Projecten Van Alfen 
 
Op deze pagina presenteren wij met trots de projecten waar wij tot op heden aan hebben gewerkt. Het zijn projecten gericht op conditiemetingen NEN 2767 en MJOP's, bouwkundige keuringen, bouwkundige opnames en bouwtekeningen.
 
 

bouwkundige keuring - bouwkundige opname - conditiemeting NEN 2767

 
Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van een wooncomplex in het centrum van Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bevat meer dan 200 wooneenheden die verdeeld zijn over meerdere verschillende type bouwdelen, waaronder een woontoren met 10 bouwlagen in het midden van het complex.

Zoetermeer
Bouwkundige keuring Zoetermeer

Wat een karakteristiek pand! Onze bouwkundige heeft veel plezier beleefd aan het uitvoeren van de bouwkundige keuring van dit object uit 1928 in Zoetermeer. De keuring is uitgevoerd conform de NEN 2767 methodiek. Tevens hebben wij onze opdrachtgever mogen adviseren in het energetisch verbeteren van het vastgoedobject.

Renkum
Bouwkundige keuring Renkum

Een thuiswedstrijd voor Van Alfen Ingenieurs. In Renkum hebben wij een bouwkundige aankoopkeuring volgens de NEN 2767 methodiek uitgevoerd, van deze tussenwoning uit 1979. Op het eerste oog een goed onderhouden woning, zo dacht ook onze opdrachtgever, maar de kritische blik van onze bouwkundig ingenieur heeft toch diverse gebreken weten vast te stellen.

Utrecht
Bouwkundige opname Utrecht

De gemetselde kademuur in het centrum van Utrecht heeft zijn langste tijd gehad. De kademuur is verouderd en constructief verzwakt, en wordt daarom vervangen door stalen damwanden. Van Alfen Ingenieurs heeft voor dit project samen met Goudsblom Expertise de bouwkundige opnames mogen verzorgen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 Enschede

Van deze kleurrijke appartementen in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bestaat uit drie identieke blokken met in totaal 102 appartementen.

Oosterbeek
Bouwkundige opname Oosterbeek

Tijdens de realisatiefase van een HSB-aanbouw is Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld om een bouwkundige opname uit te voeren van de aanbouw (in uitvoering). De bouwkundige knooppunten waren goed zichtbaar, waardoor de eigenaar de situatie door een onafhankelijke partij wilde vastleggen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Kortelandstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit het jaar 2012 heeft de vorm van een 'zigzag' en bevat 55 appartementen.

Driel
Bouwkundige keuring Driel

Voor een particuliere opdrachtgever heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige (aankoop)keuring mogen uitvoeren van een vrijstaand woonhuis (1972) in Driel. De bouw- en installatiedelen van de woning zijn beoordeeld conform de NEN 2767 methodiek, waardoor onze opdrachtgever een objectief en eenduidig beeld heeft ontvangen van de technische staat van de woning.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit wooncomplex aan de Lasonderstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex bestaat uit zeven eengezinswoningen uit het jaar 2008.

Den Haag
Bouwkundige keuring Den Haagn Haagel

Onze opdrachtgever vind het belangrijk dat een potentiële koper direct inzicht krijgt in de technische staat van de woning. Van Alfen Ingenieurs heeft daarom een bouwkundige keuring mogen uitvoeren van deze tussenwoning uit 2002 in Den Haag. De technische staat van de woning is beoordeeld conform de NEN 2767 methodiek.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Kuipersdijk in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1995 bevat 78 appartementen.

Amsterdam
Hoogtemeting Amsterdam

In het centrum van Amsterdam heeft Van Alfen Ingenieurs een hoogtemeting uitgevoerd van een bestaand herenhuis. De hoogtematen waren noodzakelijk voor de eigenaar van het pand, vanwege een gerechtelijke procedure.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van deze eengezinswoningen aan de Leliestraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 2009 bevat 7 eengezinswoningen met een diversiteit aan types.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Lasondersingel in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1993 bevat 25 appartementen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit appartementencomplex aan de Lombokstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een inventarisatie, conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 1997 bevat 10 appartementen.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van dit complex aan de Wilhelminastraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het complex kent meerdere gebruikers, waaronder een zorginstelling. Het betreft een karakteristiek pand uit het jaar 1930 die inmiddels al enkele renovaties heeft ondergaan.

