Bouwtekening overkapping laten maken 
 
Het bouwen van een overkapping in de tuin om beschut van weersinvloeden toch buiten te kunnen recreëren? Dat lijkt een eenvoudige klus. Tegenwoordig vind je kant- en klare bouwpakketten welke eenvoudig door de doe-het-zelver zijn te plaatsen. Echter word je door een bouwpakket beperkt tot de eenvoud van de massaproductie. Wil je liever een out-of-the-box ontwerp of gewoon een gaaf uniek bouwkundig ontwerp van een overkapping of veranda? Laat dan een 3D bouwtekening overkapping maken door een bouwkundig tekenbureau als Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Bouwtekening overkapping laten maken door een bouwkundig tekenbureau

Een overkapping kent vele vormen en maten, waardoor bouwtekeningen niet kunnen worden weggedacht om een succesvol en deugdelijk bouwwerk neer te zetten. Een bouwtekening van een overkapping zorgt ervoor dat de juiste maten van de constructie worden ingekocht en er een passend bouwwerk wordt gerealiseerd. Ook zorgt een overkapping bouwtekening ervoor dat je verschillende ontwerpen kunt laten opstellen met verschillende uitstralingen om zo tot het perfecte ontwerp te komen bij jou in de tuin. Zo zijn kent een overkapping grote esthetische verschillen, omdat er veel variaties in zijn, zoals: Douglas overkapping, overkapping met platdak, overkapping met zadeldak, houten veranda, metselwerk schuur of een houten blokhut. Met een bouwtekening kan je verschillende ontwerpen laten maken in de situatie zoals deze zich bij jou voor doen. Je kiest uiteindelijk het mooiste ontwerp. Hiermee voorkom je dat de overkapping niet naar wens zal worden gebouwd.
 
 

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een overkapping?

Op de website van Omgevingsloket online doorloop je een vragenlijst, waarna je bericht ontvangt of je wel of geen omgevingsvergunning nodig hebt voor het bouwen van een overkapping of veranda. Mocht het een complexe situatie zijn, dan is het verstandig om een bouwkundig specialist van een bouwkundig tekenbureau of ingenieursbureau in te schakelen.

Belangrijke factoren om na te gaan of het bouwen van een overkapping vergunningsplicht is, zijn
 • Hoe is het achtererfgebied georiënteerd?
 • Wat zijn de afmetingen en hoogte van de overkapping?
 • Waar wordt de overkapping gebouwd?
 • Hoe ziet het ontwerp van de ovekapping er uit?

 • De bouwmethode van een overkapping wordt veel uitgevoerd in houtskeletbouw. Een overkapping kan ook worden gerealiseerd middels een traditionele bouwmethode zoals metselwerk. Beide bouwmethodes dienen bouwkundig op een andere wijze ontworpen en bouwtechnisch uitgedacht te worden. Ook wordt er kritisch gekeken of het ontwerp in het straatbeeld past, waardoor bouwmaterialen en ontwerpkeuzes zoals een Douglas overkapping, blokhout of veranda helder en verantwoord aangetoond dienen te worden.
   
   

  Kosten bouwtekeningen overkapping

  Wat kost het laten maken van overkapping bouwtekeningen? Van Alfen Ingenieurs staat voor kwaliteit. Je ontvangt van ons hoogwaardige bouwtekeningen van je nieuwe overkapping met 3D visualisaties. Je krijgt hiermee vooraf al inzicht hoe jouw nieuwe douglas overkapping of veranda eruit komt te zien. Doordat wij een effectieve en efficiënte werkwijze hanteren tijdens het maken van bouwtekeningen, kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. Kwaliteit hoeft niet altijd een grote last te zijn voor je portemonnee. Doordat je Van Alfen Ingenieurs bouwtekeningen laat opstellen, houd je meer budget over voor je nieuwe overkapping! Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Bouwtekeningen van een overkapping laten maken?

  Heb je bouw- of verbouwplannen? En wil je bouwtekeningen van een overkapping laten maken? Of twijfel je nog en wil je meer informatie van ons ontvangen? Neem gerust contact op met Boy. Hij denkt graag met je mee en geeft je een vrijblijvend advies. Heb je vragen over bouwtekeningen? Bekijk hier dan of jouw vraag er tussen staat.