Energielabel aanvragen Nijmegen

Opgesteld Door Erkend deskundigen | Energieprestatie Adviseurs

Energielabel aanvragen voor uw woning in Nijmegen?

Erkend deskundige energielabels Nijmegen

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning is een definitief energielabel verplicht. In het verleden kon een particulier eenvoudig en goedkoop online een voorlopig energielabel aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 is de regelgeving omtrent energielabels gewijzigd. Een belangrijke wijziging is dat een erkend deskundige energielabel – ook wel een energieprestatie adviseur woningen (EPA-W) – uw woning in Nijmegen dient te bezoeken om de energieprestatie van de woning te kunnen bepalen conform de NTA 8800. Bij Van Alfen Ingenieurs kunt u terecht voor het aanvragen van een definitieve energielabel voor uw woning in Nijmegen. Onze erkend deskundigen verzorgen op korte termijn een energielabel van de woning, zodat u verder kunt met het verkoopproces van uw woning!

energielabel_van_alfen

Onze ingenieurs gaan voor het maximale energielabel in Nijmegen!

  • Wij garanderen een kwalitatief hoge inspectie door een ervaren bouwkundig ingenieur. Door onze veelzijdige bouwkundige kennis, zijn wij in staat om uitgebreid onderzoek uit te voeren. Het resultaat hiervan is een hoger en beter energielabel, wat tegenwoordig een positieve invloed heeft op de marktwaarde van een woning!
  • Tijdens inspecties zijn wij altijd bereid om vrijblijvend verbetertips te geven.
  • Een inspectie in de regio Arnhem, Nijmegen, Ede wij altijd op korte termijn inplannen.
  • Na de inspectie ontvangt u binnen enkele dagen het energielabel. In overleg is spoedlevering mogelijk, zonder extra kosten.
  • Wij zadelen onze klanten nooit op met extra kosten. Het hieronder genoemde tarieven zijn altijd vaste prijzen!

Onvoldoende bouwkundige kennis = risico op een slechter energielabel!

De NTA 8800 is een ‘afpelmethodiek’ met drie keuzemogelijkheden. Zodra een EP-adviseur niet kan waarnemen hoe een onderdeel is geïsoleerd, dan mag de opdrachtgever dit bewijzen met bijvoorbeeld een factuur van een verbouwing. Een visuele constatering door de EP-adviseur is altijd leidend (stap 1). De energieprestaties aantonen met behulp van documenten/bewijzen van de opdrachtgever is het alternatief (stap 2). Als stap 1 en 2 beide niet mogelijk zijn, dan mag de EP-adviseur een onderdeel toetsen op basis van het bouwjaar van de woning. Het onderdeel krijgt dan een energieprestatie-waarde die gangbaar / minimaal vereist was, in de periode dat de woning gebouwd werd (stap 3). Deze laatste stap kan dus erg nadelig zijn voor oude woningen (<1965), omdat er voor deze bouwperiode niet geïsoleerd werd. Het energielabel zal hierdoor lager uitvallen.

Ruime bouwkundige kennis =  kans op een beter energielabel!

Indien een woning na de bouwperiode is nageïsoleerd door één van de eigenaren, dan worden deze prestaties dus niet meegenomen indien stap 3 gebruikt wordt voor de energieprestatieberekening. Het is dus de taak van de EP-adviseur om gedegen onderzoek uit te voeren, zodat een woning in Nijmegen het juiste energielabel krijgt. Het uitvoeren van een gedegen onderzoek door een EP-adviseur verhoogd dus ook de kans op een beter / hoger energielabel. Bouwkundige kennis en ervaring is in deze kwestie dus erg belangrijk. Wij verzekeren u van een uitgebreid onderzoek door een ervaren bouwkundig ingenieur die gecertificeerd is als EP-adviseur.

Kosten energielabel Nijmegen

Voor het energielabel hanteren wij een vanaf prijs van € 275,- incl. btw. Dit geldt voor alle type woningen in Nijmegen.

De kosten worden vastgesteld op basis van het m2 vloeroppervlakte en de woningtype. Bel of mail ons voor een meer informatie.