Enschede
Conditiemeting NEN 2767 MJOP Enschede

Van deze eengezinswoningen aan de Tulpstraat in Enschede heeft Van Alfen Ingenieurs een conditiemeting NEN 2767 en een MJOP opgesteld. Het wooncomplex uit 2006 bevat 5 eengezinswoningen met een diversiteit aan type woningen.

Doetinchem
bouwkundige-keuring-doetinchem

Op een mooie zonnige dag heeft Van Alfen Ingenieurs in Doetinchem een bouwkundige aankoopkeuring uitgevoerd. De twee onder één kapwoning uit 1993 beschikt over verschillende platte daken. Onze opdrachtgever was vooral benieuwd naar de technische staat van de platte daken. Onze resultaten hebben wij uitgebreid gerapporteerd in een bouwkundig adviesrapport.

Heveadorp
bouwkundige-keuring-heveadorp

Heveadorp. Het dorp waar de roots van Van Alfen Ingenieurs liggen. Wat was het daarom gaaf om de eerste bouwkundige keuring in het dorp te mogen uitvoeren van een woning aan de Zuiderlaan. Heveadorp heeft zijn naam te danken aan de voormalige Heveafabriek. Het dorp staat bekend om zijn arbeiderswoningen die gebouwd zijn in de Engelse Cottagestijl.

Malden
bouwkundige-keuring-malden

Van deze ruime hoekwoning in Malden heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren. De technische staat van de woning uit 1978 hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Westervoort
bouwkundige-keuring-westervoort

Van deze verspringende hoekwoning in Westervoort heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren. De technische staat van de woning uit 1975 hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Wageningen
conditiemeting-nen2767-mjop-wageningen

In opdracht van Evangeliegemeente Salem Wageningen heeft Van Alfen Ingenieurs een meerjarenonderhoudsplan van het bestaande kerkgebouw uit 1952 te Wageningen opgesteld. De technische staat van de kerk hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Amsterdam
bouwkundige-opname-amsterdam

In de grachtengordel van Amsterdam heeft Van Alfen Ingenieurs bouwkundige vooropnames uitgevoerd van meerdere grachtenpanden. De bouwkundige opnames zijn uitgevoerd in het kader van nieuwbouw aan de Prinsengracht. De bestaande bouwkundige toestand van de panden zijn vastgelegd in een onafhankelijk bouwkundig rapport.

Angerlo
bouwkundige-keuring-angerlo

In Angerlo heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring uitgevoerd van deze woonboerderij met rieten kap. Angerlo is een klein dorp tussen Arnhem en Doetinchem. De woning uit 1913 bevat meerdere authentieke details en heeft maar liefst 150 m2 gebruiksoppervlakte. De technische staat van de woning hebben wij beoordeeld middels een conditiemeting NEN 2767.

Amsterdam
bouwkundige-opnames-amsterdam

Nabij Amsterdam Centraal heeft Van Alfen Ingenieurs bouwkundige vooropnames uitgevoerd in het kader van sloopwerkzaamheden. De bestaande bouwkundige toestand van de gebouwen aan het Damrak zijn vastgelegd in een onafhankelijk bouwkundig rapport.

Wageningen
bouwkundig-keuring-wageningen

De constructieve veiligheid van de galerijvloer van deze galerijflat in Wageningen is onlangs afgekeurd conform CUR 248. Dit was reden genoeg voor onze opdrachtgever om, ten behoeve van een eventuele aankoop, Van Alfen Ingenieurs in te schakelen voor een onafhankelijk bouwkundig rapport van de technische staat van het appartement.

Haalderen
bouwkundige-keuring-haalderen

Van deze prachtige boerderijwoning in Haalderen heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren. De voormalige stal aan het woonhuis is volledig verbouwd in 2011, waardoor er ruime mogelijkheden zijn om het gebruiksoppervlakte verder uit te breiden.

