Advies woning verduurzamen

Advies verduurzamen woning | Erkende energieprestatie adviseurs

Bestaande woning verduurzamen, wij helpen u graag op weg!

Woning verduurzamen

Door een woning te verduurzamen kan een huishouden fors besparen op de energierekening. Maar waar start je? Een warmtepomp installeren of toch eerst de bouwkundige schil isoleren? Onze bouwkundig ingenieurs zijn gespecialiseerd in het opstellen van verduurzamingsplannen voor bestaande woningen. Geen standaardadviezen die volgen uit een energiescan, maar een advies op maat; afgestemd op het type woning, de technische staat en uw mogelijkheden.

Onafhankelijk duurzaamheidsadvies woning van erkende adviseurs

Een energieprestatie advies voor een woning wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur/adviseur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Op locatie doet onze adviseur onderzoek naar de huidige energieprestatie van de woning. Op basis van de huidige prestatie onderzoekt onze adviseur welke verbeteringen mogelijk zijn binnen de gestelde kaders.

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Veel huiseigenaren vinden hun weg steeds meer naar duurzame energiebronnen. Het is echter belangrijk om een woning eerst een warme jas aan te trekken. Figuurlijk natuurlijk. Duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp hebben pas effect als de thermische schil (de buitenschil) van een woning goed geïsoleerd is. Veel bestaande woningen in Nederland zijn dit nog niet, waardoor de focus eerst op isoleren moet liggen. Een woning verduurzamen begint daarom bij een praktisch adviesrapport van een erkend deskundige.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

