Meerjarenonderhoudsplan

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is essentieel voor een effectief beheer van uw vastgoed. Met een goed gepland en geoptimaliseerd MJOP kunt u kosten besparen, de levensduur van uw gebouw(en) verlengen en risico’s minimaliseren. Teelker & Van Alfen, uw betrouwbare partner in bouwkundige expertise, helpt u bij het opstellen en uitvoeren van een gedetailleerd MJOP dat voldoet aan uw behoeften en de geldende regelgeving.

Van Alfen Ingenieurs borgt en garandeert hoge kwaliteit MJOP’s door de inzet van ruim ervaren gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs & adviseurs voor uw gebouw(en).

MJOP opstellen door Van Alfen Ingenieurs; integraal vastgoed inspecteurs en adviseurs


 • Ruime praktijkervaring met vastgoedonderhoud

 • Gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs & adviseurs volgens NEN 2767 en RVB BOEI.

 • Breed netwerk van vastgoed experts in verschillende disciplines.

 • Bekend met diverse vastgoedapplicaties zoals O-Prognose, Planon, Condor en Vastware.

 • Brede kennis en ervaren met verschillend type vastgoed: woningbouw, agrarisch vastgoed, commercieel vastgoed, gemeentelijk vastgoed, monumenten, Rijksgebouwen, Defensie vastgoed en Koninklijke paleizen.

 • Werkzaam voor verschillende opdrachtgevers, zoals: particulieren, beleggers, VvE’s, vastgoedorganisaties, woningbouwverenigingen, gemeentes, provincies, rijksoverheid.

Wat is een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)?


Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een strategisch document dat de onderhoudsbehoeften en -kosten van een gebouw of vastgoedportfolio over een langere periode in kaart brengt. Het biedt een gedetailleerd overzicht van gepland onderhoud, reparaties en vervangingen van bouwkundige elementen en installaties. Een goed opgesteld en uitgevoerd MJOP helpt bij het behouden van de waarde van uw vastgoed, het minimaliseren van onverwachte kosten en het verlengen van de levensduur van uw panden.

Wat staat er in een meerjarenonderhoudsplan?


Een betrouwbaar en effectief Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) om vastgoed te beheren, vereist de onderstaande aspecten.

 • Bouwdelen: in het MJOP komen alle bouwkundige elementen en installaties voor die onderhoudsbehoevend zijn.

 • Omvang: het correct bepalen van de omvang van bouwkundige elementen en installaties is van essentieel belang voor een betrouwbare planning en begroting.

 • Cyclus: in het MJOP komen alle onderhoudsmaatregelen, met bijbehorende cyclus, terug voor de aanwezige bouwkundige elementen en installaties.

 • Kosten: aan alle activiteiten worden kosten gekoppeld voor herstel en vervanging. De kosten zijn actuele eenheidsprijzen die jaarlijks worden geindexeerd.

 • Planhorizon: afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kan gekozen worden van een plan van 5, 10, 20 of wel 50 jaar.

Verschil tussen MJOP en (D)MJOP


Een MJOP gaat uit van één-op-één vervangingen van elementen, waarbij duurzaamheid niet automatisch wordt meegenomen. Bijvoorbeeld, door ‘natuurlijke vervangingsmomenten‘ te benutten, zoals het naisoleren van een platdak tijdens vervanging van de dakbedekking. Dit zorgt voor een duurzame upgrade. Deze effectieve manier van verduurzaming van vastgoed zijn wel opgenomen in een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (D)MJOP.

Natuurlijke vervangingsmomenten aangrijpen

Onze ervaren vastgoedadviseurs zijn tevens gecertificeerd als EP-adviseur volgens NTA 8800, wat ons in staat stelt een MJOP doeltreffend om te zetten naar een duurzamere variant. Bent u van plan om in de toekomst uw vastgoed te verduurzamen? Lees hier dan meer over een (D)MJOP of vraag hieronder een offerte aan.

