RVB BOEI inspectie

RVB BOEI inspecties zorgen voor de optimale conditie van uw vastgoed. Met grondige analyses van de thema’s Brandveiligheid, Onderhoud, Energieprestatie en Inzicht in wet en regelgeving bieden onze vastgoed experts waardevolle inzichten. Dit stelt u in staat om proactief onderhoud te plannen, investeren in een duurzame toekomst, kosten te besparen en te voldoen aan de geldende regelgeving.

Van Alfen Ingenieurs borgt en garandeert hoge kwaliteit inspecties door de inzet van ruim ervaren RVB BOEI inspecteurs & adviseurs voor uw gebouw(en).

Van Alfen Ingenieurs; integraal vastgoed inspecteurs en adviseurs


  • Ruime praktijkervaring met vastgoedonderhoud

  • Gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs & adviseurs volgens NEN 2767 en RVB BOEI.

  • Breed netwerk van vastgoed experts in verschillende disciplines.

  • Bekend met diverse vastgoedapplicaties zoals O-Prognose, Planon, Condor en Vastware.

  • Brede kennis en ervaren met verschillend type vastgoed: woningbouw, agrarisch vastgoed, commercieel vastgoed, gemeentelijk vastgoed, monumenten, Rijksgebouwen, Defensie vastgoed en Koninklijke paleizen.

  • Werkzaam voor verschillende opdrachtgevers, zoals: particulieren, beleggers, VvE’s, vastgoedorganisaties, woningbouwverenigingen, gemeentes, provincies, rijksoverheid.

Wat is een RVB BOEI inspectie?


Een RVB BOEI inspectie is een gestandaardiseerde methode voor het beoordelen de de conditie van bouwkundige elementen en installaties. De methodiek is afgeleid van de NEN 2767 methodiek. Een NEN 2767 inspectie is vooral gericht op het thema ‘Onderhoud’ en een BOEI inspectie is een integrale inspectie waarbij ook de thema’s Brandveiligheid, Energieprestatie en Wet en regelgeving beoordeeld worden op de disciplines Bouwkunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Transport.

De RVB BOEI methodiek is ontwikkeld en wordt nog steeds beheert door het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meerwaarde van BOEI ten opzichte van NEN 2767


  • Naast het thema Onderhoud worden ook de thema’s Brandveiligheid, Energieprestatie en Wet en regelgeving beoordeeld.

  • Reduceren van overlast voor gebouwgebruikers vanwege integraal karakter.

  • Naast het bieden van proactief en risicogestuurd onderhoud, worden ook mogelijke duurzame investeringen geadviseerd.

  • Effectief plannen van toekomstige maatregelen vanwege completer technisch beeld.

BOEI: voorbeeld thema Brandveiligheid


Bij een conditiemeting volgens de NEN 2767 worden bouwdelen en installaties beoordeeld op hun technische staat, wat betrekking heeft op het onderhoud. Dit stelt de vastgoed adviseur in staat om prioriteiten te stellen en deze op te nemen in een MJOP. Een BOEI-inspectie kan echter aantonen dat een bouwdeel technisch in goede staat verkeert, maar niet voldoet aan specifieke brandveiligheidseisen. Bijvoorbeeld een niet-brandwerende deur in een brandwerende scheiding. In dat geval moet het desbetreffende bouwdeel alsnog worden vervangen om aan de vereiste normen te voldoen.

BOEI: voorbeeld thema Energie en Duurzaamheid


Enkel glas dat zich in een uitstekende staat bevindt, kan desondanks worden gepland voor vervanging. Dit komt doordat het enkel glas niet voldoet aan de vastgestelde ondergrens voor het thema Energie. Ondanks de goede technische conditie ervan, wordt het enkel glas dus ingepland voor vervanging. Op basis van specifieke richtlijnen kan worden bepaald aan welke minimale energieprestaties de beglazing moet voldoen. Hierdoor kan de vastgoedadviseur een geschikte maatregel aanbevelen, zoals het vervangen van het enkel glas door HR++ beglazing.

LOGRO om gebreken te onderbouwen


Volgens de BOEI methodiek is het belangrijk om elk gebrek te onderbouwen met behulp van het LOGRO-principe. LOGRO staat voor Locatie, Oorzaak, Gevolg, Risico en Oplossing . Door deze onderdelen op een eenduidige manier te benaderen, wordt elk aspect van het gebrek voldoende onderbouwd. Op deze gestructureerde wijze wordt de juiste en benodigde informatie verzameld voor een gedegen analyse volgens de BOEI methodiek

RVB BOEI inspectie aanvragen?


Bent u opzoek naar een vastgoed adviesbureau voor een onafhankelijke RVB BOEI inspectie? Neem dan telefonisch contact op of vul het onderstaande contactformulier in.

Van Alfen Ingenieurs

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte RVB BOEI inspectie aanvragen?