Bouwkundige aankoopkeuring

Voorkom verrassingen en maak een weloverwogen beslissing met behulp van een bouwkundige aankoopkeuring. Bescherm jezelf als koper tegen verborgen gebreken en krijg inzicht in de bouwtechnische staat van de woning voordat je tot aankoop overgaat

Voorkom verrassingen en laat u uitgebreid informeren over uw nieuwe woning door onze bouwkundig experts.

Wat is een bouwkundige aankoopkeuring?


Een bouwkundige aankoopkeuring is een essentiële stap bij het kopen van een woning. Onze ervaren inspecteurs voeren een grondige keuring uit van de bouwkundige staat en identificeren mogelijke gebreken. Met behulp van geavanceerde technieken en expertise zorgen we ervoor dat geen detail in het huis over het hoofd wordt gezien.

Uitgebreid bouwtechnisch rapport

Het uitgebreide bouwkundig rapport dat je ontvangt, biedt waardevolle inzichten in de huidige staat van de woning en eventuele toekomstige kosten. Met een bouwtechnische aankoopkeuring ben je goed geïnformeerd en kun je weloverwogen beslissingen nemen over de aankoop van je (droom)huis.

Bouwkundige keuringen door Van Alfen Ingenieurs


Van Alfen Ingenieurs is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen, voornamelijk op regionaal niveau in de regio’s Arnhem, Ede, Nijmegen en Zevenaar. Met meer dan 15 jaar praktijkervaring, hebben wij ruime kennis over bebouwing in deze regio’s. Deze uitgebreide kennis stelt ons in staat om grondige en betrouwbare keuringen te leveren, waarbij we oog hebben voor de kleinste details.

Wat zijn de voordelen van een bouwtechnische aankoopkeuring?


 • Een bouwkundige keuring geeft inzicht in de bouwtechnische staat van de woning. Dit helpt potentiële kopers om verborgen gebreken en mogelijke kosten op korte en lange termijn te identificeren.

 • Een bouwkundige aankoopkeuring kan onderhandelingsvoordelen bieden. Als er gebreken worden ontdekt, kan de koper de vraagprijs aanpassen of vragen om reparaties voorafgaand aan de koop.

 • Bovendien biedt een bouwkundige aankoopkeuring gemoedsrust, omdat het risico op onaangename verrassingen na de aankoop van de woning wordt verminderd. Het is een waardevolle investering om met vertrouwen een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een woning.

Wat zijn de kosten van een bouwkundige aankoopkeuring?


Al onze bouwkundige keuringen worden uitgevoerd volgens de NEN 2767 methodiek door een ervaren bouwkundig adviseur en worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De kosten voor een bouwkundige keuring stemmen we volledig af op jouw wensen en de type woning. In het onderstaande overzicht tref je de type bouwkundige keuringen die wij aanbieden.

Al vanaf € 399,- incl. btw binnen enkele werkdagen opgeleverd!

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar >1992

Basiskeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar 1980-1991

Pluskeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar <1980

Topkeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Heb je niet per se een bouwkundig rapport nodig, dan kun je een bouwkundige meeloopkeuring overwegen. Onze bouwkundig adviseur voert dan eveneens een uitgebreide woninginspectie uit, maar stelt hiervan geen bouwkundig rapport op. De bevindingen worden direct tijdens de bouwtechnische keuring, of telefonisch achteraf, medegedeeld.

Hoe werkt een bouwkundige aankoopkeuring?


Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de bouwkundige staat van een huis vóór de aankoop ervan. Een ervaren bouwkundig adviseur inspecteert diverse aspecten, zoals de fundering, het dak, de gevel, de gebouwgebonden installaties en onderdelen van het interieur. Een bouwkundige aankoopkeuring duurt gemiddeld 1,5 uur. Tijdens de keuring worden eventuele gebreken, schade of tekortkomingen vastgelegd en beoordeeld op hun impact. Daarvan wordt een raming gemaakt van herstelkosten. Na de bouwkundige keuring ontvangt de koper een gedetailleerd bouwkundig rapport met de bevindingen, wat een goed beeld geeft van de staat van het huis.