Conditiemeting NEN 2767 noodzakelijk voor MJOP


Om effectief en efficiënt te kunnen plannen en begroten, is een betrouwbare basis essentieel. Voor een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een conditiemeting volgens de NEN 2767 norm van cruciaal belang. Zonder een conditiemeting NEN 2767 ontbreekt een solide basis en duidelijke uitgangspunten voor het MJOP. Het resultaat hiervan is een onbetrouwbaar MJOP.

Een conditiemeting volgens de NEN 2767 norm biedt waardevol inzicht in de staat van bouwkundige elementen en installaties. Op basis van deze metingen kan het onderhoud en de vervanging effectief worden gepland, waardoor de vastgoedeigenaar faalkosten kan voorkomen. Meer informatie over een inspectie NEN 2767 vind u op deze pagina.

MJOP projecten Van Alfen Ingenieurs


Teelker & Van Alfen stelt landelijk MJOP’s op voor woningbouwverenigingen, VvE’s, gemeentes en overige organisaties. Of het nou gaat om een MJOP in Arnhem of MJOP in Utrecht, Amsterdam, Groningen of Limburg, onze ervaren vastgoed adviseurs staan graag voor u klaar.

MJOP voor woningbouwverenigingen


Teelker & Van Alfen is dé specialist in het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen voor woningbouwverenigingen. Onze gecertificeerde vastgoedinspecteurs hebben ruime ervaring in het landelijk opstellen van onderhoudsplannen op complexniveau voor diverse woningbouwverenigingen. Door het opnemen van woningen en gestapelde bouw op basis van types en blokken, kunnen we het onderhoud efficiënt clusteren. Dit zorgt voor een doeltreffende aanpak en een optimaal beheer van uw vastgoedportefeuille.

MJOP voor Verenging van Eigenaars (VvE)


Een MJOP helpt een VvE om effectief te sparen voor noodzakelijk onderhoud aan het gebouw. Een VvE is wettelijk verplicht om de sparen voor planmatig onderhoud.

Elke Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft verschillende eisen als het gaat om het onderhoud van hun woningen. Sommige VvE’s leggen de nadruk op kwaliteit en estetica, terwijl anderen zich vooral richten op het oplossen en voorkomen van storingen. Bovendien kunnen de woningen zelf sterk van elkaar verschillen, wat vraagt om een specifiek type onderhoudsplan voor de VvE.

MJOP voor gemeentes en overige organisaties


Bij Teelker & Van Alfen geloven we in de filosofie dat een vastgoedinspecteur zijn eigen discipline moet vertegenwoordigen. Hoewel een bouwkundige wellicht een opleiding kan volgen om E+W-installaties te beoordelen, ontbreekt vaak de jarenlange praktijkervaring die nodig is voor hoogwaardige inspecties en een kwalitatief MJOP. Daarom hanteren wij bij gemeentelijk vastgoed en utiliteitsgebouwen met complexere installaties een integrale aanpak met inspecteurs van diverse disciplines. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om iedere discipline te beoordelen.

Kosten meerjarenonderhoudsplan (MJOP)


Een veel gestelde vraag is wat zijn de kosten van een MJOP? De kosten zijn sterk afhankelijk van de omvang van de opdracht. Onze ervaren vastgoedadviseurs luisteren graag naar de wensen en ambities van uw vereniging of organisatie, zodat we een passende prijsopgave kunnen maken. Zo bent u verzekerd van een betrouwbaar en kwalitatief onderhoudsplan dat volledig is afgestemd op uw specifieke behoeften. Vul eenvoudig het onderstaande formulier in om een offerte aan te vragen voor een MJOP op maat.

MJOP laten opstellen van uw gebouw(en)?


Bent u opzoek naar een vastgoed adviesbureau voor een deskundig en betrouwbaar MJOP? Neem dan telefonisch contact op of vul het onderstaande contactformulier in.

Van Alfen Ingenieurs

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte MJOP aanvragen