Bouwkundige keuring in Renkum







 
 
Na lang zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden in Renkum! Maar heb je wel een goed beeld van de technische staat van het woonhuis in Renkum? Als kopende partij heb je namelijk een onderzoeksplicht volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit houdt in dat jijzelf onderzoek moet doen, of laten doen, naar de technische staat van jouw droomhuis om achteraf niet in een vervelende discussie terecht te komen met de vorige eigenaar Een bouwkundige keuring, ook wel aankoopkeuring of verkoopkeuring, biedt hierin een oplossing!
 
 

Wat is een bouwkundige keuring van een woning in Renkum?

Een onafhankelijke bouwkundige keuring voorkomt dat je na de aankoop van de woning in Renkum voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan bouwkundige of installatietechnische gebreken die risico's vormen voor je eigen gezondheid, veiligheid of portemonnee. Onze inspecteurs zetten een woning op zijn kop. Wij bekijken alles, zo ver het visueel waarneembaar is. Van dak tot kruipruimte en van gevel tot meterkast. Onze bevindingen rapporteren wij helder en duidelijk in een bouwkundig rapport. Een keuring wordt ook wel gedefinieerd als een woningkeuring, bouwtechnische keuring, aankoopkeuring of verkoopkeuring.
 
 
 
 

Hoe gaat een bouwkundige keuring van een woning in Renkum in zijn werk?

Een bouwkundige keuring van een woonhuis in Renkum wordt door Van Alfen Ingenieurs uitgevoerd door een bouwkundig ingenieur die aanvullend NEN 2767 en RVB BOEI gecertificeerd is. Om eenduidigheid en kwaliteit te waarborgen voeren wij een bouwkundige keuring uit conform de NEN 2767-methodiek.

Voorafgaand aan de keuring zal onze inspecteur een beknopt onderzoek uitvoeren om alvast een indruk te krijgen van het te keuren bouwwerk. De keuring wordt fysiek op locatie uitgevoerd. Het uitgangspunt is om alle binnenruimten, buitengevels, daken, terreinafscheidingen en opstallen te betrekken bij de keuring. De aanwezige gebreken worden tekstueel en op beeldmateriaal vastgelegd.

Na de fysieke keuring zal de inspecteur op kantoor zijn bevindingen uitwerken tot een bouwkundig rapport. Wij streven er naar om het bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen na de keuringsdatum op te leveren aan onze opdrachtgever.
 
 

Type bouwkundige keuringen

Van Alfen Ingenieurs hanteert twee type keuringen. Als je enkel op zoek bent naar de noodzakelijke bouwkundige informatie van een woning In Renkum, dat eenvoudig wordt vastgelegd in een tekstueel bouwkundig rapport, dan ben je op zoek naar onze basiskeuring. Wil je meer. Een vochtmeting van potentiële risico’s, een CO-meting, opties om de woning (energetisch) te verbeteren en een uitgebreid bouwkundig rapport met fotorapportage? Dan ben je op zoek naar onze topkeuring. Beide rapportages voldoen aan de richtlijnen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zie hieronder de verschillen.

ActiviteitenBasiskeuringTopkeuring
Keuring door ervaren bouwkundig ingenieurs met een aanvullende certificering als integraal vastgoed inspecteur & adviseur
Digitaal bouwkundig rapport dat voldoet aan de NHG-voorschriften
Uitgebreide visuele keuring van aanwezige bouwkundige en installatietechnische elementen
Raming van noodzakelijke herstelkosten op korte en lange termijn
Raming van mogelijke (realistische) verbeterkosten (energetisch en modernisering)
Vochtmeting en CO-meting
Uitgebreide fotorapportage van geconstateerde gebreken
Uitgebreide toelichting op aanwezige bouw- en installatiedelen, en geconstateerde gebreken
Onderbouwing van gemeten conditiescores van aanwezige elementen
 
 

Hoelang duurt een bouwkundige keuring van een woning in Renkum?

De duur van een keuring is sterk afhankelijk van de grootte van de woning in Renkum. Op locatie nemen wij alle tijd om de keuring zo goed en volledig mogelijk uit te voeren Met een eengezinswoning zij wij daarom al gauw 1,5 uur bezig op locatie. Je kan je voorstellen dat een boerderij met stallen meer tijd in beslag zal nemen. Vraag het ons gerust. Dan maken we een tijdsinschatting.
 
 

Wat kost een bouwkundige keuring van een woning in Renkum?

Aantal m3BasiskeuringTopkeuring
0-450€ 236,00€ 316,00
451-700€ 286,00€ 366,00
> 700€ op aanvraag€ op aanvraag
 
 

Hierom kies je voor Van Alfen Ingenieurs

 • Uitvoering door bouwkundig ingenieurs die aanvullend gecertificeerd zijn als integraal vastgoed inspecteur & adviseur..
 • Geregistreerd in het register van Sertum; instituut onderhoudskundigen vastgoed.
 • Bouwkundige keuring in dezelfde week van de aanvraag uitgevoerd.
 • Bouwkundig rapport binnen 2 werkdagen in huis.
 • Effectief en efficiënt, en daarom altijd een scherpe prijs.
 • Keuze uit verschillende type keuringen.
 • Rapportages voldoen aan NHG-richtlijnen.
 •  
   
  Sertum
   
   

  Bouwkundige keuring in Renkum nodig?

  Je droomhuis in Renkum gevonden? Of wil je jouw woning in Renkum verkopen? Neem dan contact op met Jamo. Van Alfen Ingenieurs komt snel langs in Renkum om een onafhankelijke bouwkundige keuring uit te voeren. Dit doen we grondig, objectief, eenduidig en doordacht!
   
   

  Jamo van Alfen

  Eigenaar Van Alfen Ingenieurs
  0317 - 35 81 94
  j.van.alfen@vaingenieurs.nl