Bouwkundige keuring met verduurzamingsadvies

Met een Topkeuring wordt ook de energetische staat van de woning onderzocht en beoordeeld door onze bouwkundig adviseur. Onze bouwkundig adviseurs zijn ook gespecialiseerd in op het opstellen van energielabels volgens NTA 8800.

Wanneer wordt een bouwtechnische aankoopkeuring uitgevoerd?


Woning kopen onder voorbehoud van bouwkundige keuring

Bescherm jezelf tegen onverwachte kosten door een maximum bedrag voor bouwkundige gebreken op te nemen als ontbindende voorwaarde. Laat daarnaast de bouwtechnische staat van de woning grondig inspecteren door een ervaren bouwkundige. Zo ben je verzekerd van een weloverwogen beslissing bij het kopen van een woning.

Bouwkundige aankoopkeuring binnen wettelijke termijn koopakte

Profiteer optimaal van de wettelijke bedenktijd van drie dagen na het ondertekenen van de koopakte. Kies ervoor om de woninginspectie niet als ontbindende voorwaarde op te nemen en verkrijg toch zekerheid. Neem geen risico, maak slimme beslissingen bij het kopen van een woning.

Bouwkundige keuring bij verkoop eigen woning

Leg de actuele bouwkundige staat van uw woning onafhankelijk vast. Voldoe ruimschoots aan uw wettelijke informatieplicht en voorkom toekomstige problemen. Neem geen risico’s, zorg voor duidelijkheid en bij de verkoop van uw woning met een bouwkundige verkoopkeuring.

bouwkundig_rapport

Een bouwkundig rapport laten opstellen


Een bouwkundig rapport van een woning is essentieel bij het kopen van een huis. Dit gedetailleerde rapport, met beeldmateriaal, biedt inzicht in de bouwtechnische staat van de woning, inclusief eventuele gebreken en onderhoudsbehoeften. Het bouwtechnisch rapport wordt opgesteld door een bouwkundig expert met ruime praktijkervaring en kennis. Het bouwkundig rapport creëert een objectief beeld van de potentiële risico’s en benodigde herstelkosten op korte en lange termijn. Afhankelijk van je eigen wensen kan je kiezen om de rapportage uit te breiden met maatregelen en investeringskosten voor modernisering en / of verduurzaming van het woonhuis.

Waaruit bestaat het bouwkundig rapport?


Afhankelijk van de aanwezigheid, bereikbaarheid en zichtbaarheid worden de onderstaande bouwkundige elementen en installaties volledig of deels beoordeeld door onze bouwkundig adviseur. Een bouwkundige aankoopkeuring is een visuele woninginspectie waarbij géén destructief onderzoek en demontages van onderdelen worden verricht. Ook worden geen meubels of andere obstakels verplaatst door de inspecteur. Het kan daarom voorkomen dat bouwkundige of installatietechnische gebreken pas zichtbaar worden na het verwijderen of demonteren van onderdelen. Uiteraard doen onze bouwkundigen er alles aan om tijdens de bouwkundige keuring zoveel om gebreken en risico’s inzichtelijk te maken.

 • fundering, kruipruimte, kelder

 • vloeren begane grond en verdieping(en)

 • plafonds, wanden, kozijnen en deuren (binnen)

 • keuken, toilet en badkamer

 • verwarming, warm tapwater, ventilatie, riolering

 • elektra, brandveiligheid

 • gevels, afwerkingen, bekledingen

 • kozijnen, beglazing, schilderwerk (buiten)

 • dakgoot, hemelwaterafvoer, dakoverstek, gootconstructie

 • dakbedekking, dakconstructie, dakbeschot, dakopening

 • steenachtige bijgebouwen (garage, schuur, berging)

 • *optioneel: thermische schil (isolatie vloer, gevel, dak en beglazing)

Bouwtechnische keuring aanvragen?


Een bouwkundige aankoopkeuring aanvragen of meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch contact op of vul het onderstaande contactformulier in.

Van Alfen Ingenieurs

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bouwkundige keuring aanvragen