Energielabel aanvragen

Opgesteld Door Erkend Deskundigen | Energieprestatie Adviseurs

Energielabel aanvragen voor uw woning?

Afspraak maken

Erkend deskundige energielabels

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning is een definitief energielabel verplicht. In het verleden kon een particulier eenvoudig en goedkoop online een voorlopig energielabel aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 is de regelgeving omtrent energielabels gewijzigd. Een belangrijke wijziging is dat een erkend deskundige energielabel, ook wel een energieprestatie adviseur woningen (EPA-W), de woning op locatie dient te bezoeken om de energieprestaties van de woning te kunnen bepalen conform de NTA 8800. Bij Van Alfen Ingenieurs kunt u terecht voor het aanvragen van een definitieve energielabel voor uw woning. Onze erkend deskundigen verzorgen op korte termijn een energielabel van de woning, zodat u verder kunt met het verkoopproces van uw woning!

Kosten energielabel woning

Appartement

275,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Tussenwoning

295,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Hoekwoning / 2 onder 1 kap

325,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Vrijstaande woning

345,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur
Let op: alle genoemde bedragen zijn vaste bedragen incl. btw voor woningen <150 m2 vloeroppervlakte. Voor woningen met een oppervlakte van >150 m2 geldt een meerprijs van € 0,50 per extra m2 vloeroppervlakte. Het aantal m2 vloeroppervlakte baseren wij op kadastergegevens (BAG). Voor woningen met een straal van >25km buiten Oosterbeek rekenen wij reiskosten. 

Energielabel voor woningen

energielabel-woning-aanvragen

Waarom is een energielabel verplicht?

De Rijksoverheid wilt woningeigenaren met het energielabel stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat bewustwording wordt gecreëerd bij gebouweigenaren in het energieverbruik van hun gebouw. Het nemen van energiebesparende maatregelen zal ook een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Rijksoverheid. Voor een koper is het heel zinvol om een goed beeld te ontvangen van de energetische prestatie van het huis. Zeker met het oog op de toekomst – de duurzaamheidsambities van de Rijksoverheid. Met een definitief energielabel krijgt de koper inzicht in welke aspecten de woning verduurzaamd kan worden én daarmee tevens een besparing oplevert van de energierekening. Het is ook verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van een woning op websites als Funda.

Energielabel door erkend deskundige NTA 8800

Een energielabel voor een woning wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige energielabels conform de NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Na de fysieke inspectie op locatie van de woning zal onze inspecteur op kantoor het energielabel opstellen. De uitkomst kan een energielabel A, energielabel B, energielabel C, energielabel D, energielabel E, energielabel F of zelfs een energielabel G zijn. Indien de uitkomst van het label aan de lage kant is en u wilt het energielabel van het huis verbeteren, geef dit dan gerust aan. Onze energieprestatie adviseur adviseert u graag over opties om de woning te verduurzamen en daarmee het label te verbeteren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

“Na mijn vraag via de mail, over een energielabel die we op zeer korte termijn nodig hadden, werd ik binnen 5 minuten gebeld en hebben we nog voor dezelfde dag een afspraak kunnen maken. Energielabel was de volgende dag binnen. Zeer tevreden over het contact, schakelen en afhandelen👍🏼”

Mevr. A. Rombouts

Bepalingsmethode energielabel woningen

Per 1 januari 2021 is er een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800. Deze methode wordt gebruikt voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw.

Belangrijke normen energielabels

Voor het bepalen van een energielabel zijn de volgende normen en documenten van belang: NTA 8800, Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 & ISSO publicatie 82.1. In het verleden kon u als particulier nog eenvoudig een energielabel opvragen. Tegenwoordig dient een erkend deskundige uw woning te bezoeken om een definitief energielabel op te stellen. Eenvoudig een energielabel opvragen is dus niet meer mogelijk.

Hoe lang is een energielabel voor een woning geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Als het label ouder is dan 10 jaar dan zal er een nieuw energielabel opgesteld moeten worden door een erkend deskundige. Dit geldt enkel indien u uw woning gaat verkopen of verhuren.

Nieuw energielabel aanvragen na verbouwing woning

Ook indien u energiebesparende maatregelen heeft genomen, dan kunt u beter een nieuw energielabel opvragen. Denk aan het na-isoleren van de woning of het vervangen van beglazing. Deze duurzaamheidsmaatregelen verbeteren het energielabel van uw woning. Een goed energielabel bevordert de verkoop van de woning. Daarnaast kan een koper korting krijgen op de hypotheekrente bij diverse banken, bij een energielabel B of hoger.

Energielabel aanvragen bij Van Alfen

Van Alfen stelt vooral energielabels op voor woningen in en rondom Arnhem, Elst, Nijmegen, Ede, Wageningen, Veenendaal, Apeldoorn, Zutphen en Zevenaar.

Stappenplan energielabel aanvragen woning

1. Via ons contactformulier kunt u een energielabel aanvragen voor uw woning.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de fysieke inspectie van uw woning.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van uw woning, zoals bouwtekeningen en facturen/bonnen van verbouwingen of overige werkzaamheden. Deze documentatie is benodigd voor de energieberekening.
4. Een woning inspectie neemt gemiddeld 1,0 à 1,5 uur tijd in beslag.
5. Na de inspectie berekent onze adviseur de energieprestatie van de woning en stelt hiermee het energielabel vast.
6. Het energielabel zal vervolgens geregistreerd worden in de database EP-online.
7. Na de registratie ontvangt u een digitaal pdf-document van het energielabel van uw huis.
8. Het pdf-document kunt u overhandigen bij de verkoop of verhuur van uw woning.
9. Het energielabel van uw woning is 10 jaar geldig.
10. Na het 10e jaar kunt u bij ons weer een nieuw energielabel aanvragen. :)

Vragen over energielabels

Diverse vragen over energielabels zijn ons al eens gesteld. Deze vragen hebben wij voor u op een rij gezet, met de bijbehorende antwoorden. Bekijk op onze FAQ pagina of uw vraag over energielabels voor woningen ertussen staat.

Direct een energielabel aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een energielabel opvragen voor uw woning. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren energieadviseurs in die geregistreerd staan als erkend deskundigen bij Qbis. Wij stellen vooral energielabels op in de regio’s Arnhem, Zevenaar, Apeldoorn, Nijmegen, Elst, Renkum, Wageningen, Ede en Veenendaal.

Afspraak maken

Wij gaan direct aan de slag voor u!