Energielabel aanvragen Zevenaar

Opgesteld Door Erkend deskundigen | Energieprestatie Adviseurs

Energielabel aanvragen voor uw woning in Zevenaar?

Erkend deskundige energielabels Zevenaar

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning is een definitief energielabel verplicht. In het verleden kon een particulier eenvoudig en goedkoop online een voorlopig energielabel aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 is de regelgeving omtrent energielabels gewijzigd. Een belangrijke wijziging is dat een erkend deskundige energielabel – ook wel een energieprestatie adviseur woningen (EPA-W) – uw woning in Zevenaar dient te bezoeken om de energieprestatie van de woning te kunnen bepalen conform de NTA 8800. Bij Van Alfen Ingenieurs kunt u terecht voor het aanvragen van een definitieve energielabel voor uw woning in Zevenaar. Onze erkend deskundigen verzorgen op korte termijn een energielabel van de woning, zodat u verder kunt met het verkoopproces van uw woning!

Kosten energielabel Zevenaar

Appartement

275,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Tussenwoning

295,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Hoekwoning / 2 onder 1 kap

325,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur

Vrijstaande woning

345,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Binnen enkele dagen na inspectie uw energielabel
 • Vaste prijsafspraak
 • Betaling na ontvangst energielabel
 • Uitvoering door erkende energieprestatie adviseur
Let op: alle genoemde bedragen zijn vaste bedragen incl. btw voor woningen tot 150 m2 vloeroppervlakte. Voor woningen met een oppervlakte van >150 m2 geldt een meerprijs van € 0,50 per extra m2 vloeroppervlakte. Het aantal m2 vloeroppervlakte baseren wij op de kadastergegevens BAG. 

Energielabel aanvragen voor woningen in Zevenaar

energielabel-woning-aanvragen

Energielabel verplicht voor woningen in Zevenaar

De Rijksoverheid wilt woningeigenaren met het energielabel stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat bewustwording wordt gecreëerd bij gebouweigenaren in het energieverbruik van hun gebouw. Het nemen van energiebesparende maatregelen zal ook een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Rijksoverheid. Voor een koper is het heel zinvol om een goed beeld te ontvangen van de energetische prestatie van het huis. Zeker met het oog op de toekomst – de duurzaamheidsambities van de Rijksoverheid. Met een definitief energielabel krijgt de koper inzicht in welke aspecten de woning in Zevenaar verduurzaamd kan worden én daarmee tevens een besparing oplevert van de energierekening. Het is ook verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van een woning op websites als Funda.

Energielabel adviseur
Zevenaar

Een energielabel voor een woning in Zevenaar wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige energielabels conform de NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Na de fysieke inspectie van uw woning in Zevenaar zal onze inspecteur op kantoor het energielabel opstellen. De uitkomst kan een energielabel a, energielabel b, energielabel c, energielabel d, energielabel e, energielabel f of zelfs een energielabel g zijn. Indien de uitkomst van het label aan de lage kant is en u wilt het energielabel van het huis verbeteren, geef dit dan gerust aan. Onze energieprestatie adviseur adviseert u graag over opties om de woning te verduurzamen en daarmee het label te verbeteren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

NTA 8800 | erkend deskundige Zevenaar

Per 1 januari 2021 is er een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800. Deze methode wordt gebruikt voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw. Voor het bepalen van een energielabel zijn de volgende normen en documenten van belang: NTA 8800, Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 & ISSO publicatie 82.1.

Hoe lang is een energielabel geldig voor een woning in Zevenaar?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Als het label ouder is dan 10 jaar dan zal er een nieuw energielabel opgesteld moeten worden door een erkend deskundige van uw woning in Zevenaar. Dit geldt enkel indien u uw woning gaat verkopen en verhuren. Het is ook raadzaam om na een verbouwing of renovatie een nieuw energielabel aan te vragen. Ook als de bestaande energielabel nog geldig is. Duurzaamheidsmaatregelen verbeteren het energielabel namelijk, waardoor u uw woning sneller en voor een hogere prijs kunt verkopen.

Stappenplan aanvragen energielabel Zevenaar

1. Via ons contactformulier kunt u een energielabel aanvragen voor uw woning in Zevenaar.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de fysieke inspectie van uw woning.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van uw woning, zoals bouwtekeningen en facturen/bonnen van verbouwingen of overige werkzaamheden. Deze documentatie is benodigd voor de energieberekening.
4. Een woning inspectie neemt gemiddeld 1,5 à 2,0 uur tijd in beslag.
5. Na de inspectie berekent onze adviseur de energieprestatie van de woning en stelt hiermee het energielabel vast.
6. Het energielabel zal vervolgens geregistreerd worden in de database EP-online.
7. Na de registratie ontvangt u een digitaal pdf-document van het energielabel van uw huis.
8. Het pdf-document kunt u overhandigen bij de verkoop of verhuur van uw woning.
9. Het energielabel van uw woning in Zevenaar is 10 jaar geldig.

Energielabel aanvragen Zevenaar

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een energielabel aanvragen voor uw woning in Zevenaar. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren energieprestatie adviseurs in om het juiste energielabel vast te stellen. Onze energie adviseurs zijn als erkend deskundigen geregistreerd bij Qbis.

Wij gaan direct aan de slag voor u!