Advies woning verduurzamen

Advies verduurzamen woning | Erkende energieprestatie adviseurs

Bestaande woning verduurzamen, wij helpen u graag op weg!

Afspraak maken

Woning verduurzamen

U bent in het bezit van een (koop)woning en wilt deze verduurzamen? Met het verduurzamen van uw woning bespaart u maandelijks op uw energierekening én draagt u bij aan een beter milieu. Onze adviseur loopt ieder aspect in uw woning na en onderzoekt de verbeterpunten. Middels onze pragmatische en praktische manier van werken stellen wij een realistisch plan op dat aansluit op uw wensen en ambities. Het plan moet tenslotte wel technisch én financieel haalbaar zijn.

verduurzamen

Energieprestatie advies door erkend deskundige NTA 8800

Een energieprestatie advies voor een woning wordt door Van Alfen Ingenieurs opgesteld door een erkend deskundige NTA 8800. Dit houdt in dat onze inspecteur/adviseur gecertificeerd is als energieprestatie adviseur woningen (EPA-W). Op locatie doet onze adviseur onderzoek naar de huidige energieprestatie van de woning. Op basis van de huidige prestatie onderzoekt onze adviseur welke verbeteringen mogelijk zijn binnen de gestelde kaders. Een woning verduurzamen dient plaats te vinden middels een drie stappenplan. Dit principe wordt Trias Energetica genoemd:

 1. Beperk de energievraag.
 2. Gebruik energie uit hernieuwbare (duurzame) bronnen.
 3. Gebruik eindige (fossiele) energiebronnen efficiënt.

Efficiënt je huis verduurzamen, maar hoe?

Veel huiseigenaren vinden hun weg steeds meer naar duurzame energiebronnen. In 2022 is het aantal subsidie aanvragen voor duurzame energie en energiebesparing bijna verdriedubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. Het is echter belangrijk om een woning eerst een warme jas aan te trekken. Figuurlijk natuurlijk. Duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp hebben pas effect als de thermische schil (de buitenschil) van een woning goed geisoleerd is. Veel bestaande woningen in Nederland zijn dit nog niet, waardoor de focus eerst op isoleren moet liggen. Een woning verduurzamen begint daarom bij een goed adviesrapport van een erkend deskundige.

Kosten advies verduurzamen woning

QuickScan

275,-
 • Inspectie op locatie
 • Indicatieve verbeteropties
 • Uitvoering door erkend deskundige NTA 8800
 • Beknopt rapport

Energieprestatie Advies

395,-
 • Inspectie op locatie
 • Indicatieve verbeteropties
 • Uitvoering door erkend deskundige NTA 8800
 • Uitgebreid rapport
 • Energieprestatie berekening
 • Vaststellen huidig energielabel
 • Optioneel: afmelden energielabel (na realisatie)
Let op: alle genoemde bedragen zijn vaste bedragen incl. btw voor woningen <150 m2 vloeroppervlakte. Voor woningen met een oppervlakte van >150 m2 geldt een meerprijs van € 0,50 per extra m2 vloeroppervlakte. Het aantal m2 vloeroppervlakte baseren wij op kadastergegevens (BAG). Voor woningen met een straal van >25km buiten Oosterbeek rekenen wij reiskosten. 

energielabel-woning-aanvragenEen energielabel geeft aan wat de energieprestaties van een woning zijn. Het primair fossiel energieverbruik in kWh/m2 gebruiksoppervlakte van een woning is gerelateerd aan het energielabel. Een beter energielabel is daarom inherent aan het verduurzamen van een woning. Onze adviesplannen zijn daarom gebaseerd op het verbeteren van de energieprestatie van een woning en daarmee dus ook het energielabel.

