurs is als bouwkundig tekenbureau gespecialiseerd om bouwtekeningen van een garage te maken. Wij zetten al je bouwwensen op papier en zorgen ervoor dat deze voldoen aan de bestaande wet- en regelgeving of beter. Het bouwen van een garage kan vergunningsplichtig zijn. Bij het indienen van de omgevingsvergunning zal je bouwtekeningen van de garage moeten aanleveren. Het laten maken van bouwtekeningen van een garage heeft veel voordelen, zo weet de aannemer exact hoe de garage gebouwd moet worden volgens jou wensen én kan hij een nauwkeurige calculatie opstellen van de bouwkosten.
 
 

Bouwtekening garage laten maken door een bouwkundig tekenbureau

De noodzaak van bouwtekeningen van een garage worden vaak onderschat. Er wordt vaak gedacht dat het niet belangrijk is om garage bouwtekeningen te laten maken, omdat een garage geen verblijfsruimte is van een woning. Het wordt vaak eenvoudig en traditioneel gebouwd, maar achter deze eenvoud schuilen risico's. Als je als opdrachtgever niet goed nadenkt over de bouwmethode en je beschikt niet over bouwtekeningen, dan is de kans aanwezig dat de garage niet gebouwd wordt als hoe jij voor ogen had. Dit is het laatste wat je wilt van een investering. Denk aan bouwkosten die afwijken van je eigen calculatie of afmetingen die in de praktijk anders uitpakken. Met bouwtekeningen van een garage voorkom je deze risico's, omdat bouwtechnische tekeningen het communicatiemiddel zijn tijdens de uitvoering. Van Alfen Ingenieurs is als bouwkundig tekenbureau gespecialiseerd in het maken van bouwtekeningen van een garage. Of het nou gaat om bouwtekeningen van een houten garage, gemetselde garage, een garage met een platdak of hellend dak, wij tekenen het voor je uit!
 

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een garage?

Op de website van Omgevingsloket online doorloop je een vragenlijst, waarna je bericht ontvangt of je wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen. Over het algemeen is het bouwen van een garage vergunningsplichtig. Dit komt omdat de meeste garages in het 'zijerf' worden gebouwen en niet in het 'achtererfgebied'.

Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een garage is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:
 • Hoe is het achtererfgebied georiënteerd?
 • Wat zijn de afmetingen en hoogte van de garage?
 • Waar wordt de garage gebouwd?
 • Hoe ziet het ontwerp van de garage er uit?

 • De bouwmethode van een garage wordt veel uitgevoerd in houtskeletbouw of traditioneel metselwerk. Beide bouwmethodes dienen bouwkundig op een andere wijze ontworpen en bouwtechnisch uitgedacht te worden. Ook wordt er kritisch gekeken of het ontwerp in het straatbeeld past, waardoor bouwmaterialen en ontwerpkeuzes zoals een houten garage of een garage met platdak helder en verantwoord aangetoond dienen te worden.
   
   

  Kosten bouwtekeningen garage

  Wat kost het laten maken van garage bouwtekeningen? Van Alfen Ingenieurs staat voor kwaliteit. Je ontvangt van ons hoogwaardige bouwtekeningen van je nieuwe garage met 3D visualisaties. Je krijgt hiermee vooraf al inzicht hoe jouw nieuwe houten garage of gemetselde garage eruit komt te zien. Doordat wij een effectieve en efficiënte werkwijze hanteren tijdens het maken van bouwtekeningen, kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. Kwaliteit hoeft niet altijd een grote last te zijn voor je portemonnee. Doordat je Van Alfen Ingenieurs bouwtekeningen laat opstellen, houd je meer budget over voor je nieuwe garage! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekeningen van een garage laten maken?

  Heb je bouw- of verbouwplannen? En wil je bouwtekeningen van een garage laten maken? Of twijfel je nog en wil je meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy van Alfen. Hij denkt graag met je mee en geeft je een vrijblijvend advies. Heb je vragen over bouwtekeningen? Bekijk hier dan of jouw vraag er tussen staat.