Over Van Alfen 
 
Van Alfen Ingenieurs is een bouwtechnisch ingenieursbureau met getrainde bouwkundig ingenieurs in het gedetailleerd registreren, kwalificeren en kwantificeren van technische gebouwdata. Dit doen wij G.O.E.D.! Grondig, Objectief, Eenduidig en Doordacht! Deze vier pijlers staan centraal in de uitvoering van onze werkzaamheden. Onze dienstverlening concentreert zich op integrale bouwkundige inspecties, adviezen, tekeningen.
 
 

Waar het begon.....

van alfen ingenieurs

Van Alfen Ingenieurs is opgericht door de gebroeders Boy en Jamo van Alfen. De ambitie om Van Alfen Ingenieurs op te richten is ontstaan tijdens onze afstudeerperiode. Bij het Rijksvastgoedbedrijf hebben wij een interessant onderzoek uitgevoerd naar de verouderingskromme van bouwdelen uit de NEN 2767 methodiek. Het onderzoek richtte zich op het integreren van het beheerverleden van bouw- en installatiedelen in de verouderingskromme. Door het succes van de samenwerking en het onderzoeksresultaat hebben wij besloten om onze samenwerking als collega's én bouwbroers voor te zetten bij Van Alfen Ingenieurs.
 
 

Ingenieurs in bouwtechniek

Door onze integrale bouwkundige kennis, zijn wij in staat om met Van Alfen Ingenieurs een breed scala aan diensten aan te bieden. Bij verschillende organisaties hebben wij afzonderlijk van elkaar een grote passie ontwikkeld voor inspectie-, advies- en tekenwerkzaamheden op bouwkundig gebied. Als onafhankelijke bouwexperts zijn wij getraind om technische gebouwdata op een gedetailleerde wijze te registreren, kwalificeren en kwantificeren. Dit doen wij G.O.E.D.! Grondig, Objectief, Eenduidig en Doordacht. Dat zijn de vier pijlers die centraal staan bij Van Alfen Ingenieurs.
 
 

G.O.E.D. bekeken! De 4 pijlers van Van Alfen Ingenieurs.

 
 

Grondig

We doen geen aannames. We pellen een technisch element af om het beste resultaat te behalen.

Objectief

Uitgaan van eigen kennis en kunde. Daar ligt onze kracht. We zijn niet beïnvloedbaar door derden.

Eenduidig

We werken volgens erkende richtlijnen en NEN-normen. Onze resultaten zijn helder en begrijpbaar.

Doordacht

Denkers die doen en doeners die denken. We verbinden de theorie met de praktijk, en andersom!
 
 

Integrale bouwkundige inspecties, adviezen en tekeningen

Doordat Van Alfen Ingenieurs zowel gecertificeerde bouwkundig inspecteurs, adviseurs en modelleurs in dienst heeft, zijn we in staat om een integraal bouwkundig pakket aan te bieden aan onze opdrachtgevers.

 • We beheersen risico's op bouwplaatsen met behulp van bouwkundige opnames, trillingsmetingen, deformatiemetingen en scheurwijdtemetingen.
 • We dragen bij aan het succes van een vastgoedeigenaar door als onafhankelijke partij een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen op basis van een conditiemeting NEN 2767.
 • We voorkomen ongewenste situaties voor een woning verkoper of koper door inzicht te bieden in de bouwtechnische staat van een woning middels een bouwkundig rapport.
 • We stellen hoogwaardig integraal bouwkundig tekenwerk (BIM) op met 3D-visualisaties van nieuwbouw of verbouwplannen. Tevens digitaliseren wij bestaande gebouwen en oude tekeningen in een 3D-model.
 •  
   
   
   

  Typisch Van Alfen Ingenieurs


 • Gemotiveerde en enthousiaste ingenieurs met passie voor bouwkunde. Daarom zijn we flexibel en klantgericht.

 • We zijn productief. Hoe? Door een effectieve en efficiënte werkwijze.

 • We hebben kennis van richtlijnen en normen. NEN 2767, RVB BOEI, SBR-richtlijnen en NIVRE-richtlijnen.

 • We werken met verschillende beheer- en tekensoftware O-Prognose, PCA, Vastware,Revit, Lumion en AutoCad.
 •  
   

  Team Van Alfen

   
   

  ing. Boy van Alfen

  Bouwkundig Modelleur

  0317 35 81 94


   

  ing. Jamo van Alfen

  Integraal Bouwkundig Inspecteur & Adviseur

  0317 35 81 94