Over Van Alfen 
 
Van Alfen Ingenieurs is een bouwtechnisch ingenieursbureau met getrainde bouwkundig ingenieurs in het gedetailleerd registreren, kwalificeren en kwantificeren van technische gebouwdata. Dit doen wij G.O.E.D.! Grondig, Objectief, Eenduidig en Doordacht! Deze vier pijlers staan centraal in de uitvoering van onze werkzaamheden. Onze dienstverlening concentreert zich op integrale bouwkundige inspecties, adviezen, tekeningen.
 
 

Waar het begon.....

Van Alfen Ingenieurs is opgericht door de gebroeders Boy van Alfen en Jamo van Alfen. De ambitie om Van Alfen Ingenieurs op te richten is ontstaan tijdens hun gezamelijke afstudeerperiode. Bij het Rijksvastgoedbedrijf hebben zij een succesvol onderzoek uitgevoerd naar de verouderingskromme van bouwdelen uit de NEN 2767 methodiek. Het onderzoek richtte zich op het integreren van het beheerverleden van bouw- en installatiedelen in de verouderingskromme. Door het succes van de samenwerking en het onderzoeksresultaat hebben zij besloten om de samenwerking als collega's én bouwbroers voor te zetten bij Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Ingenieurs in bouwtechniek

De bouwbroers beschikken over integrale bouwkundige kennis van verschillende vakdisciplines binnen de bouw. Van Alfen Ingenieurs is daarom in staat om een breed scala aan diensten aan te bieden. Bij verschillende organisaties hebben zij afzonderlijk van elkaar een grote passie ontwikkeld voor inspectie-, advies- en tekenwerkzaamheden op bouwkundig gebied. Als onafhankelijke bouwexperts zijn zij getraind om technische gebouwdata op een gedetailleerde wijze te registreren, kwalificeren en kwantificeren. Grondig, Objectief, Eenduidig en Doordacht (G.O.E.D.)! Dat zijn de vier pijlers die centraal staan bij Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Het Bouwkundig Adviesbureau, Expertisebureau en Tekenbureau onder één dak

Doordat Van Alfen Ingenieurs beschikt over gecertificeerde bouwkundig inspecteurs, adviseurs en modelleurs, zijn wij in staat om een integraal bouwkundig pakket aan te bieden aan onze opdrachtgevers. Van bouwkundige keuringen voor particulieren tot bouwtekeningen voor zorginstellingen.
 
 
 
 

G.O.E.D. bekeken! De 4 pijlers van Van Alfen Ingenieurs.

 
 

Grondig

We doen geen aannames. Onze bouwspecialisten pellen een technisch element af om het beste resultaat te behalen.

Objectief

Uitgaan van eigen kennis en kunde. Daar ligt de kracht van onze bouwkundig experts. We zijn niet beïnvloedbaar door derden.

Eenduidig

We werken volgens erkende richtlijnen en NEN-normen. Onze bouwtechnische rapporten zijn helder en begrijpbaar.

Doordacht

Denkers die doen en doeners die denken. Onze bouwkundig experts verbinden de theorie met de praktijk, en andersom!
 
 

Typisch Van Alfen Ingenieurs


 • Gemotiveerde en enthousiaste ingenieurs met passie voor bouwkunde. Daarom zijn we flexibel en klantgericht.

 • We zijn productief. Hoe? Door een effectieve en efficiënte werkwijze.

 • We hebben kennis van richtlijnen en normen. NEN 2767, RVB BOEI, SBR-richtlijnen en NIVRE-richtlijnen.

 • We werken met verschillende beheer- en tekensoftware O-Prognose, PCA, Vastware, Revit, Lumion en AutoCad.
 •  
   

  Team Van Alfen

   
   
   

  ing. Jamo van Alfen

  Integraal Bouwkundig Inspecteur & Adviseur

  06 17 97 61 34