Bouwkundige verkoopkeuring

Verkoop je woning met vertrouwen dankzij onze bouwkundige verkoopkeuring. Ontdek potentiële gebreken vóór de verkoop en vermijd verrassingen. Een transparant bouwkundig rapport vergroot de aantrekkelijkheid van de woning en trekt serieuze kopers aan. Start een succesvol verkoopproces met een bouwtechnische verkoopkeuring.

Een succesvol en transparant verkoopproces van je woning begint met een bouwtechnische verkoopkeuring!

Wat is een bouwkundige verkoopkeuring?


Een bouwkundige verkoopkeuring van een woning is een belangrijk proces dat potentiële kopers waardevolle inzichten biedt. Tijdens deze inspectie wordt de bouwkundige staat van de woning grondig gecontroleerd door een ervaren bouwkundig inspecteur. Dit omvat een gedetailleerde analyse van de fundering, het dak, de gevel, de installaties en andere essentiële aspecten.

Uitgebreid bouwkundig rapport van de bouwkundige staat

Het resultaat is een uitgebreid bouwkundig rapport, waarin de bouwkundige staat van de woning wordt toegelicht, inclusief benodigde herstelmaatregelen en kosten. Met dit waardevolle bouwkundige rapportage kunnen kopers een weloverwogen beslissing nemen en eventuele kosten en risico’s in kaart brengen. Een bouwkundige verkoopkeuring biedt dus gemoedsrust en zekerheid voor zowel de koper als de verkoper.

bouwkundige_keuring

Bouwkundige verkoopkeuringen door Van Alfen Ingenieurs


Van Alfen Ingenieurs is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige verkoopkeuringen, voornamelijk op regionaal niveau in de regio’s Arnhem, Ede, Nijmegen en Zevenaar. Met een schat aan praktijkervaring van meer dan 25 jaar, hebben wij ruime kennis over bebouwing in deze regio’s. Deze uitgebreide kennis stelt ons in staat om grondige en betrouwbare keuringen te leveren, waarbij we oog hebben voor de kleinste details.

Wat zijn de kosten van een bouwkundige verkoopkeuring?


Al onze bouwkundige keuringen worden uitgevoerd volgens de NEN 2767 methodiek door een ervaren bouwkundig adviseur. Het bouwkundig rapport voldoet aan de NHG-richtlijnen. De kosten voor een bouwkundige keuring stemmen we volledig af op jouw wensen en de woningtype. In het onderstaande overzicht tref je de type bouwkundige keuringen die wij aanbieden.

Al vanaf € 399,- incl. btw!

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar >1992

Basiskeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar 1980-1991

Pluskeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Aanbevolen voor woningen met bouwjaar <1980

Topkeuring

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Raming van kosten direct, termijn en onderhoud

 • Uitgebreid bouwkundig rapport

 • Maatregelen modernisering

 • Maatregelen verduurzaming

Verplicht bij de verkoop van uw woning: een geldig energielabel. Wij vereenvoudigen het verkoopproces voor u door onze bouwkundige verkoopkeuring te koppelen aan het verkrijgen van het energielabel voor uw woning. Hierdoor bespaart u zowel tijd als kosten, aangezien onze bouwkundig adviseur slechts één keer langs hoeft te komen. Wij bieden u daarbij ook nog eens 10% korting op het energielabel.

Wat zijn de voordelen van een bouwkundige verkoopkeuring?


 • Transparant verkoopproces: Een bouwkundige verkoopkeuring geeft potentiële kopers een duidelijk beeld van de bouwtechnische staat van de woning, waardoor er geen verrassingen ontstaan tijdens of na het verkoopproces.

 • Vertrouwen van de koper: Door een verkoopkeuring uit te laten voeren, toon je als verkoper transparantie en eerlijkheid. Dit geeft vertrouwen aan potentiële kopers en je voldoet ruim aan de wettelijke meldingsplicht.

 • Sterke onderhandelingspositie: Met een bouwkundig rapport kun je als verkoper sterker staan in de onderhandelingen, aangezien potentiële kopers de waarde en kwaliteit van de woning beter kunnen inschatten

Hoe werkt een bouwkundige verkoopkeuring?


Allereerst wordt een afspraak gemaakt met een onze bouwkundig expert. Tijdens de inspectie worden verschillende bouwkundige aspecten en installaties van de woning nauwkeurig bekeken. Eventuele gebreken, schade of tekortkomingen worden gedocumenteerd en beoordeeld op hun impact en herstelkosten.

Na afloop ontvang je als koper een helder en gedetailleerd bouwkundig rapport met de bevindingen. Dit technische rapport biedt inzicht in de technische staat van de woning en helpt zowel verkoper als koper om een weloverwogen beslissing te nemen tijdens het verkoopproces.