Arnhem
bouwkundige-keuring-arnhem

In de wijk Schuytgraaf in Arnhem heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring uitgevoerd van deze ruime twee onder één kap woning. Ondanks de jonge leeftijd van de woning (2007), wilden onze opdrachtgevers toch een onafhankelijk bouwkundig rapport ontvangen van hun toekomstige woning, om achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

Groningen
bouwkundige_opname_groningen

In het kader van heiwerkzaamheden in Groningen heeft Van Alfen Ingenieurs bouwkundige opnames uitgevoerd van de belendingen. In 2021 wordt op deze locatie in de Oosterpoortwijk een prachtig kantoorpand gerealiseerd.

Oosterbeek
bouwkundige-keuring-oosterbeek

Deze vrijstaande woning aan de Van Borsselenweg is gesitueerd op één van de allermooiste locaties in Oosterbeek. Het beschikt over een sprookjesachtig uitzicht over natuurgebied en bossen van Geldersch Landschap. Van Alfen Ingenieurs heeft in opdracht van de nieuwe eigenaar de bouwkundige aankoopkeuring mogen verzorgen.

Oosterbeek
bouwkundige-keuring-oosterbeek

Een woning die niet direct opvalt aan de Pieterbergseweg in Oosterbeek. Deze woning ligt namelijk beschut achter een wooncomplex. Van Alfen Ingenieurs heeft in opdracht van de nieuwe eigenaar de bouwkundige aankoopkeuring mogen verzorgen.

Amsterdam
bouwkundige-opnames-amsterdam-vanalfen

Van Alfen Ingenieurs is ingeschakeld als onafhankelijk bouwkundig expert om de huidige bouwkundige staat vast te leggen van meerdere appartementen aan de Westlandgracht te Amsterdam. De aanleiding hiervan is het realiseren van een aanbouw aan één van de woningen op de begane grond.

Renkum
bouwkundige-keuring-renkum

Het blijft één van de leukste type woningen om te mogen inspecteren; een charmante jaren '30 woning met o.a. zijn traditionele mansardekap. Van Alfen Ingenieurs heeft een bouwkundige aankoopkeuring mogen uitvoeren van deze vrijstaande woning in Renkum.

Oosterbeek
bouwkundige_keuring_oosterbeek_van_alfen

Tijdens een schitterende winterdag, waarbij de rieten kap nog deels bedolven was onder een pak sneeuw, heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren van deze vrijstaande woning in Oosterbeek. De villa is fraai gelegen aan de bossen van Wolfheze.

Arnhem
bouwkundige-keuring-arnhem

Dichtbij het centrum van Arnhem heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren van deze tussenwoning in de wijk Malburgen. Deze eengezinswoningen maakte in het verleden onderdeel uit van de vastgoedportefeuille van Volkshuisvesting Arnhem.

Doetinchem
bouwkundige-inspectie-doetinchem

Het Regionaal Ggz Centrum bevindt zich op het terrein van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Van Alfen Ingenieurs is ingeschakeld om een bouwkundige inspectie uit te voeren van het zorggebouw ten behoeve van een nieuwe gebruiksmelding.

Arnhem
bouwkundige-keuring-arnhem

In het centrum van Arnhem heeft Van Alfen Ingenieurs een bouwkundige keuring mogen uitvoeren van dit prachtige herenhuis uit 1875. Een karakteristiek pand met veel authentieke bouwkundige details, welke geregistreerd staat als beschermd stadsgezicht.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
 

bouwtekening nieuwbouw - aanbouw - opbouw - bijbouw - verbouw

 
Apeldoorn
bouwtekeningen-apeldoorn

In het Gelre ziekenhuis te Apeldoorn zit het Regionaal GGZ Centrum (RGC) gevestigd. Vanwege de verbouw van het RGC heeft Van Alfen Ingenieurs in opdracht van GGNet het bestaande bouwkundig tekenwerk geactualiseerd, zodat de aannemer tijdens de uitvoering beschikt over actuele bouwkundige tekeningen.

