Energielabel woning aanvragen in regio Arnhem 
 
Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning in de regio Arnhem is een definitief energielabel verplicht. In het verleden kon een particulier eenvoudig en goedkoop online een voorlopig energielabel aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 is de regelgeving omtrent energielabels gewijzigd. Een belangrijke wijziging is dat een erkend deskundige energielabel, ook wel een energieprestatie adviseur woningen (EPA-W), de woning op locatie dient te bezoeken om de energieprestaties van de woning te kunnen bepalen conform de NTA 8800. Bij Van Alfen Ingenieurs kunt u binnenkort terecht voor het aanvragen van een definitieve energielabel voor uw woning in de regio Arnhem, zoals in Duiven, Elst, Oosterbeek, Doorwerth, Renkum, Heelsum, Wageningen en Ede. Onze erkend deskundigen verzorgen op korte termijn een energielabel van de woning, zodat u verder kunt met het verkoopproces van uw !
 
 

Wat is een energielabel voor woningen in de regio Arnhem?

Een energielabel geeft aan wat de energieprestaties van een woning zijn. Oftewel, hoeveel fossiele energie is er benodigd om een aangenaam binnenklimaat te realiseren? De bepalingsmethode van de energieprestaties van gebouwen is vastgelegd in de NTA 8800. Een grote invloedsfactor is de thermische schil van de woning. Hoe goed is de woning geïsoleerd? Het energielabel kent gradaties welke uitgedrukt worden in de letters A t/m G. Een A++++ is de hoogst haalbare score. Om deze score te kunnen berekenen, worden naar verschillende aspecten van een gebouw gekeken:
 • Hoe is de begane grondvloer, de gevel en het dak geïsoleerd?
 • Hoeveel capaciteit is er benodigd om de woning te verwarmen, koelen. ventileren en te voorzien van warm tapwater?

 • Al deze aspecten samen leiden tot een maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlakte, per jaar.
   
   

  Uitvoering door erkend deskundige energielabels - Energieprestatie adviseurs

  Een energielabel voor een woning in de regio Arnhem wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige energielabels conform de NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Na de fysieke inspectie op locatie van de woning zal onze inspecteur op kantoor het energielabel opstellen. De uitkomst kan een energielabel a, energielabel b, energielabel c, energielabel d, energielabel e, energielabel f of zelfs een energielabel g zijn. Indien de uitkomst van het label aan de lage kant is en u wilt het energielabel van het huis verbeteren, geef dit dan gerust aan. Onze energieprestatie adviseur adviseert u graag over opties om de woning te verduurzamen en daarmee het label te verbeteren.
   
   
   
   

  Waarom is een energielabel verplicht voor woningen in de regio Arnhem?

  De Rijksoverheid wilt woningeigenaren met het energielabel stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat bewustwording wordt gecreëerd bij gebouweigenaren in het energieverbruik van hun gebouw. Het nemen van energiebesparende maatregelen zal ook een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Rijksoverheid. Voor een koper is het heel zinvol om een goed beeld te ontvangen van de energetische prestatie van het huis. Zeker met het oog op de toekomst - de duurzaamheidsambities van de Rijksoverheid. Met een definitief energielabel krijgt de koper inzicht in welke aspecten de woning verduurzaamd kan worden én daarmee tevens een besparing oplevert van de energierekening. Het is ook verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in de verkoopadvertentie van een woning op websites als Funda.
   
   

  Nieuw energielabel woning opvragen bij Van Alfen?

  Als particulier kunt u bij Van Alfen terecht voor het aanvragen van het verplichte energielabel in de regio Arnhem. Wij stellen nieuwe energielabels op voor alle type woningen. Van oude boerderij tot nieuwbouwhuis. Van Alfen stelt vooral energielabels op in de plaatsen Wageningen, Ede, Renkum, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek, Arnhem, Duiven, Elst en Nijmegen.
   
   

  Kosten energielabel bij Van Alfen in de regio Arnhem

  Voor 2021 was het mogelijk om snel én goedkoop een voorlopig energielabel aan te vragen. Vanaf 1 januari 2021 is een fysieke inspectie van een woning noodzakelijk om het nieuwe energielabel te kunnen opstellen. Het aantal benodigde arbeidsuren is daardoor toegenomen voor een energieadviseur. Verder zijn de energielabel kosten afhankelijk van overige factoren. Om wat voor woning gaat het? Hoe groot is de woning? Is er documentatie beschikbaar? Hoeveel installaties bevat de woning? Wij hanteren een efficiënte werkwijze, waardoor u als particulier alsnog voor een gunstige prijs een energielabel kunt aanvragen bij ons. Vraag hieronder een energielabel aan bij Van Alfen Ingenieurs voor uw woning in de regio Arnhem.
   
   

  Direct een energielabel aanvragen voor uw woning in de regio Arnhem?

  Uw droomhuis gevonden en nu uw eigen woning verkopen in de regio Arnhem? Of wilt u uw eigen woning behouden en verhuren? Schakel Van Alfen in om op korte termijn het verplichte energielabel te ontvangen. Opgesteld door een erkend deskundige - een energieprestatie adviseur woningen - volgens de NTA 8800. Het is ook mogelijk om een energielabel in combinatie met een bouwkundige keuring af te nemen. Heeft u verder nog vragen over het opvragen van een energielabel, neem dan gerust contact met ons op!