Advies verduurzamen woning gebaseerd op energieprestatie

Een grote invloedsfactor op de uitkomst van het energielabel is de thermische schil van de woning. Hoe goed is het huis geïsoleerd? Een energieadviseur stelt vast hoe de thermische schil (vloer, gevel, kozijnen, beglazing en dak) is uitgevoerd en welke gebouwgebonden installaties in de woning zijn toegepast. Hierbij kunt u denken aan verwarming, koeling, tapwater, ventilatie en hernieuwbare energie, zoals pv-panelen en zonnecollectoren.

pv-panelen

Een bestaande woning verduurzamen kan op verschillende manier. Belangrijk is om eerst te inventariseren wat de huidige energieprestatie van een woning is. Een woning uit begin 1900 is doorgaans uitgevoerd met een ongeïsoleerde houten begane grondvloer, ongeïsoleerde (steens)buitenmuren, ongeïsoleerde houten kap en houten kozijnen met enkel glas en plaatselijk dubbelglas in de hoofdvertrekken. De meeste bestaande woningen beschikken ondertussen al wel over een cv-installatie met een HR-ketel. Het verduurzamen van de thermische schil van een soortgelijke woning kan vaak eenvoudig uitgevoerd worden. Het naisoleren van steens buitenmuren is echter wel een uitdaging. Het plaatsen van geïsoleerde voorzetwanden is een dure maatregel, omdat dit consequenties heeft op veel bouwkundige en installatietechnische details. In het kader van het esthetisch aanzien en eventueel de aansluiting op naastgelegen woningen is het naisoleren aan de buitenzijde van steens buitenmuren geen optie. Laat u daarom goed adviseren door een erkend energieprestatie adviseur met een technische achtergrond.

bodemisolatieDe volgende onderdelen vallen met name onder het verduurzamen van een woning:

 • isoleren van de bodem van een kruipruimte.
 • naisoleren van vloeren welke grenzen aan een kruipruimte, grond, buiten of kelder.
 • naisoleren van gevels welke grenzen aan buiten, grond, ongeïsoleerde ruimtes en onverwarmde ruimtes.
 • naisoleren van daken welke grenzen aan buiten, ongeïsoleerde ruimtes en onverwarmde ruimtes.
 • naisoleren van ongeïsoleerde kozijnpanelen.
 • vervangen van enkel glas of dubbelglas voor HR-glas.
 • kierdichting en naadafdichting aanbrengen ter plaatse van kozijnen.
 • vervangen van een CR-.VR-ketel door een HR-ketel. Of het vervangen van een HR-ketel voor een (hybride)warmtepomp.
 • plaatsen van hernieuwbare energie zoals pv-panelen.

Klanten over Van Alfen (Google reviews)

