Meerjarenonderhoudsplan

MJOP opstellen | Gecertificeerde Vastgoed Adviseurs

Meerjarenonderhoudsplan opstellen

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Wie in het bezit van vastgoed is, weet dat er bij het onderhoud van een pand heel wat komt kijken. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook wat betreft organisatie. Het efficiënt plannen van activiteiten op het gebied van onderhoud vormt dan ook de sleutel voor correct en betaalbaar onderhoud. Het meerjarenonderhoudsplan (mjop) biedt hierin een uitkomst. Het noodzakelijk onderhoud op korte en lange termijn wordt overzichtelijk gepresenteerd in een plan, waardoor de vastgoedeigenaar inzichtelijk krijgt hoeveel budget er jaarlijks gereserveerd moet worden.

Conditiemeting NEN 2767

van-alfen-bouwkundig-adviesbureau

Wat staat er in een MJOP?

Het meerjarenonderhoudsplan maakt alle aanwezige bouwdelen en installatiedelen van een gebouw inzichtelijk. In het onderhoudsplan wordt aangegeven op welk moment, en hoe, een element onderhouden of vervangen moet worden. De kosten van het noodzakelijke onderhoud wordt tevens in het onderhoudsplan verwerkt. Een beoordeling van de technische staat van het gebouw volgens de NEN 2767 ligt hier ten grondslag aan. Op deze wijze kunnen onderhoudsactiviteiten efficiënt gepland worden, waardoor de vastgoedeigenaar kosten bespaard.

Actualiseren van een MJOP

Het is van belang om het MJOP te laten actualiseren. De standaard bedraagt hiervoor 3 tot 5 jaar. De prijzen van grondstoffen wijzigen, belastingpercentages veranderen, kleine verbouwingen kunnen zijn uitgevoerd en daarnaast kan de staat van het onderhoud ook anders uitpakken dan voorspeld. Het voordeel hiervan is dat onderhoudsactiviteiten ook verder weg in de toekomst gepland kunnen worden, indien blijkt dat de technische staat 5 jaar later veel beter is dan gepland. Hiermee kan een vastgoedeigenaar geld besparen wat vervolgens weer ingezet kan worden voor bijvoorbeeld verduurzaming.

De scope van een MJOP

Een onderhoudsplanning kan een reikwijdte hebben van 5, 10, 15, 20 of wel 50 jaar. Het doel is om voldoende budget te reserveren om in toekomst tijdig onderhoud te kunnen uitvoeren aan een gebouw. Het uitstellen van onderhoud kan verschillende risico’s met zich meebrengen: technische vervolgschades, klachten van gebruikers, het verstoren van het bedrijfsproces of zelfs gezondheidsklachten bij gebruikers. Een doorkijk naar de toekomst heeft vaak de voorkeur, waardoor een plan van 20 jaar aanbevolen wordt.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

Van Alfen Ingenieurs
5.0
Gebaseerd op 89 beoordelingen
powered by Google
js_loader

MJOP laten opstellen door Van Alfen

Van Alfen heeft jarenlange ervaring in het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen voor diverse partijen: particulieren, woningcorporaties, gemeentes, vve’s en de Rijksoverheid. Wij zetten ervaren gecertificeerde NEN 2767 en RVB BOEI Vastgoed Adviseurs in.

Kosten MJOP

De kosten voor het meerjarenonderhoudsplan variëren per gebouw. De kosten zijn sterk afhankelijk van de grootte van het gebouw en de demarcatie van de opdracht. Een juiste demarcatie is van groot belang om een meerjarenonderhoudsplan op te stellen dat voldoet aan de wensen en (toekomst)ambities van een gebouweigenaar. Onze ervaren Vastgoed Adviseurs kunnen u ondersteunen in het opstellen van de demarcatie. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een mjop van uw gebouw.

Een MJOP laten opstellen?

Via ons contactformulier kunt u eenvoudig en snel een MJOP aanvragen voor uw gebouw. Van Alfen Ingenieurs zet ervaren Vastgoed Adviseurs in die gecertificeerd zijn als NEN 2767 en RVB BOEI inspecteur/adviseur.

Wij gaan direct aan de slag voor u!