Projecten Van Alfen 
 
Op deze pagina presenteren wij met trots de projecten waar wij tot op heden aan hebben gewerkt. Het zijn projecten gericht op conditiemetingen NEN 2767 en MJOP's, bouwkundige keuringen, bouwkundige opnames, monitoringsactiviteiten en bouwkundig tekenwerk.
 
 

Bouwkundige keuringen, inspecties, opnames en adviezen

 
Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van een wooncomplex in het centrum van Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bevat meer dan 200 wooneenheden die verdeeld zijn over meerdere verschillende type bouwdelen, waaronder een woontoren met 10 bouwlagen in het midden van het complex.

Zoetermeer
Bouwkundige keuring Zoetermeer

Wat een karakteristiek pand! Onze bouwkundige heeft veel plezier beleefd aan het uitvoeren van de bouwkundige keuring van dit object uit 1928 in Zoetermeer. De keuring is uitgevoerd conform de NEN 2767 methodiek. Tevens hebben wij onze opdrachtgever mogen adviseren in het energetisch verbeteren van het vastgoedobject.

Renkum
Bouwkundige keuring Renkum

Een thuiswedstrijd voor Van Alfen Ingenieurs. In Renkum hebben wij een bouwkundige aankoopkeuring volgens de NEN 2767 methodiek uitgevoerd, van deze tussenwoning uit 1979. Op het eerste oog een goed onderhouden woning, zo dacht ook onze opdrachtgever, maar de kritische blik van onze bouwkundig ingenieur heeft toch diverse gebreken weten vast te stellen.

Utrecht
Bouwkundige opname Utrecht

De gemetselde kademuur in het centrum van Utrecht heeft zijn langste tijd gehad. De kademuur is verouderd en constructief verzwakt, en wordt daarom vervangen door stalen damwanden. Van Alfen Ingenieurs heeft voor dit project samen met Goudsblom Expertise de bouwkundige opnames mogen verzorgen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 Enschede

Van deze kleurrijke appartementen in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bestaat uit drie identieke blokken met in totaal 102 appartementen.

Oosterbeek
Bouwkundige opname Oosterbeek

Tijdens de realisatiefase van een HSB-aanbouw is Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld om een bouwkundige opname uit te voeren van de aanbouw (in uitvoering). De bouwkundige knooppunten waren goed zichtbaar, waardoor de eigenaar de situatie door een onafhankelijke partij wilde vastleggen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Kortelandstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit het jaar 2012 heeft de vorm van een 'zigzag' en bevat 55 appartementen.

Driel
Bouwkundige keuring Driel

Voor een particuliere opdrachtgever heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige (aankoop)keuring mogen uitvoeren van een vrijstaand woonhuis (1972) in Driel. De bouw- en installatiedelen van de woning zijn beoordeeld conform de NEN 2767 methodiek, waardoor onze opdrachtgever een objectief en eenduidig beeld heeft ontvangen van de technische staat van de woning.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit wooncomplex aan de Lasonderstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bestaat uit zeven eengezinswoningen uit het jaar 2008.

Den Haag
Bouwkundige keuring Den Haagn Haagel

Onze opdrachtgever vind het belangrijk dat een potentiële koper direct inzicht krijgt in de technische staat van de woning. Van Alfen Ingenieurs heeft daarom een bouwkundige keuring mogen uitvoeren van deze tussenwoning uit 2002 in Den Haag. De technische staat van de woning is beoordeeld conform de NEN 2767 methodiek.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Kuipersdijk in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1995 bevat 78 appartementen.

Amsterdam
Hoogtemeting Amsterdam

In het centrum van Amsterdam heeft Van Alfen Ingenieurs een hoogtemeting uitgevoerd van een bestaand herenhuis. De hoogtematen waren noodzakelijk voor de eigenaar van het pand, vanwege een gerechtelijke procedure.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van deze eengezinswoningen aan de Leliestraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 2009 bevat 7 eengezinswoningen met een diversiteit aan types.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Lasondersingel in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1993 bevat 25 appartementen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Lombokstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een inventarisatie, conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1997 bevat 10 appartementen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit complex aan de Wilhelminastraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het complex kent meerdere gebruikers, waaronder een zorginstelling. Het betreft een karakteristiek pand uit het jaar 1930 die inmiddels al enkele renovaties heeft ondergaan.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van deze eengezinswoningen aan de Tulpstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 2006 bevat 5 eengezinswoningen met een diversiteit aan type woningen.

Doetinchem
bouwkundige-keuring-doetinchem

Op een mooie zonnige dag heeft Van Alfen Ingenieurs in Doetinchem een bouwkundige aankoopkeuring uitgevoerd. De twee onder één kapwoning uit 1993 beschikt over verschillende platte daken. Onze opdrachtgever was vooral benieuwd naar de technische staat van de platte daken. Onze resultaten hebben wij uitgebreid gerapporteerd in een bouwkundig adviesrapport.