Van Alfen Ingenieurs
5.0
Gebaseerd op 63 beoordelingen
powered by Google
Romy M.Romy M.
17:32 05 Sep 22
Afspraak was snel gemaakt. En na inspectie van de woning heb ik het label binnen 2 werkdagen mogen ontvangen. Jamo van Alfen bedankt.
Luuk VissersLuuk Vissers
13:51 29 Aug 22
Snelle en professionele afhandeling tegen een goede prijs!
Theo DemontTheo Demont
21:35 12 Aug 22
Dank voor uw bijzondere professionele werkzaamheid - en klantvriendelijkheid- en snelle afwerking van ( onze aanvraag van begin tot het toezenden van het rapport voor het energielabel met nuttige bijlagen) welke zeer is gewaardeerd.Van harte succes voor de toekomst met uw onderneming.Een zeer goede aanbeveling is zeker op zijn plaats.
Ronald KeizerRonald Keizer
10:20 25 Jul 22
Wij hebben het bezoek van Jamo prettig gevonden. Duidelijke communicatie en een snelle accurate service. Wij kunnen van Alfen Ingenieurs van harte aanbevelen.
Coen SCoen S
12:27 19 Jun 22
Een hele fijne dienstverlening. Vriendelijk, snel en denkt mee over mogelijkheden tot een betere isolatie. Kortom; aanrader!
Robin van AalstRobin van Aalst
10:52 11 Jun 22
Dhr van Alfen is zeer zakenkundig, neemt de tijd om alles goed te bekijken. Geen haast werk. Zeker aan te bevelen.
Paul ReijnenPaul Reijnen
09:34 08 Jun 22
Uitstekende en professionele wijze van werken, vriendelijk, deskundig en een snelle afhandeling van de aanvraag!
Saskia LoeffSaskia Loeff
06:52 30 Mar 22
Snel, vakkundig, vriendelijk, goede prijs/kwaliteit. Hebben hun interne systemen goed voor elkaar met o.a. digitale afspraken en offertes. Dat werkt prettig.
Mounir DriouchMounir Driouch
13:50 22 Mar 22
Duidelijke communicatie, vriendelijk en flexibel. Van Alfen is een aanrader voor de energielabel
A. VerhoeveA. Verhoeve
19:20 17 Feb 22
We zijn zeer te spreken over nette dienstverlening van van Alfen ingenieurs. Het energielabel is snel opgesteld en geleverd. Zeker aanbevolen!
Chiel BremerChiel Bremer
20:38 31 Jan 22
Jamo heeft zich bewezen als een vakkundige specialist die onze jaren 50 woning, waaraan we een aantal bijzondere verbeteringen hebben toegevoegd, op de juiste manier kon inschatten. Gelukkig hadden we alle facturen die van belang waren nog beschikbaar, zodat we een goed onderbouwd energielabel hebben gekregen. Wat mij betreft een aanrader!
Bart TielandBart Tieland
14:09 23 Jan 22
Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening Van Alfen Ingenieurs voor het bepalen van het energielabel van onze woning. De offerte was duidelijk, de prijs goed, de afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden snel gemaakt en bij de inspectie van ons huis werd zorgvuldig gewerkt. De rapportage werd vervolgens snel opgeleverd.De communicatie met Van Alfen Ingenieurs tijdens het hele traject hebben wij bovendien ook als zeer prettig ervaren.
Jaap KollemanJaap Kolleman
18:01 14 Jan 22
Prettige, snelle en adequate service. Kan Van Alfen iedereen aanraden die een energielabel nodig heeft.
Melanie van ZomerenMelanie van Zomeren
13:24 24 Nov 21
Erg fijne communicatie, de afspraak kon op korte termijn worden gemaakt en het energielabel was snel in huis. Aanrader!
Marco NieuwenhuizenMarco Nieuwenhuizen
19:43 20 Nov 21
Heel fijn om met ze te werken, want ze weten waar ze over praten.
Daan RaveslootDaan Ravesloot
13:25 25 Oct 21
Snel en uitermate vriendelijk contact ivm de aanvraag van een energielabel.Werkt nauwkeurig en neemt de tijd om dingen toe te lichten en mee te denken.Aanrader!
Mitchell DernaMitchell Derna
07:41 01 Sep 21
We had to apply for an energy label at very short notice. Due to Jamo's flexibility and expertise, we received the label on time so that the sale could go ahead as planned. Jamo is very professional and thinks along with the customer. All in all a very pleasant experience.
Chadi Al SoulimanChadi Al Souliman
13:33 26 Jul 21
Betrouwbaar, snel en zeer professioneel.
Laura Romy LeguéLaura Romy Legué
09:05 09 Feb 21
Leveren grondig en zeer kundig werk af. Onwijs vriendelijke ingenieur. Voor een volgend project weten wij wie we gaan bellen. Aanrader!
Marjon BijlMarjon Bijl
21:39 08 Feb 21
Wij hebben Van Alfen Ingenieurs ingeschakeld voor een bouwkundige aankoop keuring.De keuring is grondig en deskundig uitgevoerd, naderhand voorzien van een zeer gedetailleerd en helder rapport.Van Alfen Ingenieurs reageert snel, vriendelijk en accuraat.Van Alfen Ingenieurs heeft bij ons niet enkel een betrouwbare en professionele indruk gemaakt maar ook waargemaakt.
Jan ElemaJan Elema
19:20 02 Nov 20