Van Alfen Ingenieurs
5.0
Gebaseerd op 88 beoordelingen
powered by Google
BMA AdvocatuurBMA Advocatuur
20:27 07 Feb 24
Uitgebreide en duidelijke rapportage!
Michiel WensingMichiel Wensing
10:22 29 Jan 24
Nigel BroekhuisenNigel Broekhuisen
10:06 18 Jan 24
Bjorn Teelker heeft de Bouwtechnische aankoopkeuring van ons nieuwe huis uitgevoerd. Wij zijn hier erg tevreden over.+ Keurig rapport met meer dan uitgebreidde uitleg.+ Alle afspraken nagekomen.+ Persoonlijke benadering.+ Grondige visuele inspectie met aanvullende vochtmetingen.+ Rapport geeft een goede indicatie waar je de aankomende jaren mee aan de slag kan. (mbt het onderhoud van je nieuwe huis)Conclusie: Waarschijnlijk kan je een vergelijkbare dienst ergens wel voor een paar tientjes goedkoper krijgen. Echter zal ik bij soortgelijke diensten altijd kiezen voor kwaliteit. Mijn ervaring is dan dat je hiervoor bij Teelker en van Alfen terecht kan.Tip: Zorg dat je zelf als aankomend bewoner bij de keuring aanwezig bent. Hierdoor kan je eventuele vragen meteen stellen.
Roy WelkRoy Welk
13:07 15 Jan 24
Familie VermeulenFamilie Vermeulen
07:10 24 Nov 23
Danny SalakoryDanny Salakory
17:20 22 Nov 23
Hans KolkertHans Kolkert
20:29 04 Nov 23
Uitstekende ervaring met het verkrijgen van het energielabel voor ons huis. Er wordt heel snel een afspraak gemaakt en er vindt een uitvoerig deskundig onderzoek plaats. Fijn dat Jamo (ing) ook veel uitleg gaf. Donderdag de inspectie en zaterdag al het energielabel, top. Aanrader dit bedrijf
M JM J
17:45 20 Oct 23
Willem BekkersWillem Bekkers
17:01 17 Oct 23
Snel, komt afspraken na, vriendelijk. Fijne ervaring
Cas PlattèlCas Plattèl
14:57 05 Oct 23
Prima bedrijf om uw huis technisch te laten taxeren. Ze controleren grondig en geven pragmatisch advies. Laat ze ook het Energielabel bepalen, dat pakte goed uit. Zou het aanbevelen, ze reageren snel en de gegeven klussen werden goed en snel uitgevoerd.
Ruben LeendersRuben Leenders
07:28 24 Aug 23
We hebben hier een energielabel voor ons huis laten maken. Prettige mensen met zeer veel know-how en een meedenkende pragmatische houding. Zeer aan te bevelen!
Therese LaurantTherese Laurant
17:00 18 Jul 23
Jamo van Alfen is een hele vriendelijke, kundige ingenieur. Zijn afspraken kloppen, de energielabels zijn binnen een paar dagen gereed.Energielabel nodig? Dan zou ik deze man meteen bellen!
Veronique butijnVeronique butijn
19:42 20 Jun 23
Een zeer snelle en professionele service!
Moni GräveMoni Gräve
21:30 04 Jun 23
Snelle en professionele afhandeling,
Stijn de LangeStijn de Lange
14:57 24 May 23
Uitstekende service, absoluut aan te raden. Snel schakelen en goede adviezen 👌
Jan NijenhuisJan Nijenhuis
08:53 13 Apr 23
Zeer correcte afwikkelen van het energielabel, helemaal tevreden en snelle levering, top
Hetty DekkersHetty Dekkers
20:39 05 Apr 23
Jamo van Alfen heeft een zeer kundig en professioneel onderzoek uitgevoerd, en een adequaat energielabel geleverd. Hij was bovendien erg plezierig in de omgang. Hetty Dekkers
Blitz BlitzertBlitz Blitzert
07:43 05 Apr 23
De heer van Alfen is een goede en professionele adviseur die snel schakelt en communiceert. Heeft een goed en duidelijk keuringsrapport afgeleverd. Aanrader!
Leonie van WilligenLeonie van Willigen
06:51 09 Feb 23
Dhr. van Alfen heeft in zeer korte tijd het energielabel opgesteld. Een prettig, betrouwbaar en terzake kundige persoon die zijn afspraken nakomt.
Christa GrobChrista Grob
16:22 30 Dec 22
Heel snel een afspraak kunnen maken. Energielabel dezelfde dag nog ontvangen. Prima service, fijn contact.
JasperJasper
12:13 08 Dec 22
Jamo van Alfen kon gelukkig op zeer korte termijn (wegens tijdsdruk bij de aanvraag van ons bouwdepot) een quick scan van ons nieuwe huis doen. Uitgaande van ons budget gaf hij duidelijke prioriteiten voor de selectie van energiebesparende maatregelen. De rapportage bevat ook een inschatting van de kosten per maatregel, alsook een indicatie van de isolatiewinst (uitgedrukt als R of U waarde). Ik had zelf een aantal vragen en suggesties. Jamo denkt dan met je mee en gaat echt het gesprek aan. Zeer waardevol en een onmisbare stap voorafgaand aan je energiebesparende renovatie.
Wilfred PuntmanWilfred Puntman
07:08 26 Oct 22
Vriendelijk bedrijf die snel en goed energielabels en bouwtechnische keuring voor diverse klanten van ons verzorgd heeft. Ga zo door! Puntman Makelaars
Yvonne BoekweitYvonne Boekweit
09:56 11 Oct 22
Van mij krijgt Van Alfen Ingenieurs een dikke 10 erg vriendelijk ook een perfecte communicatie,wij hadden ons energie- label binnen 5 dagen binnen ,na het bezoek van Jamo ontving ik het energie-label de volgende dag al in mijn mailbox. Dank je wel voor de prettige samenwerking.Mvg Yvonne Boekweit
Romy M.Romy M.
17:32 05 Sep 22
Afspraak was snel gemaakt. En na inspectie van de woning heb ik het label binnen 2 werkdagen mogen ontvangen. Jamo van Alfen bedankt.
Luuk VissersLuuk Vissers
13:51 29 Aug 22
Snelle en professionele afhandeling tegen een goede prijs!
Theo DemontTheo Demont
21:35 12 Aug 22
Dank voor uw bijzondere professionele werkzaamheid - en klantvriendelijkheid- en snelle afwerking van ( onze aanvraag van begin tot het toezenden van het rapport voor het energielabel met nuttige bijlagen) welke zeer is gewaardeerd.Van harte succes voor de toekomst met uw onderneming.Een zeer goede aanbeveling is zeker op zijn plaats.
Ronald KeizerRonald Keizer
10:20 25 Jul 22
Wij hebben het bezoek van Jamo prettig gevonden. Duidelijke communicatie en een snelle accurate service. Wij kunnen van Alfen Ingenieurs van harte aanbevelen.
Coen SCoen S
12:27 19 Jun 22
Een hele fijne dienstverlening. Vriendelijk, snel en denkt mee over mogelijkheden tot een betere isolatie. Kortom; aanrader!
Robin van AalstRobin van Aalst
10:52 11 Jun 22
Dhr van Alfen is zeer zakenkundig, neemt de tijd om alles goed te bekijken. Geen haast werk. Zeker aan te bevelen.
Paul ReijnenPaul Reijnen
09:34 08 Jun 22
Uitstekende en professionele wijze van werken, vriendelijk, deskundig en een snelle afhandeling van de aanvraag!
Saskia LoeffSaskia Loeff
06:52 30 Mar 22
Snel, vakkundig, vriendelijk, goede prijs/kwaliteit. Hebben hun interne systemen goed voor elkaar met o.a. digitale afspraken en offertes. Dat werkt prettig.
Mounir DriouchMounir Driouch
13:50 22 Mar 22
Duidelijke communicatie, vriendelijk en flexibel. Van Alfen is een aanrader voor de energielabel
A. VerhoeveA. Verhoeve
19:20 17 Feb 22