Wanneer wordt een bouwkundige verkoopkeuring uitgevoerd?


Bij volledige transparantie verkoper

Als verkoper heb je een wettelijke meldingsplicht. Om gedoe tijdens of na de verkoop te voorkomen, is het raadzaam om een bouwkundig verkooprapport te laten opstellen door een onafhankelijke bouwkundige. Zo voldoe je ruim aan de wettelijke meldingsplicht aan en bied de potentiële kopers transparantie en vertrouwen.

Bestaande, verouderde of vervallen woningen

Bij een oud huis, sterk verouderde woning of een woning met bouwkundige gebreken is een bouwkundige verkoopkeuring aan te raden. Met een onafhankelijk bouwkundig rapport stel je de koper gerust en versterk je je onderhandelingspositie als verkoper. Ontdek de voordelen van een grondige bouwkundige keuring voor een vlotte en succesvolle verkoop van het woonhuis.

Forse korting op het energielabel

Bij de verkoop van je woning is een geldig energielabel vereist. Onze gecertificeerde bouwkundige experts zijn tevens energieprestatie adviseur NTA 8800. Profiteer van onze aanwezigheid voor de bouwkundige keuring en ontvang een aanzienlijke korting op het energielabel. Ontdek hoe wij het proces vereenvoudigen en kosten voor de koper besparen.

Hoe kan een bouwkundig verkooprapport bijdragen aan een soepele verkooptransactie en het voorkomen van juridische geschillen?


 • Objectieve beoordeling: Ons team van deskundige bouwkundigen voert een grondige inspectie uit van de woning. Het rapport biedt een objectieve beoordeling van de bouwkundige staat, inclusief eventuele gebreken, tekortkomingen of verborgen problemen.
 • Verhoogde transparantie: Een bouwkundig rapport biedt potentiële kopers een gedetailleerd inzicht in de staat van de woning. Dit versterkt het vertrouwen en vermindert verrassingen na de verkoop, waardoor de kans op juridische geschillen aanzienlijk wordt verkleind.
 • Sterkere onderhandelingspositie: Met een bouwkundig verkooprapport in de hand sta je sterker in de onderhandelingen. Je kunt eventuele gebreken of noodzakelijke reparaties duidelijk communiceren, wat kan leiden tot een eerlijke prijsstelling en een soepelere transactie.
 • Verminderde aansprakelijkheid: Door potentiële kopers volledig te informeren over de bouwkundige staat van de woning, minimaliseer je het risico op toekomstige claims of juridische geschillen. Een bouwkundig verkooprapport toont aan dat je als verkoper aan je informatieplicht hebt voldaan.
 • Professionele uitstraling: Het aanbieden van een bouwkundig verkooprapport geeft je verkoopproces een professionele uitstraling. Potentiële kopers zien dat je de transactie serieus neemt en dat je de nodige stappen hebt genomen om de kwaliteit en integriteit van de woning te waarborgen.

Waaruit bestaat het bouwkundig verkooprapport?


Afhankelijk van de aanwezigheid, bereikbaarheid en zichtbaarheid worden de volgende bouwkundige elementen en installatie volledig of deels beoordeeld door onze bouwkundig adviseur. Een bouwkundige verkoopkeuring is een visuele keuring volgens NEN 2767 waarbij geen destructief onderzoek en demontages van onderdelen worden verricht. Ook worden geen meubels of andere obstakels verplaatst door de inspecteur. Het kan daarom voorkomen dat bouwkundige of installatietechnische gebreken pas zichtbaar worden na het verwijderen of demonteren van onderdelen. Uiteraard doen onze bouwkundigen er alles aan om tijdens de bouwkundige keuring zoveel om gebreken en risico’s inzichtelijk te maken.

 • fundering, kruipruimte, kelder

 • vloeren begane grond en verdieping(en)

 • plafonds, wanden, kozijnen en deuren (binnen)

 • keuken, toilet en badkamer

 • verwarming, warm tapwater, ventilatie, riolering

 • elektra, brandveiligheid

 • gevels, afwerkingen, bekledingen

 • kozijnen, beglazing, schilderwerk (buiten)

 • dakgoot, hemelwaterafvoer, dakoverstek, gootconstructie

 • dakbedekking, dakconstructie, dakbeschot, dakopening

 • steenachtige bijgebouwen (garage, schuur, berging)

 • *optioneel: thermische schil (isolatie vloer, gevel, dak en beglazing)

Bouwtechnische verkoopkeuring aanvragen?


Een bouwkundige verkoopkeuring aanvragen of meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch contact op of vul het onderstaande contactformulier in.

Van Alfen Ingenieurs

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bouwkundige keuring aanvragen