Conditiemeting NEN 2767 
 
Het uitvoeren van kwalitatief goed onderhoud verlengt de restlevensduur van bouwdelen en installatiedelen. Maar hoe wordt nou het juiste (technische) vervangingsmoment of het juiste moment van onderhoud aan gebouwen bepaald? De ene deskundige zal zeggen dat de bitumineuze dakbedekking nog wel 5 jaar mee kan en de andere deskundige staat erop dat de dakbedekking direct vervangen moet worden. In de NEN 2767 is de methodiek vastgelegd om op een objectieve en eenduidige wijze de conditie van gebouwen te bepalen. De methodiek voorkomt dat de technische staat bepaald wordt door ongewenste emotionele keuzes van een inspecteur. Van Alfen Ingenieurs voert conditiemetingen NEN 2767 uit voor woningcorporaties, Vereniging van Eigenaren (VvE), gemeentes, stichtingen, investeerders, zorginstellingen en particulieren.
 
 

Wat is een conditiemeting NEN 2767 van gebouwen?

Een conditiemeting NEN 2767 van gebouwen maakt het mogelijk om de technische staat van vastgoed objectief en eenduidig vast te leggen. De inspectiemethodiek kan worden toegepast op bouwkundige en installatietechnische elementen. Tijdens de zintuiglijke inspectie legt een gecertificeerd inspecteur alle technische gebreken vast. De inspecteur gebruikt de elementenlijst uit de NEN 2767-2 of een elementenlijst van de opdrachtgever. De conditiescore van de elementen wordt vervolgens berekend op basis van de ernst, intensiteit en de omvang van de waargenomen gebreken tijdens de inspectie.
 
 
 
 

Conditiemeting NEN 2767 is de basis voor een betrouwbaar MJOP

De kwaliteit van het inspectierapport NEN 2767 is van grote invloed op het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Indien condities foutief worden berekend door de vastgoed inspecteur NEN 2767, zal de vastgoedeigenaar een onbetrouwbaar MJOP ontvangen. De gemeten conditie zegt namelijk iets over de theoretische restlevensduur van een element. Voor vastgoedorganisaties die risicogestuurd beheer en onderhoud toepassen, is het van belang dat een inspecteur het aspect en het risicoprofiel van een gebrek kent. Om kwaliteit te waarborgen zet Van Alfen Ingenieurs gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs NEN 2767 / RVB BOEI in, met jarenlange praktijkervaring.
 
 

Inventarisatie van gebouwen

Een belangrijk aandachtspunt is dat de NEN 2767 methodiek het detailniveau van een inventarisatie niet normeert. Het is daarom belangrijk dat u als vastgoedorganisatie de inventarisatie goed afbakent op basis van het onderhoudsbeleid. Een buitenwandopening als één element? Of uitgesplitst in kozijnen, deuren, ramen, beglazing en raamdorpelstenen? Het is één van de vele voorbeelden. Een helder en goed afgebakende elementenlijst is een belangrijk vertrekpunt van de inventarisatie. Van Alfen Ingenieurs ondersteunt u graag in dit proces. Met een nauwkeurige inventarisatie wordt tenslotte de basis voor het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) gelegd.
 
 

Onafhankelijke conditiemeting NEN 2767. Voor VvE's, woningcorporaties, gemeentes, investeerders, stichtingen, zorginstellingen en particulieren.

Wist u al dat beide gebroeders Van Alfen cum-laude, als bouwkundig ingenieur, zijn afgestudeerd op de NEN 2767 methodiek? Van Alfen Ingenieurs heeft daarom niet alleen veel praktijkervaring in huis, maar ook veel theoretische kennis. Onze ingenieurs zijn daarnaast ook aanvullend gecertificeerd als integraal inspecteur & adviseur vastgoed NEN 2767 / RVB-BOEI.

Hoe ziet een inspectierapport NEN 2767 van Van Alfen Ingenieurs eruit?
 • Algemene gebouwinformatie;
 • Overzicht van bouwkundige elementen;
 • Overzicht van installatietechnische elementen;
 • Uitgebreide toelichting per element;
 • Overzicht van gemeten conditie per element;
 • Onderbouwing van gemeten conditie per element;
 • Uitgebreide toelichting op geconstateerde gebreken.
 •  
   

  Conditiemeting NEN 2767 door Van Alfen Ingenieurs

  Onze bouwkundig ingenieurs zijn gecertificeerd als integraal vastgoed inspecteur en adviseur. Wij zijn daarom in staat om conditiemetingen NEN 2767 van een diversiteit aan gebouwen uit te voeren. Van wooncomplex tot kerk en van zorggebouw tot schoolgebouw. Zie hieronder enkele gebouwen waarvan wij een conditiemeting NEN 2767 en MJOP hebben opgesteld.
   
   
   
   

  Kosten conditiemeting NEN 2767

  Wat kost een conditiemeting NEN 2767? De kosten hangen af van diverse factoren. Wat is de grootte van het gebouw? Betreft het enkel een conditiemeting of ook een inventarisatie? Welk detailniveau wordt gewenst van een inventarisatie? Indien deze factoren vooraf niet goed besproken worden tussen de opdrachtgever en het bouwkundig adviesbureau, is het risico op een ongewenst eindresultaat groot. Doordat onze vastgoed adviseurs gecertificeerd zijn als NEN 2767 en RVB-BOEI adviseur, weten wij projecten op de juiste wijze af te kaderen. Door jarenlange praktijkervaring voeren wij conditiemetingen NEN 2767 effectief en efficiënt uit en zijn wij in staat om scherpe tarieven te hanteren. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
   
   

  Conditiemeting NEN 2767 laten uitvoeren?

  Wil u weten hoe uw gebouw er technisch voor staat? Of bent u op zoek naar een onafhankelijke vastgoeddeskundige voor een second opinion? Neem gerust contact op met Jamo van Alfen. Hij denkt graag met u mee en geeft u een vrijblijvend advies.
   
   

  Conditiemeting NEN 2767 aanvragen

  Sertum