We zijn zeer te spreken over nette dienstverlening van van Alfen ingenieurs. Het energielabel is snel opgesteld en geleverd. Zeker aanbevolen!
Chiel BremerChiel Bremer
20:38 31 Jan 22
Jamo heeft zich bewezen als een vakkundige specialist die onze jaren 50 woning, waaraan we een aantal bijzondere verbeteringen hebben toegevoegd, op de juiste manier kon inschatten. Gelukkig hadden we alle facturen die van belang waren nog beschikbaar, zodat we een goed onderbouwd energielabel hebben gekregen. Wat mij betreft een aanrader!
Bart TielandBart Tieland
14:09 23 Jan 22
Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening Van Alfen Ingenieurs voor het bepalen van het energielabel van onze woning. De offerte was duidelijk, de prijs goed, de afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden snel gemaakt en bij de inspectie van ons huis werd zorgvuldig gewerkt. De rapportage werd vervolgens snel opgeleverd.De communicatie met Van Alfen Ingenieurs tijdens het hele traject hebben wij bovendien ook als zeer prettig ervaren.
Jaap KollemanJaap Kolleman
18:01 14 Jan 22
Prettige, snelle en adequate service. Kan Van Alfen iedereen aanraden die een energielabel nodig heeft.
Melanie van ZomerenMelanie van Zomeren
13:24 24 Nov 21
Erg fijne communicatie, de afspraak kon op korte termijn worden gemaakt en het energielabel was snel in huis. Aanrader!
Marco NieuwenhuizenMarco Nieuwenhuizen
19:43 20 Nov 21
Heel fijn om met ze te werken, want ze weten waar ze over praten.
Daan RaveslootDaan Ravesloot
13:25 25 Oct 21
Snel en uitermate vriendelijk contact ivm de aanvraag van een energielabel.Werkt nauwkeurig en neemt de tijd om dingen toe te lichten en mee te denken.Aanrader!
Mitchell DernaMitchell Derna
07:41 01 Sep 21
We had to apply for an energy label at very short notice. Due to Jamo's flexibility and expertise, we received the label on time so that the sale could go ahead as planned. Jamo is very professional and thinks along with the customer. All in all a very pleasant experience.
Chadi Al SoulimanChadi Al Souliman
13:33 26 Jul 21
Betrouwbaar, snel en zeer professioneel.
Laura Romy LeguéLaura Romy Legué
09:05 09 Feb 21
Leveren grondig en zeer kundig werk af. Onwijs vriendelijke ingenieur. Voor een volgend project weten wij wie we gaan bellen. Aanrader!
Marjon BijlMarjon Bijl
21:39 08 Feb 21
Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring.De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport.Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat.Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt maar ook waargemaakt.
Jan ElemaJan Elema
19:20 02 Nov 20
Als kerk hadden we Van Alfen Ingenieurs gevraagd een bouwkundige keuring en MJOP op te stellen. Twee mensen van Van Alfen hebben het kerkgebouw van buiten en van binnen grondig geïnspecteerd, inclusief de technische installatie. Alles werd nauwkeurig vastgelegd en gefotografeerd. Het rapport wat we kregen was overzichtelijk, zeer gedetailleerd en goed leesbaar. We hebben regelmatig telefonisch contact gehad en kregen goede adviezen. Het rapport heeft ons een goed overzicht gegeven in de huidige staat van het gebouw en het verwachte onderhoud. Ook kregen we persoonlijke aandacht en veel bruikbaar advies. We zijn ook zeer tevreden over het MeerjarenOnderhoudsPlan (MJOP) wat ons een goed inzicht geeft in de onderhoudswerkzaamheden en verwachte kosten in de komende jaren.Dit bedrijf zouden we zeer zeker aanbevelen als een betrouwbaar, eerlijk en onafhankelijke partij. Van Alfen, nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking!
Charlotte kinCharlotte kin
19:31 16 Sep 20
Had a great collaboration with the guys from Van Alfen Engineers! My design matched beautifully with the construction drawings she made for the renovation of our joint customer.Working together is really nice with Jamo and Boy. They take their work very seriously and therefore ensure clear communication and precise work!In other words ..... Highly recommended !!
Jorg JansenJorg Jansen
20:05 31 Aug 20
When purchasing our house, we had the house fully inspected by Van Alfen Engineers and awarded them the development of an extension. We are very satisfied! Super service.
Kai VermaasKai Vermaas
14:49 31 Aug 20
We asked Van Alfen Ingenieurs for a structural inspection for the purchase of a house from 1913 and we are more than satisfied! Jamo thoroughly inspected and recorded the entire house from top to bottom. He continued until everything in and around the house was mapped out. We then received a neat and clear report and we were personally called for a run-through of the report and received good advice on how we can tackle repair work and what the costs are.In short, they have exceeded our expectations due to their precision, thoroughness, personal attention and thoughtful attitude.
Chris TegenboschChris Tegenbosch
19:00 21 Jul 20
Boy has turned our garden house into something beautiful. That may be obvious. That was our experience. And we are only thenprivate individuals who are dealing with a permit for the first time and additional questions. This was solved in a pleasant, accessible and expert manner.Unexpectedly there was also a present: the visualization. More than Fine!And that was not only our experience. Just spoke to the person of the church. The fragment:This week we will complete the permit. Then I will send you an email with attachments and the permit.My response: That's a positive message. And what did you think of it? The reaction of the municipality: It is further completely agreed. That with all attachments makes it complete this way.It's beautiful. A wonderful addition to the home. That looks good. AND VERY WELL CARED FOR CALCULATIONS AND DRAWINGS. WE DON'T ALWAYS GET THEM. IT ALL LOOKED PERFECT.Van Alfen engineers, this is indeed: G.O.E.D. Viewed!
Kerstin BalkenborgKerstin Balkenborg
19:52 04 Jun 20
We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren.We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.Bedankt Jamo!
Mik KreuzenMik Kreuzen
08:50 03 Jun 20
Van Alfen engineers took care of the design and construction drawings of a new construction project for me.In addition, they also helped me with an application for a change of zoning plan.I am very impressed with their materials and knowledge, and their patience with questions and problems was very pleasant to work with.Definitely use them again in the future.
Timon Den HoutingTimon Den Houting
09:52 28 May 20
Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!
js_loader