Energielabels Nijmegen door Van Alfen

Van Alfen stelt in en om Nijmegen energielabels op van woningen. Zo hebben wij al diverse energielabels opgesteld in Nijmegen Centrum, Heseveld, Heilig Landstichting, Hatert, Brakkenstein, Altrade en St. Anna. Maar ook in omliggende plaatsen zoals Woezik, Groesbeek, Malden, Mook, Wijchen, Millingen, Ewijk, Beuningen en Grave zijn wij actief.

Energielabel Nijmegen aanvragen bij Van Alfen

energielabel-woning-aanvragen

Energielabel verplicht voor woningen in Nijmegen

De Rijksoverheid wilt woningeigenaren met het energielabel stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat bewustwording wordt gecreëerd bij gebouweigenaren in het energieverbruik van hun gebouw. Het nemen van energiebesparende maatregelen zal ook een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Rijksoverheid. Voor een koper is het heel zinvol om een goed beeld te ontvangen van de energetische prestatie van het huis in Nijmegen. Zeker met het oog op de toekomst – de duurzaamheidsambities van de Rijksoverheid. Met een definitief energielabel krijgt de koper inzicht in welke aspecten de woning verduurzaamd kan worden én daarmee tevens een besparing oplevert van de energierekening. Het is ook verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van een woning op websites als Funda.

Energielabel adviseur
Nijmegen

Een energielabel voor een woning wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige energielabels conform de NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Na de fysieke inspectie van uw woning in Nijmegen zal onze inspecteur op kantoor het energielabel opstellen. De uitkomst kan een energielabel A, energielabel B, energielabel C, energielabel D, energielabel E, energielabel G of zelfs een energielabel G zijn. Indien de uitkomst van het label aan de lage kant is en u wilt het energielabel van het huis verbeteren, geef dit dan gerust aan. Onze energieprestatie adviseur adviseert u graag over opties om de woning in Nijmegen te verduurzamen en daarmee het label te verbeteren. Wij stellen ook energielabels op van woningen in Woezik, Groesbeek, Malden, Mook, Wijchen, Millingen, Ewijk, Beuningen en Grave.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

NTA 8800 | erkend deskundige Nijmegen

Per 1 januari 2021 is er een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800. Deze methode wordt gebruikt voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw. Voor het bepalen van een energielabel zijn de volgende normen en documenten van belang: NTA 8800, Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 & ISSO publicatie 82.1.

Hoe lang is een energielabel geldig voor een woning in Nijmegen?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Als het label ouder is dan 10 jaar dan zal er een nieuw energielabel opgesteld moeten worden door een erkend deskundige van uw woning in Nijmegen. Dit geldt enkel indien u uw woning gaat verkopen en verhuren. Het is ook raadzaam om na een verbouwing of renovatie een nieuw energielabel aan te vragen. Ook als de bestaande energielabel nog geldig is. Duurzaamheidsmaatregelen verbeteren het energielabel namelijk, waardoor u uw woning sneller en voor een hogere prijs kunt verkopen.

Stappenplan aanvragen energielabel Nijmegen

1. Via ons contactformulier kunt u een energielabel aanvragen voor uw woning in Nijmegen.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de fysieke inspectie van uw woning.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van uw woning, zoals bouwtekeningen en facturen/bonnen van verbouwingen of overige werkzaamheden. Deze documentatie is benodigd voor de energieberekening.
4. Een woning inspectie neemt gemiddeld 1,5 à 2,0 uur tijd in beslag.
5. Na de inspectie berekent onze adviseur de energieprestatie van de woning en stelt hiermee het energielabel vast.
6. Het energielabel zal vervolgens geregistreerd worden in de database EP-online.
7. Na de registratie ontvangt u een digitaal pdf-document van het energielabel van uw huis.
8. Het pdf-document kunt u overhandigen bij de verkoop of verhuur van uw woning.
9. Het energielabel van uw woning in Nijmegen is 10 jaar geldig.

Energielabel aanvragen Nijmegen

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een energielabel aanvragen voor uw woning in Nijmegen, Woezik, Groesbeek, Malden, Mook, Wijchen, Millingen, Ewijk, Beuningen of Grave. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren energieprestatie adviseurs in om het juiste energielabel vast te stellen. Onze energie adviseurs zijn als erkend deskundigen geregistreerd bij Qbis.

Wij gaan direct aan de slag voor u!