Meerjarenonderhoudsplan VvE

MJOP opstellen | Gecertificeerde Vastgoed Adviseurs

Meerjarenonderhoudsplan VvE opstellen

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Wie in het bezit van vastgoed is, weet dat er bij het onderhoud van een pand heel wat komt kijken. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook wat betreft organisatie. Het efficiënt plannen van activiteiten op het gebied van onderhoud vormt dan ook de sleutel voor correct en betaalbaar onderhoud. Het meerjarenonderhoudsplan (mjop) biedt hierin een uitkomst voor Vereniging van Eigenaars. Het noodzakelijk onderhoud op korte en lange termijn wordt overzichtelijk gepresenteerd in een plan, waardoor de VvE inzichtelijk krijgt hoeveel budget er jaarlijks gereserveerd moet worden.

Conditiemeting NEN 2767

van-alfen-bouwkundig-adviesbureau

MJOP voor VvE’s

Het meerjarenonderhoudsplan maakt alle aanwezige bouwdelen en installatiedelen van een gebouw inzichtelijk. In het onderhoudsplan wordt aangegeven op welk moment, en hoe, een element onderhouden of vervangen moet worden. De kosten van het noodzakelijke onderhoud wordt tevens in het onderhoudsplan verwerkt. Een beoordeling van de technische staat van het gebouw volgens de NEN 2767 ligt hier ten grondslag aan. Op deze wijze kunnen onderhoudsactiviteiten efficiënt gepland worden, waardoor de VvE kosten bespaard.

Actualiseren van een MJOP

Het is van belang dat een VvE het MJOP laat actualiseren. De standaard bedraagt hiervoor 3 tot 5 jaar. De prijzen van grondstoffen wijzigen, belastingpercentages veranderen, kleine verbouwingen kunnen zijn uitgevoerd en daarnaast kan de staat van het onderhoud ook anders uitpakken dan voorspeld. Het voordeel hiervan is dat onderhoudsactiviteiten ook verder weg in de toekomst gepland kunnen worden, indien blijkt dat de technische staat 5 jaar later veel beter is dan gepland. Hiermee kan een Vereniging van Eigenaars geld besparen wat vervolgens weer ingezet kan worden voor bijvoorbeeld verduurzaming.

De scope van een MJOP

Een onderhoudsplanning kan een reikwijdte hebben van 5, 10, 15, 20 of wel 50 jaar. Het doel is om voldoende budget te reserveren om in toekomst tijdig onderhoud te kunnen uitvoeren aan een gebouw. Het uitstellen van onderhoud kan verschillende risico’s met zich meebrengen: technische vervolgschades, klachten van gebruikers, het verstoren van het bedrijfsproces of zelfs gezondheidsklachten bij gebruikers. Een doorkijk naar de toekomst heeft vaak de voorkeur, waardoor een meerjarenonderhoudsplan van 20 jaar aanbevolen wordt voor VvE’s.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs afgelopen week ingeschakeld voor een second opinion voor een bouwtechnische keuring tijdens het aankoopproces van onze woning in Oosterbeek. Van Alfen Ingenieurs is een hele prettige partij om mee samen te werken, communiceren helder, komen afspraken na en hebben zichtbaar kennis van zaken. Het uiteindelijke rapport wat ze hebben opgeleverd is compleet, overzichtelijk en geeft ons voldoende handvatten om een weloverwogen keuze te maken..”

De heer M. Nieuwpoort

“Van Alfen Ingenieurs hebben wij als particulier ingeschakeld voor bouwkundige opnamen in Amsterdam, vanwege heiwerkzaamheden in de omgeving. Fijne partij om mee samen te werken. Als we in de toekomst weer eens opnames moeten laten uitvoeren weten we jullie te vinden!”

De heer E. Speijck

“We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren. We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.”

Mevr. K. Balkenborg

“Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!”

De heer Den Houting, Houting Bouwconstructies

“Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring. De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport. Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat. Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt, maar ook waargemaakt.”

Mevr. M. Bijl

“Na mijn vraag via de mail, over een energielabel die we op zeer korte termijn nodig hadden, werd ik binnen 5 minuten gebeld en hebben we nog voor dezelfde dag een afspraak kunnen maken. Energielabel was de volgende dag binnen. Zeer tevreden over het contact, schakelen en afhandelen👍🏼”

Mevr. A. Rombouts

MJOP VvE laten opstellen door Van Alfen

Van Alfen heeft jarenlange ervaring in het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen voor diverse partijen: particulieren, woningcorporaties, gemeentes, vve’s en de Rijksoverheid. Wij zetten ervaren gecertificeerde NEN 2767 en RVB BOEI Vastgoed Adviseurs in.

Kosten MJOP VvE

De kosten voor het meerjarenonderhoudsplan variëren per gebouw. De kosten zijn sterk afhankelijk van de grootte van het gebouw en de demarcatie van de opdracht. Een juiste demarcatie is van groot belang om een meerjarenonderhoudsplan op te stellen dat voldoet aan de wensen en (toekomst)ambities van een Vereniging van Eigenaren. Een splitsingsakte vormt doorgaans de basis. Onze ervaren Vastgoed Adviseurs kunnen u ondersteunen in het opstellen van de demarcatie. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een MJOP van uw gebouw.

Een MJOP laten opstellen van uw gebouw?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een MJOP aanvragen voor uw gebouw. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren Vastgoed Adviseurs in die gecertificeerd zijn als NEN 2767 en RVB BOEI inspecteur/adviseur.

Wij gaan direct aan de slag voor u!