Als kerk hadden we Van Alfen Ingenieurs gevraagd een bouwkundige keuring en MJOP op te stellen. Twee mensen van Van Alfen hebben het kerkgebouw van buiten en van binnen grondig geïnspecteerd, inclusief de technische installatie. Alles werd nauwkeurig vastgelegd en gefotografeerd. Het rapport wat we kregen was overzichtelijk, zeer gedetailleerd en goed leesbaar. We hebben regelmatig telefonisch contact gehad en kregen goede adviezen. Het rapport heeft ons een goed overzicht gegeven in de huidige staat van het gebouw en het verwachte onderhoud. Ook kregen we persoonlijke aandacht en veel bruikbaar advies. We zijn ook zeer tevreden over het MeerjarenOnderhoudsPlan (MJOP) wat ons een goed inzicht geeft in de onderhoudswerkzaamheden en verwachte kosten in de komende jaren.Dit bedrijf zouden we zeer zeker aanbevelen als een betrouwbaar, eerlijk en onafhankelijke partij. Van Alfen, nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking!
Charlotte kinCharlotte kin
19:31 16 Sep 20
Had a great collaboration with the guys from Van Alfen Engineers! My design matched beautifully with the construction drawings she made for the renovation of our joint customer.Working together is really nice with Jamo and Boy. They take their work very seriously and therefore ensure clear communication and precise work!In other words ..... Highly recommended !!
Jorg JansenJorg Jansen
20:05 31 Aug 20
When purchasing our house, we had the house fully inspected by Van Alfen Engineers and awarded them the development of an extension. We are very satisfied! Super service.
Kai VermaasKai Vermaas
14:49 31 Aug 20
We asked Van Alfen Ingenieurs for a structural inspection for the purchase of a house from 1913 and we are more than satisfied! Jamo thoroughly inspected and recorded the entire house from top to bottom. He continued until everything in and around the house was mapped out. We then received a neat and clear report and we were personally called for a run-through of the report and received good advice on how we can tackle repair work and what the costs are.In short, they have exceeded our expectations due to their precision, thoroughness, personal attention and thoughtful attitude.
Chris TegenboschChris Tegenbosch
19:00 21 Jul 20
Boy has turned our garden house into something beautiful. That may be obvious. That was our experience. And we are only thenprivate individuals who are dealing with a permit for the first time and additional questions. This was solved in a pleasant, accessible and expert manner.Unexpectedly there was also a present: the visualization. More than Fine!And that was not only our experience. Just spoke to the person of the church. The fragment:This week we will complete the permit. Then I will send you an email with attachments and the permit.My response: That's a positive message. And what did you think of it? The reaction of the municipality: It is further completely agreed. That with all attachments makes it complete this way.It's beautiful. A wonderful addition to the home. That looks good. AND VERY WELL CARED FOR CALCULATIONS AND DRAWINGS. WE DON'T ALWAYS GET THEM. IT ALL LOOKED PERFECT.Van Alfen engineers, this is indeed: G.O.E.D. Viewed!
Kerstin BalkenborgKerstin Balkenborg
19:52 04 Jun 20
We hebben aan Van Alfen Ingenieurs de opdracht gegeven om voor de aankoop van ons huis een bouwtechnische keuring uit te voeren.We hebben binnen een week de afspraak kunnen plannen en een dag later een kritisch, deskundig en gedetailleerd overzicht mogen ontvangen.Bedankt Jamo!
Mik KreuzenMik Kreuzen
08:50 03 Jun 20
Van Alfen engineers took care of the design and construction drawings of a new construction project for me.In addition, they also helped me with an application for a change of zoning plan.I am very impressed with their materials and knowledge, and their patience with questions and problems was very pleasant to work with.Definitely use them again in the future.
Timon Den HoutingTimon Den Houting
09:52 28 May 20
Voor een aankoop van een woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zeer tevreden! Ze hebben de woning heel zorgvuldig geïnspecteerd en hebben een uitgebreid en duidelijk rapport geleverd. Zeker aan te raden!!
js_loader

Uw huis verduurzamen? Wij adviseren u graag!

Advies verduurzamen woning in de regio Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Ede? Onze energieprestatie adviseurs zijn gecertificeerd volgens NTA 8800 en helpen u graag op weg!

Afspraak maken

Wij gaan direct aan de slag voor u!