Kosten advies verduurzamen woning

De onderstaande bedragen zijn incl. btw en gelden voor woningen t/m 200 m2 vloeroppervlakte. Bij woningen >200 m2 vloeroppervlakte geldt een meerprijs van 0,50 cent per 1.0 m2 vloeroppervlakte.

Energie Bespaar Scan

165,-
 • Uitvoering door EP-adviseur NTA 8800
 • Inspectie/consult op locatie ca. 1,5 uur
 • Verbetering bouwkundig
 • Verbetering installaties

Energie Bespaar Advies

395,-
 • Uitvoering door EP-adviseur NTA 8800
 • Onderzoek huidige situatie
 • Advies verduurzamingsmaatregelen
 • Raming investeringskosten
 • Uitgebreid adviesrapport

Energielabel Verbeteren

445,-
 • Uitvoering door EP-adviseur NTA 8800
 • Onderzoek huidige situatie
 • Energieprestatieberekening NTA 8800
 • Advies verduurzamingsmaatregelen
 • Raming investeringskosten
 • Indicatie besparing energieverbruik
 • Vaststellen nieuw energielabel
 • Uitgebreid adviesrapport

Slim en effectief verduurzamen

Waarom uw woning verduurzamen?

 • Besparing energierekening
  Het isoleren van een woning levert een aanzienlijke besparing op het energieverbruik.

 • Waardevermeerdering woning
  Door de hoge energieprijzen is de vraag naar goed geïsoleerde woningen sterk gestegen. Gezien het geringe aanbod stijgt de marktwaarde.

 • Gezond en behaaglijk binnenklimaat
  Een geïsoleerde woning houdt de warmte meer binnen en verhoogt hiermee het wooncomfort. 

 • Positieve bijdrage aan schoner milieu
  De CO2-uitstoot van slecht geïsoleerde woningen is vele malen groter vanwege meer energiebehoefte.

 • Klaar voor de toekomst
  De wettelijke verplichtingen omtrent verduurzaming van woningen worden steeds verder aangescherpt.

Uw huis verduurzamen? Wij adviseren u graag!

Advies verduurzamen woning in de regio Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Ede? Onze energieprestatie adviseurs zijn gecertificeerd volgens NTA 8800 en helpen u graag op weg!

Wij gaan direct aan de slag voor u!