Bouwtekening overkapping laten maken 
 
Het bouwen van een overkapping in de tuin om beschut van weersinvloeden toch buiten te kunnen recreëren? Dat lijkt een eenvoudige klus. Tegenwoordig vind je kant- en klare bouwpakketten welke eenvoudig door de doe-het-zelver zijn te plaatsen. Echter word u door een bouwpakket beperkt tot de eenvoud van de massaproductie. Wil u liever een out-of-the-box ontwerp of gewoon een gaaf uniek bouwkundig ontwerp van een overkapping, veranda, tuinhuis of tuinkantoor? Laat dan een 3D bouwtekening overkapping maken door een bouwkundig tekenbureau als Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Bouwtekening overkapping laten maken door een bouwkundig tekenbureau?

Een overkapping kent vele vormen en maten, waardoor bouwtekeningen niet kunnen worden weggedacht om een succesvol en deugdelijk bouwwerk neer te zetten. Een bouwtekening van een overkapping zorgt ervoor dat de juiste maten van de constructie worden ingekocht en er een passend bouwwerk wordt gerealiseerd. Ook zorgt een overkapping bouwtekening ervoor dat u verschillende ontwerpen kunt laten opstellen met verschillende uitstralingen om zo tot het perfecte ontwerp te komen bij u in de tuin. Zo zijn kent een overkapping grote esthetische verschillen, omdat er veel variaties in zijn, zoals: Douglas overkapping, overkapping met platdak, overkapping met zadeldak, houten veranda, (metselwerk) schuur of een houten blokhut. Met een bouwtekening kunt u verschillende ontwerpen laten maken in de situatie zoals deze zich bij u voor doen. U kiest uiteindelijk het mooiste ontwerp. Hiermee voorkomt u dat de overkapping niet naar wens zal worden gebouwd.
 

Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een overkapping?

Op de website van Omgevingsloket online doorloopt u een vragenlijst, waarna u bericht ontvangt of u wel of geen omgevingsvergunning nodig heeft voor het bouwen van een overkapping of veranda. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen.

Belangrijke factoren om na te gaan of het bouwen van een overkapping vergunningsplicht is, zijn
 • Hoe is het achtererfgebied georiënteerd?
 • Wat zijn de afmetingen en hoogte van de overkapping?
 • Waar wordt de overkapping gebouwd?
 • Hoe ziet het ontwerp van de overkapping er uit?

 • De bouwmethode van een overkapping wordt veel uitgevoerd in houtskeletbouw. Een overkapping kan ook worden gerealiseerd middels een traditionele bouwmethode zoals metselwerk. Beide bouwmethodes dienen bouwkundig op een andere wijze ontworpen en bouwtechnisch uitgedacht te worden. Ook wordt er kritisch gekeken of het ontwerp in het straatbeeld past, waardoor bouwmaterialen en ontwerpkeuzes zoals een Douglas overkapping, blokhout, veranda of tuinkantoor helder en verantwoord aangetoond dienen te worden.
   
   

  Kosten bouwtekeningen overkapping

  Wat kost het laten maken van overkapping bouwtekeningen? Van Alfen Ingenieurs staat voor kwaliteit. U ontvangt van ons hoogwaardige bouwtekeningen van uw nieuwe overkapping met 3D visualisaties. U krijgt hiermee vooraf al inzicht hoe uw nieuwe Douglas overkapping of veranda eruit komt te zien. Doordat wij een effectieve en efficiënte werkwijze hanteren tijdens het maken van bouwtekeningen, kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden. Kwaliteit hoeft niet altijd een grote last te zijn voor je portemonnee. Doordat u Van Alfen Ingenieurs bouwtekeningen laat opstellen, houd u meer budget over voor uw nieuwe overkapping! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekeningen van een overkapping laten maken?

  Heeft u bouw- of verbouwplannen? En wil u bouwtekeningen van een overkapping laten maken? Of twijfelt u nog en wil u meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy. Hij denkt graag met u mee en geeft u een vrijblijvend advies. Heb je vragen over overkapping bouwtekeningen? Bekijk hier dan of uw vraag er tussen staat.