Oosterbeek
bouwtekeningen-oosterbeek

Wegens een herbestemming van een voormalig winkelpand in Oosterbeek naar woonappartementen heeft Van Alfen Ingenieurs het bouwkundig tekenwerk mogen verzorgen. Het gebouw is op locatie geïnventariseerd en ingemeten. De bestaande situatie hebben wij gedigitaliseerd naar een bouwkundig 3D-model. Voor de vergunningsaanvraag hebben wij bouwkundige plattegronden, doorsnedes, gevelaanzichten en brandcompartimenten opgesteld.

Oosterbeek
bouwkundig tekenwerk - oosterbeek

Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen verzorgd van een vrijstaande woning in Oosterbeek. Van ontwerpfase tot en met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Een prettige en intensieve samenwerking met onze opdrachtgever heeft ertoe geleid dat het gewenste resultaat is behaald.

Helmond
bouwtekening-nieuwbouw-tuinkantoor-helmond

Van Alfen Ingenieurs heeft voor de realisatie van een duurzaam tuinkantoor in Helmond, de bouwtekeningen opgesteld. Houting Bouwconstructies heeft de constructieve berekeningen uitgevoerd. Het is een biobased ontwerp met C2C gecertificeerde Ecococon-elementen. Deze elementen bestaan uit natuurlijke materialen, waaronder stro als isolatiemateriaal. Het gevelsysteem is geschikt voor de toekomst, gelet op de milieuambities van het kabinet om in 2050 een circulaire economie te realiseren.

Warnsveld
bouwtekening-warnsveld

De Meent is één van de locaties van GGNet in Warnsveld. Voor één van de gebouwen op het complex heeft Van Alfen Ingenieurs het bouwkundig tekenwerk mogen verzorgen, wegens het verleggen van diverse brandscheidingen.

Tilburg
bouwtekeningen-tilburg

Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen opgesteld van een aanbouw aan een hoekwoning, welke gelegen is in het centrum van Tilburg, nabij de bruisende piushaven. Het betreft een traditionele aanbouw met steellook aluminium kozijnen.

Apeldoorn
bouwtekening-ziekenhuis-apeldoorn

GGNet is voornemens om diverse bijgebouwen te realiseren bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen opgesteld ten behoeve van het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Zetten
bouwtekening_zetten_overbetuwe

Deze vrijstaande woning in Zetten heeft vanuit de achtertuin een prachtig uitzicht op een weiland. De droom van onze opdrachtgever is om deze zichtlijnen binnen te creëren en willen dit realiseren middels een aanbouw. Van Alfen Ingenieurs heeft voor dit bouwplan de bouwtekeningen opgesteld.

Tilburg
bouwtekening-verbouw-tilburg

In samenwerking met constructiebureau Houting Bouwconstructies heeft Van Alfen Ingenieurs het constructieve en bouwtechnische plan bedacht en uitgewerkt om een elektrische lift te realiseren in deze woning. De omgevingsvergunning voor het bouwproject is reeds aangevraagd!

Doetinchem
bouwtekening-doetinchem

Het Regionaal Ggz Centrum (RGC) Doetinchem bevindt zich op het terrein van het Slingeland ziekenhuis. Van Alfen Ingenieurs heeft in opdracht van GGNet de brandveiligheidstekeningen van het gebouw geactualiseerd ten behoeve van het indienen van een nieuwe gebruiksmelding.

Arnhem
bouwtekening-schuur-arnhem

Van Alfen Ingenieurs heeft een traditionele schuur ontworpen op een complex perceel in Arnhem. Het perceel bevat weinig haakse hoeken, waardoor een creatief ontwerp is opgesteld, waarmee de aanwezige vierkante meters optimaal benut worden.

Gendt
bouwtekening-veranda-gendt

De wens van onze opdrachtgever is om de leefruimte buiten te vergroten middels een Douglas veranda. Van Alfen Ingenieurs heeft de bouwtekeningen en constructieberekeningen voor dit project mogen verzorgen, ten behoeve van het aanvragen van de benodigde omgevingsvergunning.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider