Energielabel Bedrijfspand 

Opgesteld Door Erkend Deskundigen | Energieprestatie Adviseurs

Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand?

Erkend deskundige energielabel bedrijfspanden

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand is een definitief energielabel verplicht. Het is zelfs wettelijk verplicht dat kantoorgebouwen voor 2023 een energielabel C behalen. Wegens de ambitieuze ambities van de Rijksoverheid wordt het energielabel een steeds belangrijker factor binnen de bouw- en vastgoedsector.

Bij Van Alfen Ingenieurs kunt u terecht voor het aanvragen van een definitieve energielabel voor uw bedrijfspand. Indien gewenst stellen wij ook een maatwerkadvies op om het gebouw te verduurzamen.

Kosten energielabel bedrijfspand

Bedrijfspand -100 m2

495,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Vaste prijsafspraak
 • Landelijk actief
 • Portefeuille korting
 • Erkende energieprestatie adviseur

Bedrijfspand 100-250 m2

575,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Vaste prijsafspraak
 • Landelijk actief
 • Portefeuille korting
 • Erkende energieprestatie adviseur

Bedrijfspand 251-500 m2

645,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Vaste prijsafspraak
 • Landelijk actief
 • Portefeuille korting
 • Erkende energieprestatie adviseur

Bedrijfspand 501-1000 m2

775,-
 • Afspraak op korte termijn
 • Vaste prijsafspraak
 • Landelijk actief
 • Portefeuille korting
 • Erkende energieprestatie adviseur

Is uw bedrijfspand groter dan 1000 m2 BVO? Vraag dan een offerte aan.

Let op: alle genoemde bedragen zijn vaste bedragen excl. btw. Het aantal m2 oppervlakte baseren wij op de kadastergegevens BAG. 

Energielabel voor bedrijven

energielabel-woning-aanvragen

Waarom is een energielabel van een bedrijfspand verplicht?

De Rijksoverheid wilt woningeigenaren met het energielabel stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat bewustwording wordt gecreëerd bij gebouweigenaren in het energieverbruik van hun gebouw. Het nemen van energiebesparende maatregelen zal ook een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Rijksoverheid. Voor een koper is het heel zinvol om een goed beeld te ontvangen van de energetische prestatie van het huis. Zeker met het oog op de toekomst – de duurzaamheidsambities van de Rijksoverheid. Met een definitief energielabel krijgt de koper inzicht in welke aspecten de woning verduurzaamd kan worden én daarmee tevens een besparing oplevert van de energierekening. Het is ook verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van een woning op websites als Funda.

Energielabel bedrijfspand door erkend deskundige NTA 8800

Een energielabel voor een woning wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige energielabels conform de NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Na de fysieke inspectie op locatie van de woning zal onze inspecteur op kantoor het energielabel opstellen. De uitkomst kan een energielabel A, energielabel B, energielabel C, energielabel D, energielabel E, energielabel F of zelfs een energielabel G zijn. Indien de uitkomst van het label aan de lage kant is en u wilt het energielabel van het huis verbeteren, geef dit dan gerust aan. Onze energieprestatie adviseur adviseert u graag over opties om de woning te verduurzamen en daarmee het label te verbeteren.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

“Na mijn vraag via de mail, over een energielabel die we op zeer korte termijn nodig hadden, werd ik binnen 5 minuten gebeld en hebben we nog voor dezelfde dag een afspraak kunnen maken. Energielabel was de volgende dag binnen. Zeer tevreden over het contact, schakelen en afhandelen👍🏼”

Mevr. A. Rombouts

Bepalingsmethode energielabel bedrijfspanden

Per 1 januari 2021 is er een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen, de NTA 8800. Deze methode wordt gebruikt voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen, bestaande bouw en nieuwbouw.

Belangrijke normen energielabels

Voor het bepalen van een energielabel zijn de volgende normen en documenten van belang: NTA 8800, Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 & ISSO publicatie 75.1. De rekenmethodiek is vastgelegd in de NTA8800. Met deze methodiek kan de energieprestatie van een gebouw berekend worden in termen van kWh/m2 in de vorm van drie Energie Prestatie Indicatoren (ook wel EP indicatoren genoemd): de energiebehoefte van het gebouw, het primair fossiel energiegebruik en het aandeel hernieuwbare energie.

Hoe lang is een energielabel voor een bedrijfspand geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Als het label ouder is dan 10 jaar dan zal er een nieuw energielabel opgesteld moeten worden door een erkend deskundige. Dit geldt enkel indien u uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren.

Nieuw energielabel aanvragen na verbouwing woning

Ook indien u energiebesparende maatregelen heeft genomen, dan kunt u beter een nieuw energielabel opvragen. Denk aan het na-isoleren van het bedrijfsgebouw of het vervangen van beglazing. Deze duurzaamheidsmaatregelen verbeteren het energielabel van uw bedrijfsgebouw. Een goed energielabel bevordert de verkoop van de pand.

Energielabel aanvragen bij Van Alfen

Van Alfen stelt vooral energielabels op voor bedrijven in en rondom Arnhem, Elst, Nijmegen, Ede, Wageningen, Veenendaal, Apeldoorn, Zutphen en Zevenaar.

Stappenplan energielabel aanvragen bedrijfspand

1. Via ons contactformulier kunt u een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand.
2. Nadat u ons opdracht verleend plannen wij een afspraak in voor de fysieke inspectie van uw bedrijfspand.
3. U kunt zelf alvast voorbereidingen treffen door documentatie te verzamelen van het bedrijfspand, zoals bouwtekeningen en facturen/bonnen van verbouwingen of overige werkzaamheden. Deze documentatie is benodigd voor de energieberekening.
4. Na de inspectie berekent onze adviseur de energieprestatie van de woning en stelt hiermee het energielabel vast.
5. Het energielabel zal vervolgens geregistreerd worden in de database EP-online.
6. Na de registratie ontvangt u een digitaal pdf-document van het energielabel van uw bedrijfspand.
7. Het pdf-document kunt u overhandigen bij de verkoop of verhuur van het bedrijfspand.
8. Het energielabel van het bedrijfspand is 10 jaar geldig.
9. Na het 10e jaar kunt u bij ons weer een nieuw energielabel aanvragen. :)

Vragen over energielabels

Diverse vragen over energielabels zijn ons al eens gesteld. Deze vragen hebben wij voor u op een rij gezet, met de bijbehorende antwoorden. Bekijk op onze FAQ pagina of uw vraag over energielabels voor woningen ertussen staat.

Direct een energielabel aanvragen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een energielabel opvragen voor uw bedrijfspand. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren energieadviseurs in die geregistreerd staan als erkend deskundigen bij Qbis. Wij stellen vooral energielabels op in de regio’s Arnhem, Zevenaar, Apeldoorn, Nijmegen, Elst, Renkum, Wageningen, Ede en Veenendaal.

Wij gaan direct aan de slag voor u!