Heveadorp
bouwkundige-keuring-heveadorp

Heveadorp. Het dorp waar de roots van Van Alfen Ingenieurs liggen. Wat was het daarom gaaf om de eerste bouwkundige keuring in het dorp te mogen uitvoeren van een woning aan de Zuiderlaan. Heveadorp heeft zijn naam te danken aan de voormalige Heveafabriek. Het dorp staat bekend om zijn arbeiderswoningen die gebouwd zijn in de Engelse Cottagestijl.

Malden
bouwkundige-keuring-malden

Van deze ruime hoekwoning in Malden heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren. De technische staat van de woning uit 1978 hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Westervoort
bouwkundige-keuring-westervoort

Van deze verspringende hoekwoning in Westervoort heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren. De technische staat van de woning uit 1975 hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Wageningen
conditiemeting-nen2767-mjop-wageningen

In opdracht van Evangeliegemeente Salem Wageningen heeft Van Alfen Ingenieurs een meerjarenonderhoudsplan van het bestaande kerkgebouw uit 1952 te Wageningen opgesteld. De technische staat van de kerk hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Amsterdam
bouwkundige-opname-amsterdam

In de grachtengordel van Amsterdam heeft Van Alfen Ingenieurs bouwkundige vooropnames uitgevoerd van meerdere grachtenpanden. De bouwkundige opnames zijn uitgevoerd in het kader van nieuwbouw aan de Prinsengracht. De bestaande bouwkundige toestand van de panden zijn vastgelegd in een onafhankelijk bouwkundig rapport.

Angerlo
bouwkundige-keuring-angerlo

In Angerlo heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring uitgevoerd van deze woonboerderij met rieten kap. Angerlo is een klein dorp tussen Arnhem en Doetinchem. De woning uit 1913 bevat meerdere authentieke details en heeft maar liefst 150 m2 gebruiksoppervlakte. De technische staat van de woning hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
 

Bouwkundige tekeningen en digitalisering bestaande gebouwen

 
Apeldoorn
bouwtekeningen-apeldoorn

In het Gelre ziekenhuis te Apeldoorn zit het Regionaal GGZ Centrum (RGC) gevestigd. Vanwege de verbouw van het RGC heeft Van Alfen Ingenieurs in opdracht van GGNet het bestaande bouwkundig tekenwerk geactualiseerd, zodat de aannemer tijdens de uitvoering beschikt over actuele bouwkundige tekeningen.

Oosterbeek
bouwtekeningen-oosterbeek

Wegens een herbestemming van een voormalig winkelpand in Oosterbeek naar woonappartementen heeft Van Alfen Ingenieurs het bouwkundig tekenwerk mogen verzorgen. Het gebouw is op locatie geïnventariseerd en ingemeten. De bestaande situatie hebben wij gedigitaliseerd naar een bouwkundig 3D-model. Voor de vergunningsaanvraag hebben wij bouwkundige plattegronden, doorsnedes, gevelaanzichten en brandcompartimenten opgesteld.

Oosterbeek
bouwkundig tekenwerk - oosterbeek

Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen verzorgd van een vrijstaande woning in Oosterbeek. Van ontwerpfase tot en met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Een prettige en intensieve samenwerking met onze opdrachtgever heeft ertoe geleid dat het gewenste resultaat is behaald.

Helmond
bouwtekening-nieuwbouw-tuinkantoor-helmond

Van Alfen Ingenieurs heeft voor de realisatie van een duurzaam tuinkantoor in Helmond, de bouwtekeningen opgesteld. Houting Bouwconstructies heeft de constructieve berekeningen uitgevoerd. Het is een biobased ontwerp met C2C gecertificeerde Ecococon-elementen. Deze elementen bestaan uit natuurlijke materialen, waaronder stro als isolatiemateriaal. Het gevelsysteem is geschikt voor de toekomst, gelet op de milieuambities van het kabinet om in 2050 een circulaire economie te realiseren.

Warnsveld
bouwtekening-warnsveld

De Meent is één van de locaties van GGNet in Warnsveld. Voor één van de gebouwen op het complex heeft Van Alfen Ingenieurs het bouwkundig tekenwerk mogen verzorgen, wegens het verleggen van diverse brandscheidingen.

Tilburg
bouwtekeningen-tilburg

Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen opgesteld van een aanbouw aan een hoekwoning, welke gelegen is in het centrum van Tilburg, nabij de bruisende piushaven. Het betreft een traditionele aanbouw met steellook aluminium kozijnen.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider